Laparoscopie-5

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Tabitha Eu intr-o zi de miercuri am fost operata si vinerea am venit acasa. Duminica am facut primul dus (bineinteles ca inainte ma spalam, se intelege). Mi-am luat si eu pansamentele jos pentru ca se vindeca mai repede fara ele. Dupa o saptamana mi-au scos atele. Acum dupa ~ 4 luni se vad vag urmele celor doua taieturi.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo23 spune:

Tocmai ce am facut si eu o laparoscopie (vineri). Pt. fetele cu emotii mari, sa stiti ca nu este nici pe departe atat de rau precum m-am asteptat.
In ce priveste reluarea "activitatii", la mine scrie sa stau pe fundul meu cam doua saptamani, pt. a preveni orice risc de infectie.
Si gaurelele mele sunt neacoperite (ca ale Tabithei), inca n-am indraznit sa fac baie, ma spal si eu ca pisica.
Revin cu amanunte.
Multa bafta celor care se pregatesc pt. laparoscopie.
Dodo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

Kitta : merci de mesaj! Sper din tot sufletul sa fie asa cum zici tu, am sa revin cu detalii dupa ce merg la doct. poate poate primesc timp sapt. asta.

dodo23- spune-mi , ai facut laparo in canada? Sunt foarte curioasa cum e acolo, tinand cont ca eu am facut-o aici in Suedia si sistemele medicale cam seamana. Poti sa-mi satisfaci curiozitatea, sau e off topic? De exemplu eu ma tot minunez cum e in romania la spital, ca costa atat de mult! am citit ce a scris tabitha , cum baga banii in buzunare pe la asistente etc, mi se pare foarte ciudat. Aici operatiile laparoscopice sunt gratis, totul gratis, inclusiv mancare in spital si sa suni acasa sa vorbesti cu familie, etc. Asa e si in Canada? sunt curioasa doar.....

Bafta tuturor care urmeaza sa faceti laparo, da doamnesa decurga totul bine!

pusspuss

Maja & Seb newlyweds
http://community.webshots.com/user/ginmseb
****un site despre nunta in curand!***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Majaginntu de cand esti plecata din Ro de nu mai stii cum e cu datu' banilor la dr. si asistente, ca asta se practica dintotdeauna. Ca si noi stim ca in strainataturi nu se dau bani asta e altceva...Dar si altceva e cat plati voi impozit la stat sau la asigurari sociale, chiria, painea, etc. si cati bani va raman din salariu....Asa ca nicaieri nu umbla cainii cu covrigi in coada! Avantaje si dezavantaje!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Majaginn,
nici in RO nu te obliga nimeni sa dai bani: sincer eu am vazut fete care n-au dat, si nu le-a taiat nimeni capul.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adiutza spune:

Tabitha, ! Iti doresc sanatate multa si refacere grabnica!

Don't walk in front of me, I may not follow... Don't walk behind me, I may not lead... Walk just besides me and let's be friends...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

adiutza: iti multumesc frumos

majaginn: nimeni nu te obliga sa dai bani, dar se observa o diferenta dupa ce dai banii. Sunt bucuroasa insa ca nimeni nu asteapta inainte, ci dupa. Ma bucur ca la voi nu e nevoie de aceste mici atentii, as vrea sa fie la fel si la noi, dat fiind ca platim la sanatate destul de mult. Insa pana vor intra toate in normal in Romania, vor mai trece cateva zeci de ani, parerea mea.

dodo23 si Moniland :

Fetelor, azi dimineata unul din fire mi s-a desfacut putin, dar am reusit sa il strang la loc. Dr. a zis ca daca dupa 7 zile nu cad firele de la sine, sa ma duc sa le scot. Oare sa le scot eu? Numai ca nu ma pricep... Cred ca ma voi duce la dr. de la serviciu, oricum vineri trebuie sa merg la munca.

Va pup si hai sa speram la mai bine.

Mergi la inceput

Intr-adevar, este o mare usurare faptul ca nu trebuie sa dai spaga, desi sunt convinsa ca daca le-ai da ceva n-ar refuza. Spaga exista si aici cu acte-n regula, insa nu este asa de raspandita ca acasa.
La mine a decurs totul foarte usor, mai greu a fost pana am obtinut o programare pt. laparoscopie, pt. ca idiotii de la spital mi-au pierdut dosarul. Stiti cum e...pana la Dumnezeu te mananca sfintii.
Cand am semnat hartiile de la spital mi s-a dat o foaie pe care scria ce trebuie sa fac inainte de operatie:
-sa nu mananc si sa nu fumez dupa 12 noaptea (in ziua precedenta operatiei)
-sa nu ma rad singura!!!
-sa-mi curat ombilicul
-sa-mi dau jos toate bijuteriile, machiaj, ochelari, eventual lentile de contact.
In ziua cu pricina m-am inregistrat, mi s-a luat tensiunea, febra si mi s-a dat o camasa de spital si un pat. A trebuit sa astept vreo doua ore pana m-au "ridicat". M-au dus intr-o anticamera unde mi-au pus o branula prin care m-au anesteziat si mi-au pus o perfuzie. Le-am spus ca la apendectomie, acum vreo 7 ani, mi-a fost rau tare de la anestezie si mi-au spus ca de atunci conditiile s-au mai schimbat. Apoi m-au dus in sala, unde mi s-a rupt filmul imediat dupa ce m-au asezat pe masa de operatie. Totul a durat doua ore. M-au dus intr-o sala de recuperare unde am stat o juma de ora. Acolo mi s-a luat tensiunea din 5 in 5 minute, mi s-a urmarit pulsul si mi s-au dat calmante.
Ajunsa in salon am stat cuminte vreo doua ore jumate dupa care m-am ridicat si m-am dus la pipi (la cerintele asistentei). Daca am facut-o si pe asta mi-au luat iar tensiunea si m-au trimis acasa.
Am fost superfericita ca nu ma durea nimic, n-aveam stari de voma, nimic care sa semene cu scenariul de acum sapte ani de la apendectomie. Cand am ajuns acasa imi venea sa mananc si pietre, asa foame imi era. Asistentele mi-au atras atentia sa nu mananc prea mult si sa beau mai mult suc decat apa (?). De a doua zi puteam sa revin la dieta normala.
La operatie mi-au inlaturat un chist endometriozic de vreo 3 cm, chist aparut in urma unui tratament hormonal pentru FIV. Ovarul afectat avea aderente. Apoi au curatat si uterul de ceva endometrioza.
La trompe scrie: dreapta "latent" si stanga "normal to latent". Voi stiti cumva ce inseamna asta?
Cam asta a fost cu "chirurgia de o zi". Mult mai usor decat ma asteptam.
Tabitha, esti o curajoasa daca te gandesti sa-ti "aranjezi" tu firele.
Multa bafta fetelor care intra la laparoscopie.
Iar pt. cele care deja au facut-o...sa se vada rezultatele ei benefice cat mai curand!
Dodo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta71 spune:

Tabitha mie mi-au cazut singure firele in cateva zile (daca sunt resorbabile asa se va intampla si la tine).
Dodo23 ma bucur ca ai scapat cu bine de laparoscopie. Mai vrei sa incerci un nou FIV?

poze

Mergi la inceput

Crinuta, multumesc de gandurile bune.
Deocamdata nu mai fac nimic, stau cuminte vreo sase luni, in speranta ca daca am rezolvat problemele prin operatie, se va intampla minunea.
Poate prin vara o sa-mi incerc ultima sansa, protocolul scurt de FIV, daca pana atunci nu se imtampla nimic.
Tu ce planuri ai?
Dodo.

Mergi la inceput