Musaca de cartofi

Musaca de cartofi | Autor: tomecica

Link direct la acest mesaj

De cite ori gatesc musaca de cartofi , niciodata nu-mi iese ca "la carte". Se sfarama cind o tai si parca mereu ii lipseste cite ceva.
daca ma puteti invata cum s-o gatesc sa-mi iasa "comestibila" va raman recunoscatoare.

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Tomecica, hai sa-ti zic cum fac eu:
-cartofii ii tai felii mai groase si ii fierb, dar nu de tot, sa se sfarame
-carnea o calesc cu ceapa, apoi pun 2 linguri de bulion si o mai las pe foc pana se inmoaie. Dupa ce o iau de pe foc pun un ou-doua, o condimentez si pun verdeata tocata(marar, patrunjel).
-intr-un vas de iena pun un strat de cartofi, carnea, apoi iar un strat de cartofi, adaug zeama de la cartofi, fara sa-i acopere, si bag la cuptor.
-cand e aproape gata, bat 2 oua si le torn deasupra, rad cascaval si mai las putin la cuptor
-se serveste cu smantana deasupra.

Mama mai face cu cartofii taiati felii si prajiti, nu fierti, sau cu cartofii facuti piure.
Vezi cum va place voua! Succes!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanielaLaura spune:

Draga Tomecica,
Eu prepar musacaua astfel:
-calesc usor rondele de cartofi si dovlecei dupa care ii pun la scurs
-apoi calesc legumele morcov ras + ceapa + dovlecei taiati cubulete
-peste legumele calite adaug carnea care o calesc impreuna cu acestea
-peste tot acest amestec, dupa ce se raceste, adaug 2 oua batute, sare, piper, patrunjel, pasta de tomate
-intr-un vas yena pe care il ung cu putin ulei pun urmatoarele straturi: un strat de cartofi prajiti, un strat de dovlecei prajiti, un strat de rosii(crude-iarna folosim rosii in bulion) taiate rondele, amestecul de carnita cu legumele calite, un strat de cartofi prajiti, un strat de dovlecei prajiti, un strat de rosii taiate rondele si se pune la cuptor
-spre sfarsit mai bat 2-3 oua si le torn pe deasupra si se continua coacerea
-se poate servi si cu smantana
-uneori fac musaca de varza adica in loc de carne folosesc varza dulce pe care o prepar la fel(adica calesc varza impreuna cu legumele...)
-prajesc cartofii si dovleceii foarte putin...sa nu crezi ca "mustesc" in ulei
Sotului meu ii plac amandoua!
Incearca si tu!
Spor la treaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Eu fierb cartofii in coaja, in rest, reteta Bubu05

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Album echo si burtik


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

Daniela.......muuuuulta prajealaaaaaa
Mai bine cu cartofii fierti,da'.....a ta cre ca e mai gustoasa...

BRENDA

CU CE VITEZA AR TREBUI SA MERGI SPRE APUS PENTRU A NU SE TERMINA NICIODATA ZIUA?
http://community.webshots.com/user/brendamitran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanielaLaura spune:

Reteta mea este identica cu reteta Bubu05, singura diferenta este ca folosesc cartofi inabusiti pe care ii las la scurs de ulei.
Pun si dovlecei numai vara pentru ca sunt tare gustosi.
Una este sa inabusesti putin si alta sa prajesti.
"cartofi prajiti usor " in sensul ca ii inabus pentru cateva minute si nu ii prajesc."Calire" in sensul de inabusire.
Scuze daca nu m-am facut inteleasa bine.Nici mie nu-mi place prajeala!
Eu in umplutura de carne mai pun morcov ras si dovlecei tot pentru a da o aroma aparte.In rest totul este la fel.
Si credeti-ma ca nu este grasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

de cand mananca si Patrick mancarea noastra fac musacaua de cartofi asa:
iau cartofii cruzi, ii curat de coaja si ii rad ( la robot merge rapid, sau la razatoare daca aveti timp si chef). ung vasul cu un strop de unt si pun un strat de cartofi, peste care torn 100ml lapte, presar sare si piper.
deasupra pun un strat de carne tocata (pui si vita) preparata normal, fara prea mult ulei si mai mult inabusita, cu mirodenii, smantana, suc de rosii, verdeata. completez cu alt strat de cartofi cruzi rasi, iar un pic de lapte, sare si piper. pun in cuptorul incins iar in ultimele10 minute torn deasupra 2 oua batute cu smantana, cascavala ras, sare si un praf de piper. nu este asa de grasa si merge la fix pentru oricine!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu fac la fel musacaua, dar in prealabil din cartofi prepar piure. Noua asa ne place, cu piure de cartofi!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

multumesc mult pt. retete. miine o sa fac musaca si sper ca de data asta sa-mi iasa.
oare sa-i dau si bebeului?? ca ma gindesc ca totusi e carne tocata........
va pup si mai astept ceva retete de bunatatzuri cu cartofi.

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Am intrat doar sa va mutumesc tuturor pentru reteta ,chiar daca n-am cerut-o eu.
In schimb am adunat idei de la toate ,am facut musacaua cu carne de curcan tocata si a iesit suppeeer buna.
V pup!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Eu fac musacaua greceasca (bunica materna & co sint greci).La carnea tocata si prajita cu ceapa se pune musai 1 lgt. scortisoara (sau dupa gust). Eventual si 1 pahar vin rosu dar scortisoara e OBLIGATORIE la greci. ii da alt gust.Apoi in vasul uns cu unt si tapetat pun dedesubt cartofi fierti in coaja si taiati felii, apoi umplutura de carne, presar sos de rosii (cumparat de gata) si peste pun felii de patlagea vinata (curatata de coaja si calita un picut in u;ei). Peste vinata pun un sos bechamel. iese f. buna (dar are multe calorii).Alternativ: reteta de pastistio: umplutura de carne la fel, dar pusa intre paste fierte (ca o fidea lata) (si dedesubt si deasupra carnii) + sos bechamel. Am facut asta la o prietena din Ro cind am fost in vizita. Sotul ei s-a trezit noaptea si a terminat toata tava :-)

Mergi la inceput