Oligospermie (19) - putini, da' (ne)buni !

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

MOana: ai fost fenomenala. Lasa, ca o sa reusesti sa-ti indeplinesti visul, fii fara grija.

carmen.cita: important este sa fie unul rapid si la obiect. Ce n-as da sa am si eu barem 1, sa stiu ca exista o sansa cat de mica... PAna nu vei face testul, esti in mainile Celui de Sus, si nu avem voie sa ne indoim de Planurile Lui. Hai, zambeste, ca cine stie ce embrion mic o fi pe acolo, prin burticuta ta...

Natasha: ce faceti, draguta, inca mai numarati ? Zi-ne si noua cati au iesit la apel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Am gasit intr-un pliant Genetic Lab niste informatii care mi s-au parut ... groaznic de pesimiste:
http://www.geneticlab.ro/pliantY.pdf

quote:

"Infertilitatea masculina nu are totdeauna o
cauza genetica. Din datele actuale, numai trei din
cinci barbati cu oligospermie sau azoospermie
prezinta cauze de ordin genetic
, în timp ce unul
din cinci prezinta microdeletii pe cromozomul Y.
"

Deci, mai mult de jumate au cauze genetice (implicit, netratabile) si unul din 5 microdeletii ale nenorocitului de cromozom.

Ca sa fie si mai frumos:

quote:

"Barbatii infertili afectati de microdeletii de acest
gen nu necesita investigatii ulterioare, deoarece, cel
putin în acest stadiu al posibilitatilor curative pentru
infertilitate, nu există nici o metodă de tratament a
acestei cauze genetice
. Din această perspectiva acest
test reprezinta alegerea optima pentru barbatii infertili
cu oligospermie,azoospermie sau teratospermie si a cuplurilo
care doresc sa recurga la fertilizare in vitro
Infertilitatea de această cauză nu este
complet incompatibilă cu reproducerea. Pacientul
trebuie să fie insa constient de faptul că acest
defect genetic va afecta in proportie de 100 % pe
copii sai de sex masculin
."

spuneti-mi va rog ca sint eu pesimista!!!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

OANA, asa mi-a zis si dr., ca rezultatele tratamentului se vor vedea peste 3 luni, nu acum, acum eu ce sa zic, ma asteptam la o mica imbunatatire... suntem corijenti de cativa ani si nu stiu cand vom trece si noi clasa...
Tabitha, mersi mult pt incurajari, ai dreptate, dar mie mi-a cam secat speranta...
Elise, sotul meu a facut la Geneticlab de anul trecut analizele genetice si microdeletiile cromzomului Y si au iesit bine... nu se stie care e cauza...
Natasha, ce vesti ne dai?
Poate fetele care au reusit, AYSHA, Flavia si Princess sa ne mai incurajeze putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari-lu spune:

Carmencita,las' ca vin si ploile de primavara sa mai ude terenul nostru arid si poate ca trece si aviara si nu s-or mai feri berzele de noi.
Elise cel mai imp e ca exista o sansa(Infertilitatea de această cauză nu este complet incompatibilă cu reproducerea)Aceea e sansa ta.Doar ca ar fi bine sa aveti fetita ,caci baieteii vor mosteni genetic aceeasi deletie,deci aceleasi pb d infertilitate ca si sotul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Carmenico a trecut clasa Tia care avea FSH-ul 28, Nicole cu 1 milion , au trecut Titelu si Princess cu 5 milioane si cati si mai cati/cate, ca uneori ma gandesc ca eu nu trec clasa, deoarece imi bat prea mult capul cu invatatul....
Am 30 de milioane si sunt toti niste visatori cu capul in nori si nu e UNUL in stare sa-si depaseasca situatia nefericita........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Carmencita,
imi pare rau.
Dar macar poti sa speri ca va fi bine, daca nu are probleme cromozomiale . Cel putin, restul problemelor sint remediabile... si, daca descopera cauza, exista o solutie.

mari-lu,
da, nu e total incompatibila cu fertilitatea in cazu' in care exista macar 2-3 gigei acolo... Da' la el nu sint deloc. Si daca nu sint deloc din cauze genetice, nici n-au ce sa le faca sa fie!!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Seara buna tuturor!
Mai arunc un ochi pe aici poate mai trag pe cineva dupa mine! Eu sincer as vrea pe toti sa ne mutam impreuna la capitolul mamici! Dar asa cum zicea cineva mai sus, anul asta o sa fie cel mai fertil! o sa vedeti!

