bebelusi de ian-feb 2005 (73)
Raspunsuri - Pagina 2
magga spune:
Daniela, eu vreu invitatie, endromanga@yahoo.com. am tot uitat, pe autor il chema Julien COhen-Solal, lasa ca o sa mai postez eu cite ceva din el cind va aparea ocazia. Partea cu somnul era mai detaliata, dar eu am extras partile esentiale.
Crinuta, noi azi am avut broccoli cu mazare, brinza de casa si galbenus la cuptor, a mincat cu placere.
Eu am ajuns la concluzia ca copila mea maninca putzin comparativ cu ai vostru.
5:30 sin, 9-10: 50 ml suc de fructe, o treime de banana (cel mult si o jumatate de mar, apa pina vine mama, 13 jumate: legume cu carne in diverse combinatii cel mult 100 ml + 3 linguritze desert de fructe (niciodsata mai mult) , 16:00 doua felii de mar si un biscuite, 18: un iaurt cu cereale, 20:sin. iar intre mese tztzul pe post de lichid.
Noapte buna.
Amaya spune:
Crinuta
, pai nazbatiile vrei sa le stii!?! o sa ai de citit, nu gluma...
Pai sa incep: Andrei este intr-o perioada in care ii place sa bata in tot ce prinde, ia jucariile si da cu ele cat poate de tare in patut, in pereti, in televizor, in oglinda...cred ca ii place zgomotul...din acelasi ciclu, ii place sa-si arunce din pat sau din tarc toate jucariile mari (care, atunci cand cad, ai impresia ca se darama casa) si pe urma le cere inapoi ca sa o ia de la capat (Shobo, nu stiu daca i-ai luat lui Codrin si toba, dar daca da, sper sa nu experimentezi si tu zgomotul "linistit" pe care il face atunci cand se izbeste de pamant aruncata, cu bolta, de la 1 metru si jum. inaltime)...daca prinde telecomenzi sau telefoane (preferatele lui) cu greu le mai luam inapoi si cu atat mai putin scapa neizbite de ceva...acum, fiindca nu mai este Pongo si are liber peste tot, ne urmareste prin toata casa si incearca sa se catere peste tot unde poate sa se agate cu mainile...are o energie de ne termina pe toti, Slava Domnului ca isi pastreaza orele de somn (cat l-or mai tine) si astfel am si eu 4 ore sigure de respiro pana seara, dar daca il las sa se joace in camera lui nu-i nici o problema pentru el, dar mi-e drag mie sa stau cu el cat pot de mult fiindca e o dulceata de copil si rade toata ziua...alte nazdravanii: isi scoate sosete in permanenta si eu trebuie sa i le pun la loc cel putin de 10 de ori pe zi, il incanta sa ma vada cum ma agit cand il schimb si el o ia la plimbare, cand sterg praful se plimba dupa mine agatat de picioarele mele si, noua joaca, ia orice jucarie mai rotunda, pe care sa o poate invarti, o pune pe primul raft din biblioteca si o roteste de la un capat la celalalt al raftului. Daca ii dau muzica tare tipa de placere si danseaza intruna, insa daca sunt telenovele la TV cand este el prin sufragerie se opreste si se uita atent si nemiscat pana incepe publicitatea sau pana sting televizorul.
Altfel, am descoperit ca ii place la nebunie sa bea din cana normala (pe cea cu cioc o foloseste doar pe post de jucarie gingivala) si am inceput sa-i dau iaurtul simplu (care nu ii placea, probabil fiindca este mai acru) din ea si acum se supara atunci cand se termina...si sunt fericita ca nu mai face mofturi la mancare, mananca absolut orice.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
www.desprecopii.com/forum/classdetail.asp?id=3233" target="_blank">Mai aproape de implinirea visurilor!!!
catiflo spune:
Mihaela, tortul de fructe arata superb !!! L-ai facut tu? Daca da, care-i reteta? Eu am inceput sa ma stresez pentru simbata viitoare, am facut deja invitatiile.
Tocmai au sunat nasii, vin sa ne ia la plaja, e 5 dupaamiaza si 40 grade+. Va pup.
Florina & baby Gabe (04 feb 2005 )
Pozele noastre
crinuta spune:
Amaya
. Bravo pentru el. Te rog sa mai povestesi cand ai timp. E un scump.
Despre carliontat ce sa va spun in afara de ce v-am spus already: si el atunciu cand vrea sa atraga atentia arunca totul din tarc: de la jucarii la perne care il depasesc ca marime, noroc ca sunt usoare,-
- se dezbraca
-nu sta la schimbat decat daca ii dau mobilul meu sau ceva asemanator
- de sters mobila si covorul v-am spus deja
- daca ii spun " fa-mi masaj" ma mangaie
- daca ii pun " da pup" isi apropie capul de obrazul meu si face ca o ciocanitoare
- imi taraie toate hainele pe jos
- imi inchide pc-ul, nu ma lasa sa scriu, imi da mana la o parte cand vreau sa scriu la pc
- cand nu vrem sa iasa din camera ii blocam accesul cu un scaun, pe care ieri pt prima data l-a rasturnat incercand sa-si deblocheze accesul
- canta
Va mai scriu, sa ma trezesc doar ca acum sunt zombi.
