Bebelusi de mai-iunie 2005 (52)
Raspunsuri - Pagina 14
ChrisDun spune:
Eli, asa cum ii ziceam si lui Monu, daca te hotarasti sa nu faci vaccinul da-o pe Bia bolnava, nu semna inca nimic.... Ii explici doctoritei ca ii curge nasul, vezi tu ce, ca nu cred sa aiba atata tupeu sa vina sa te verifice, hm?
Eu sunt hotarata sa nu ii fac vaccinul pana face 9 luni, iar atunci om mai vedea!
Margott spune:
Tot eu, sunt neagra de furie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M-a sunat de la res umane de la serv si mi-a zis sa vin sa iau dosarul sa-l depun la camera de munca din Amzei, ca ei nu pot depune pt toti!
Pai si acum ma suna?!
Voi ati depus la cam de munca dosarul? Nu este obligatia angajatorului?
Scuze ca revin cu subiectul asta, dar ma scoate din sarite!
http://community.webshots.com/user/arcultro
babygirl spune:
elisor, ema a facut vaccinul si n-au fost probleme. i-au aparut doar niste bubite care nu o deranjau si care au trecut rpd.auzisem si eu ca daca refuzi tre' sa dai cu subsemnatu'.
poze noi
elisor spune:
Monu, Margott, Cristina, Adina va multumesc pentru raspunsuri. Decizia imi apartine, evident, si sper sa fie cea corecta. Adik nu vreau sa il fac decat atunci cand se face trivalentul ca sa pot profita si de celelalte. Am sunat-o si pe doctoreasa sa discut cu ea mai pe larg, dar m-a repezit ca e foarte ocupata, dar eu am insistat si voi vorbi cu ea peste 1 ora. Sper sa-si rezerve timp sa discute cu mine ca de-aia sunt medici de familie. Va tin la curent, daca va intereseaza, evident.
Monu bravo Alexiei pentru kk la olita si noi trebuie sa incepem campania olita ca le cam stim momentele cand face si din 4-5 sigur vom prinde cateva ![]()
Margott sunt de-a dreptul nesimtiti cei de la tine, cum naiba sa te sune acum ca nu au depus, fa-le scandal si insista ca e obligatia lor, nu stiu ce sa zic, dar cum vine asta ca nu pot depune pentru toti, dar de ce pentru unii da si pentru altii ba.
Beatrice multam de raspuns promt, azi vreau sa fac si eu!
Loreen mititelu', mi se strange stomacul sa vad cercei altundeva decat in urechi
Eli + Bianca 13 iunie 2005
Andreas 17 august 1998
tzumpiloi spune:
Buna dimineatza spre pranz,
Beatrice, am facut gogoshele si au iesit atat de bune ca am mai facut o tava si pt noi ( dar cu marar, piper si sare si cascaval)!
Astept sa vad daca le papa Mariuca !
Elisor, nu ii face vaccinul daca nu interactioneaza cu alti bebei si nu o scoti in medii aglomerate! Dr. mea zicea ca ea daca ar fi copilul ei nu l-ar face !
Chris , CCM la nivel national nu se semneaza si este valabil pt toti angajatorii ( vezi art 2 al CCM la nivel national ) si in Codul Muncii unde scrie ca CCM produce efecte pentru toti salariatii incadrati la toti angajatorii si de asemenea ca CIM nu poate contine clauze care sa stabileasca drepturi la nivel inferior celui stabilit prin CCM.
Daca ramura in care se incadreaza firma ta are CCM , atunci firma trebuie sa fie semnatara si acel contract colectiv de munca pe ramura sa fie publicat in MO ca sa se aplice CCM la nivel de ramura. ( care nu poate fi inferior in drepturi si obligatii CCM la nivel national)
Daca firma are CCM la nivel de ramura si nu este semnatara , atunci se aplica CCM la nivel national.
Oricum, majoritatea angajatorilor se eschiveaza si fac si ei cercetari dar eu zic sa insisti.
Ma duc sa scot gogshelele ...
Pofta buna la pitici si mamici
ioanailincam spune:
Salutare de la mare ... distanta de casa. Tot la munca sunt si m-am saturaaaaaaaaaat. Sa o iau pe rand:
Loreen - da, cam scurt, dar asa va fi o vreme, ca din cauza voastra
nu mai apuc sa fac nimic, nu zic mancare, curatenie, dar nici macar stirile nu le mai vad, un film ceva. Trebuie sa ma mai desprind un pic ca prea ma acaparati.