Natasha71, am 28 de ani si a fost prima incercare! am inteles ca daca faci apoi cu decongelati ti se pun 2 sau daca ai mai mult de 2 incercari nereusite! nu stiu exact cum e mai departe! mie in ziua ET-lui embriologul mi-a zis ca sunt din '77 si ca e e prima incercare si legea spune unu asa ca m-am conformat! ei incearca sa evite sarcinile multiple din cauza riscurilor pr care le prezinta acestea! plus ca aici si stimularea se face un pic diferit! probabil nr-ul embrionilor transferati depinde foarte mult si de calitate! sincer nu stiu detalii mai multe!

Mult succes tuturor si sa reusiti cat mai curand!

Beatrix
5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Buna ziua, Buna ziua

Trecem si noi pe aici ca sa va incurajam putin.

Uitati cum e: E usor pt altii sa spuna sa nu disperi daca nu au trecut macar putin prin ce treceti voi si am trecut si eu, poate intr-o mai mica masura, dar am trecut. Suntem oameni si avem dreptul sa mai fim si descurajati cateodata, DAR pt ca suntem oameni inteligenti si cu capul pe umeri stim ca nu putem sa mergem decat inainte si SA NU NE DAM BATUTI pentru ca asa cum spunea candva Greuceanu "o sa iasa soarele si pe strada noastra".

De vre-un an incoace mi s-a confirmat tot mai mult ideea ca "ce e al tau e pus deoparte" si asta nu numai in ce ma priveste. Am in jurul meu multi prieteni minunati, dar care au trecut prin multe probleme, de la moartea cuiva drag pana la probleme medicale, si care mai devreme sau mai tarziu au avut parte de acea raza de soare in viata lor, asa ca haideti va rog CAPUL SUS si alaturi de toti oligospermistii mergem mai departe.

Bucurati-va in primul rand de omul de langa voi, pentru ca e importanta iubirea si siguranta, spun asta pt ca recent o prietena buna si-a pierdut jumatatea intr-o jumatate de ora si ce lucru mai cumplit decat sa-ti moara persoana iubita in brate. Si totusi ea merge mai departe, cu gandul ca desi Dumnezeu i-a luat ce a fost mai drag pe lumea asta, tot el ii va oferi alinarea. O admir, pt ca putini ar mai fi ramas sanatosi mintal intr-o asemenea situatie.

Cred ca Dumnezeu ii pune la incercare pe toti pe cei pe care ii iubeste mai mult, asa ca puneti-va increderea in el, ca fara el nu e posibil nimic.

Noi suntem ok, cu senzatii de greata uneori, cu tot felul de stari si desi o sa va fie greu sa credeti, dar dupa cat de mult mi-am dorit acest bb, acum, uneori, sunt pe atat de speriata de gandul ca poate nu ma voi descurca si ca nu voi fi o mama buna. Asa ca vedeti, mereu vom avea ganduri negre, important este ca ele sa nu existe 24 din 24.

Va pup pe fecare in parte si sa stiti ca va urmaresc in continuare.

Aici se potriveste si motto-ul meu preferat "Orice sut in fund e un pas inainte".

10+

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari-lu spune:

Draga Elise,s poate face FIV cu obtinuti prin punctie testiculara sau IAD-vezi inseminare cu donator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greuceanu spune:

Salutare tutulor:
Am luat aminte la vorbele Ramonei si cred ca pe mine ma iubeste Dumnezeu mult de tot, ca m-a cam incercat.Nu cat poa` sa duca omu` da...Si cu toate astea eu stiu ca ma iubeste si voi stiti la fel de bine ca mine,simtiti asta si v-a fost aratat acest lucru de nenumarate ori.De aceeia trebuie sa mergem mai departe caci intr-o zi ne va da ce ne dorim.Pur si simplu din senin.Veti vedea...
Pe strada noastra va straluci o raza de soare,raza sperantei si mai apoi a reusitei.
Va imbratisez pe toti.

Mergi la inceput