Crinuta si
Rayan
V. Erica spune:
Crinuta, m-am apucat de facut fingers. Aluatul mi se pare cam moale dupa ce am pus cele 6 oua. Asa trebuie sa fie ? Merci.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
coraly spune:
Magga, merci de informatii!
Legat de menstruatie, eu n-am observat sa fie mai agitat atunci (el e agitat de felul lui
), in schimb am constatat o diminuare a lactatiei in acea perioada.
Coraly si bebe Sergiu
poze 1 an
V. Erica spune:
Nu mi-au iesit degetele si nu inteleg de ce, caci am respectat reteta. Am mai adaugat faina pt. urmatoarea tava. Sa vedem ce-o iesi...
Nihil sine Deo!
PatriciaArdeleanu spune:
mai, mai, nu a intrat omul o seara si acum nu mai pridideste sa citeasca
. Bravo! asa mai zic si eu.
hai sa scriu si eu, am multe in cap, probabil ca o sa uit tot ce am de zis![]()
Daniela, trimite-mi pe danana_me@yahoo.com, merci.
daca ea vrea sa pape noaptea, las-o asa deocamdata. Eventual sa incerci sa schimbi putin programul in timp, sa pape ultimul bibe cu cereale mai tirziu (pe la 10-11).
Shobo, Nan este fara gusturi, fara cereale. De aceea am preferat sa il aleg pe asta, sa nu ma conditioneze, decit daca vreau eu sa ii adaug. eu de ex la masa de dim nu ii pun cereale, pentru ca ii tin de foame f mult si nu mai vrea sa pape decit dupa ora 13-14 si e prea mult,se da peste cap orarul.
Fetele, stiu ca si noi am crescut cu lapte de vaca, dar atunci nu existau formule. si mie mi s-a recomandat sa ii dau formula pina spre 2 ani si mi se apre si mult mai comod (plecari, etc).
Brinzica am sa i-o fac din lapte insa (cum i-am facut-o mai mereu si pina acum).
Crinuta, deocamdata sintem la 2 masuri Nan si 5 Bebelac, vad ca nu sint probleme. am sa ma intind pe 2-3 saptamini pina ajung complet la Nan.
eu i-am dat paste in ciorbica de pui. Am cumparat niste paste colorate (verzi, portocalii si normale) pentru noi. Am pregatit sa ii fac ei supica cu galuste si am remarcat ca nu aveam gris in casa, asa ca am pus paste. I-a placut la nebunie combinatia!! Nu la blender, nu ii mai dau demult mincarea la blender, doar cu furculitza.
I-am mai dat si in forma de budinca cu brinza dulce, fidea.
cit despre cearcane, si ea are. si eu am, mereu am avut de copil. Pina nu am analize nu ma pronunt decit ca ma mosteneste pe mine.
Si ea pare foarte bine si imi place, desi nu cred ca are nici 8 kile jumate, adica nu pare deloc slabutza.
De mincat maninca si ea destul de putin, adica nu cred ca felul 2 de ex maninca mai mult de 100 g..La fructe manince ceva mai bine.
Ce face Rebecca:
- inca nu vrea sa mearga, desi aseara in cada s-a ridicat in picioare, si-a dat drumul la miini si vroia sa mearga spre robinet, cred ca a facut 2 pasi mici si am prins-o eu sa nu cada;
- cinta, danseaza, adora muzica;
-tzipa de bucurie cind aude cheia in usa si vin eu acasa
- imi da pup
-imi arat prin casa toate cele;
- inca nu zice mama, tata, dar stie acum ce e "papa" si zice papa sau apa -la apa din baie.
cu cit timp se fac fingers inainte de a fi devorat??
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
V. Erica spune:
Uraaaa !! A doua tava mi-au iesit perfecte, dupa ce-am mai ad. faina.
Patricia, eu le fac de azi, pt. sambata. Dar nu-l ornez azi, ci maine sau sambata dimi.
Urez si eu La multi ani! sarbatorilor de ieri, azi, maine, caci nu stiu daca mai pot sa intru.
Nihil sine Deo!
BDana spune:
Neata.
Anda, stai linistita ca si noi avem o veioza din aia si daca nu e frichinita da` rezista saraca eroic
.
Ubi, am vazut-o pe Alexandra si eu si Cris am cazut de accord ca e tare frumusica. Casuta aceea cu forme ai luat-o de la selgros? Ca acolo am vazut si luat ceva asemanator, dar mai vrem!
I-am facut si noi rost de tastatura si mouse numai ale lui, ca sa nu le mai “omoare” pe ale noastre, dar tot cele cu care se “joaca” mama si tata sunt mai interesante, asa ca nici nu mai sunt bagate in seama.
Ixxi, acolo, la viatasisanatate sub descrierea cartii scrie descarca monstra sau ceva asemanator si eu am dat-o jos. Asa ca, multumim ptr adresa.
Magga, mie luna trecuta mi-a venit menstruatia prima data si atunci doar 24 ore, asa ca nici nu am avut timp sa observ schimbari. Si eu tot la ciufulici ma tundeam…si inca mai am ceva amintiri de atunci…hai ca ma apuca nostalgia
.
Noi ascultam acum radio itzi-bitzi si ne place tare mult, ca se aud acolo voci de copii.
Mamica Dana si un bebe Cristi (13.01.2005).
Prima aniversare