Chris - nu partile semnatare trebuie sa la cauti, ci ce cuprinde CCM. Iti spun eu: drepturile si obligatiile patronilor (cel care angajeaza - persoana juridica sau fizica autorizata potrivit legii, care administreaza, utilizeaza capital, indiferent de natura acestuia, si care foloseste forta de munca salariata) si respectiv drepturile si obligatiile salariatilor - asta scrie in art. 2 din CCM pe 2005-2006. Deci se aplica tuturor salariatilor (pentru ca unde legea nu face distinctie nici noi nu trebuie sa facem). Mai mult decat atat, in art. 3 spune asa: "Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii īncadrati īn unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, romān sau strain/mixt), īn cazul contractelor colective de munca la nivel national;" Iar unitatile conform art. 2 alin. 2 sunt "regiile autonome, companiile nationale, societatile comerciale, alte organizatii cu scop lucrativ, institutiile publice, asociatiile de orice fel si organele de stat."
Daca nici nu asta nu ii convingi inseamna ca au rea-vointa si atunci poti sa-i ameninti ca ii reclami la Inspectia Muncii. Succes!
Elisor - si eu am intrebat-o pe dr ce-ar fi daca as refuza vaccinul si a zic ca tb sa semnez declaratie pe propria raspundere. Dar ea m-a sfatuit sa-l fac pentru ca desi Ana nu are contact cu alti copii s-ar putea intampla (Doamne fereste) sa fie nevoie sa stam in spital din cine stie ce motiv, iar de-acolo sigur pleaca cu rujeola pentru ca asa se pare ca s-a declansat epidemia. Bebelusii veneau la spital pentru alte afectiuni si se intorceau acasa cu rujeola
. Asa ca pana la urma merg pe mana dr si luni ne prezentam la vaccinat.
Sa nu uit: multumesc pentru incurajarile pentru invatat, desi mi s-au parut putine vocile pro, iar argumentele cam firave
. Bagati si voi ceva mai grasut![]()
Hai va pup ca ma intorc la munca de jos.![]()
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Rvelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
ChrisDun spune:
Margott, legea lasa loc interpretarii... Am vazut si eu la stiri, mai demult, ca au spus ceva de genul: daca angajatorul nu depune in Amzei, atunci va merge persoana care solicita respectivul drept... Niste javre!
patriciaRO spune:
Tzumpiloi, ma bucur ca v-au placut gogoselele... Noi suntem mari amatori, ca ta-su a mancat un platou intreg si Alex vre-o 2 a apucat!![]()
Beatrice, mami de
Alex pifos
Cloreta spune:
Salutare,
a inceput si fi-mea safaca fitze la mancare. Azi s-a trezit pe la opt si a baut un bibi cu late si pana la ora asta a reuzat fructe cu un pic de cereale cu biscuiti si masa de legume. In final a mai baut 200 ml de lapte. 
Ieri a mancat ciorba de rosii cu zarzavat cu putina paine in ea. Azi cucu masa de legume. MAine ii facem ciorba de pui acrita cu bors, sper sa manance.
Cu premergatorul tot nu are nici o treaba si am citit ca il pui pe bebe in el cand e stare sa se ridice singurel si sa se tina sprijinit. Voi asa ati facut?
Daca e asa mai am de asteptat, moaca mea e super puturoasa, nici nu o intereseaza aspectul asta. Cateodata ma ingrijoreaza pt ca bebeii sunt fericiti cand se infig pe picioare, a mea le ridica si se lasa moale. Daca facem exercitii cu picioarele , le intide batz si impinge si nu vrea sa le indoaie dar cand o ridic le inmoaie
Ziceam ca ma duc maine la controlul de opt luni dar daca e tot asa frig amanam.
LA MULTI ANI BEBEILOR NASCUTI AZI!
Pozele mele
andreeaatan spune:
Vaccin-Elisor, fa-i fetei vaccin. Thomas nu a avut nici o reactie si 90% din bebei au fost la fel.
CCM national -cu un pic de scandal si insistente o sa primiti si voi banii. Eu m-am apucat din timp, din luna 7 de sarcina. Si i-am frecat zilnic, pe cuvant de onoare, la scafarlie. Dupa ce am nascut, la o saptamana, mi-am luat banii. Si am insistat si pentru alta colega sa ia acesti bani si nu mi-a zis nici merci, dar asta e o alta poveste.
Mama lui Thomas
Toate pozele lui Thomas aici