pui pane

pui pane | Autor: dpop

Link direct la acest mesaj

fetelor, ajutati-ma si pe mine!!
eu sunt vegetariana.
si trebuie sa fac mancare pe carne de pui/gaina pentru prietenul meu.
acuma vrea pulpe de pui pane. habar n-am cumse fac sa iasa bune. ma gandeam ca mai intai se fierb bine si apoi se trec prin ou cu faina si se prajesc. oare asa e? si in afara de asta, el mai primeste pachet de acasa cu snitele din pui. dar arata ca un snitel normal, ca o felie. ce fel de carne trebuie cumparata pt astfel de snitele? de unde se taie sa fie asa felii?
daca aveti idei si de alte mancaruri bazate pe carne de pasare (lui nu-i place carnea grasa) in afara de pulpe la cuptor, ca dinalea stiu face , va rog frumos sa-mi dati niste retete.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

-iti spun cum fac eu paneurile.

-daca folosesc pulpe le fierb inainte si din apa ce ramane fac o supa de taitei sau de galusti sau o poti folosi la orez,in nici un caz nu trebuie sa o arunci.apoi scot cu grija carnea de pe os si fac paneurile.

-alta data cumpar piept de pui si il bat usor cu ciocanul de carne apoi in condimentez si-l dau prin ou-faina-ou.eu asa dau toata carnea.oricum cel mai mult imi place cum ies paneurile din piept de pui

-mai poti face si din pulpa de porc sau vita,am facut si din carne din asta,le-am batut,condimentat si le-am uns cu putin mustar ca am citit undeva ca fragezeste.apoi la fel ca la celelalte procedezi.

sper ca ti-am fost de ajutor,daca mai ai intrebari sunt aici.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

hmm, nu prea inteleg ... deci scoti carnea dee pe pulpe, si apoi cum o faci pane? ca daca o dezosezi ea nu isi pastreaza forma de pulpa, nu? si raman asa, niste flakes de carne ... or el vrea cu os cu tot,cum a vazut in ceva fast-food. inca o intrebare, sa zicem ca iau pulpa cu totul si o prajesc cu os cu tot, nu are nimic, nu? trebuie sa ii dau jos pielea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

pai poti face cu tot cu os,daca vrei,nu e nici o problema.daca o scoti cu atentie are forma rotunda,nu stiu cum sa-ti spun,nu sta asa fleasca
eu ti-am spus varianta mea.

o dai in ou-faina-ou am scris mai jos.

pai asta cu pielea depinde cum ii place.eu dau pielea jos intotdeauna.daca ii place pielea,care iese oricum putin crocanta atunci o lasi.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Hai sa-ti spun cum fac eu.

Fac o compozitie din ou,faina,condimente si un pic de bere.Dau pulpele prin acest amestec,si le pun la prajit in tigaie.Cand s-au rumenit pe toate partile le pun intr-o tava unsa cu ulei si le dau la cuptor pana sunt patrunse bine.Sunt delicioase.

Pentru snitelele "normale" cum le spui tu eu folosesc piept de pui.Fac acelasi amestec de mai sus dar fara bere.Eventual mai pun un pic de lapte.Daca vrei sa iasa crocantele dai si prin pesmet.

Spor la treaba!

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

multumesc de sfaturi
am sa incerc si-si data viitoare

ce fel de pulpe se cumpara? trebuie cumva sa aiba marime mai mica? unde se gasesc din acelea mai mici? ca eu ce am gasit pe aici erau destul de mari, ajungea o pulpa la o masa. pe vemea lui ceausescu tin minte ca erau mult mai mici, mancai 2-3 la o masa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by dpop

multumesc de sfaturi
am sa incerc si-si data viitoare

ce fel de pulpe se cumpara? trebuie cumva sa aiba marime mai mica? unde se gasesc din acelea mai mici? ca eu ce am gasit pe aici erau destul de mari, ajungea o pulpa la o masa. pe vemea lui ceausescu tin minte ca erau mult mai mici, mancai 2-3 la o masa.



Pai daca iei pulpe mari mananci mai mult iar daca iei de alea mici mananci mai putin.Le am cu logica,nu?
Nu cred ca are vreo importanta marimea pulpelor.Eu de obicei cumpar de alea refrigerate de la Kosarom si nu sunt mari,dar nici mici.

Miha si Robert (18 nov 2004)



Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun


Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

daca sint mici ( sau daca sint inferioare, din partea de jos a pulpei...) le dezosez cu un cutit bine ascutit ( si mic...o sa rideti dar conteaza foarte mult cutitul ca sa faci treaba profesional...) si apoi le marinez in ulei, sare, cu condimente si vin, apoi le tavalesc prin pesmet facut in casa, amestecat cu legume uscate maruntite- in cantitate mica- dupa care le scufund in baie de ulei ( nu-mi place fripteuza, nu am control). Daca sint in toane bune adaug si fulgi de cascaval ( de obicei ma enerveaza la maximum sa dau cascaval pe razatoarea mica...) peste pesmet.
Iar daca nu am rabdare deloc in ziua respectiva fac un maglavaitz din faina, oua, pesmet, parmezan marunt si uscat, condimente si tai feliute mici din pulpa de pui, le adaug in respectivul maglavaitz, le aleg cu lingura si le prajesc in tigaie. Un fel de chicken nuggets rapide.

p.s. exact cind sint mai nervoasa si pe fuga, exact atunci imi iese cel mai bine mincarea. Oare de ce?

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

uaaaau, eu ador pulpele de pui!!! Nu mi-ar fi trecut prin cap niciodata sa fac pane din ele, de frica ca nu se coc pe interior, langa os!

Osna, ce fericita sunt ca ai scris reteta ta cu pulpele fierte!Mmm deja de-abia astept sa fac pane si supica din pulpe! Excelent! Bey ce fain cu forumul ata cu bucataria, mai afla si omu' chestii...

Serbanica talharica



ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

daniela
poate de aia iti ies mai bine cand esti pe fuga, finca maglavais-u cu faina-ou-pesmet e mai bun decat chestia aia complexa cu sosul de marinat si legume uscate etc
si deci tu le prajesti fara sa le fierbi in avans... si se coc bine?nu raman crude la interior? dai focul incet?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Eu nu le fierb inainte pentru ca ramine tot gustul bun in apa in care au fiert, am incercat pe vremuri si asa dar nu mi-au placut. In schimb aleg pulpite mici si daca e nevoie, le mai tai in doua. Marinarea lor inainte are rostul de a le face mai fragede ca sa se patrunda mai usor. Focul il dau la mic, nu am aragaz cu grade celsius, deci nu pot sa-ti spun temeperatura. Si le prajesc cu capac asa incit aerul fierbinte sa ramina inauntru si sa le coaca mai bine. Ies bine prajite si in interior si crocante pe deasupra. Am mai mincat facute de o prietena, la cuptor, cu tot cu os,invelite in coca si trecute prin pesmet si susan. Coca era facuta ca la pane, numai cu mai multa faina, ca sa nu curga de pe pulpe. Si asa merge, cui ii place...

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput