Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 11
irina81 spune:
Salutare,fetelor!
Noi cu diversificarea am inceput asa:suc de mar (1-2-4-8lg),apoi suc de mar (1-2-4-8lg),apoi suc de portocala la fel.Acum suntem de ceva timp la piure(predomina marul care ii place f mult).Ar trebui sa adaugam si biscuite,dar e grasut si mai asteptam.Banana,stiu ca s-a demonstrat ca daca se adm in primul an de viata poate dezvolta alergii mai tarziu.
Urmeaza sa introducem supa de zarzavat.
Cu cerealele..nu stiu.Voi de care ati luat?
Cu fumatul e periculos.Am vazut in spital copii care faceau frecvent infectii respiratorii,acum mai depinde si de copil.
Irina, sucul de fructe poti sa-l dai intre mese dupa ce-i introduci si supica;daca ii dai pulpa de fructe,e bine inainte de primul somn.
Eu ii dadeam ceai pt colici inca,desi nu mai are de la 3 luni.Dar de cand am inceput cu piureul de fructe asa de bine i s-a reglat scaunelul ca uneori mi se pare ca face prea tare si am renuntat la ceaiul ala care contine si menta.Acum ii mai fac de musetel sau tei,dar nu zilnic pt ca mai de graba ii dau suc intre mese.
Irina si
Matei-Cristian (1.sept.2005)
Poze
raluci spune:
Buna fetelor! Sunt si eu o mamica de octombrie, dar pana acum nu am participat la discutii pe DC, si as vrea, daca se poate, sa intram si noi in clubul vostru
Am o comomoara mica Teodora Maria care s-a nascut pe 19 octombie cu o greutate de 2.940g si 49 cm lungime, iar acum la trei luni are 6kg si 62 de cm si e scumpica foc :))
Am vazut ca majoritatea dintre voi ati inceput deja diversificarea, eu nu ii dau nimic in afara de san, si doctorita mi-a recomandat sa raman asa pana la 6 luni, ar trebui oare sa incep sa ii dau si eu cate ceva?
numai bine si sanatate
kid2003 spune:
Sa ne zici cum e cu pompa ta electrica Jadi...eu ma bucur ca am achizitionat pana la urma si Isis IQ- electrica, acu' pot sa lucrez in retea: o tzitzi e in priza si la cealalta folosesc pompa manuala, asa am de 2 ori mai repede rezultatul ![]()
Fata tocmai ce a supt 180 de ml scosi la ora 9 seara, bine asta dupa o pauza de 8 ore in timpul zilei, timp in care ea s-a delectat cu Nan.
Sa va zic ce mi-a povestit o prietena din germania cu diversificarea asta...La ei vine un dr nutritionist acasa, trimis de policlinica la care apartin. Cand bebe face 4 luni hop si nutritionistul care vine cu sfaturi complete despre diversificare, liste, mostre si alte minuni. Asta i-a zis prietenei mele (care invatase lectia cu suculetul de fructe din Romanika) sa nu care cumva sa ii dea lui bb mar sau portocala (ea se pregatea oricum sa ii faca mar cu morcov dupa schema romaneasca). I-a zis sa ii dea suc de morcov simplu si apoi piure de morcov, asta din luna a 4a. Marul cica nu intra in discutie pana la 6 luni, iar portocala pana la 8 luni minim. Cica sunt f acide, iar sistemul digestiv al bebelusilor este imatur pentru fructe.
Al ei era grasut si i-a zis sa nu ii bage cereale in bibe. La 6 luni a inceput sa ii dea mancarici, supici facute din ce legume avea ea prin casa (dar de toate, inclusiv conopida, mazare, broccoli). Incet incet a bagat carnita de pui si vita. Acum bb are 6 luni jumate si mananca toate legumele plus carnita. Si a inceput si sucul de mar si mar cu morcov.
Acu' nu stiu ce sa zic, ea zice ca nemtzalaii i se par mult mai zdraveni decat romanii, mai ales cu sistemul digestiv stau bine (pai la cata bere si varza cu carnatzi baga...) si ea e deja convinsa ca in Romania oamenii sunt mai bolnavi (atatea internari dupa mesele copioase de Sarbatori) pentru ca au fost hraniti gresit cand erau bebelusi. Io habar n-am ce sa zic, mi s-au bagat sucuri de fructe la 6 saptamani, zdravana nu sunt, ma lupt cu dureri de stomac, gastrita plus crize de bila extrem de ffrecvente...Cred ca am sa raman la lapte si cereale pana la 6 luni cu Alexandra... nici nu mai stiu ce sa cred

irina81 spune:
Irina,frumoase pozele!Si eu mi-am pus costum de baie si m-am bagat cu Matei in cada,n-am facut poze,dar i-a placut f mult.
Catush,mai bun decat Smecta este acum Hidrasec!Sanatate maxima!
Ioana,si eu as vrea la munte.Ce frumos e iarna!!!
Irina si
Matei-Cristian (1.sept.2005)
Poze
kid2003 spune:
Bine ai venit Raluci!!!
Uau, sa-ti traiasca printesa, e mareeee la varsta ei. Fata mea are cu 2 saptamani mai mult si numai 5,700 kg (si s-a nascut cu 3.100). Bine ca ai san destul si fetita creste bine! Nu cred ca trebuie sa ii faci diversificarea mai devreme de 6 luni daca o hranesti exclusiv la san. Eu stiu ca asa primeste ce-i mai bun pe lume, nu are nevoie de altceva. Diversificarea mai devreme este pentru bb-ei alimentati artificial sau mixt.
Tocmai ma gandeam si eu, dupa cum am scris in mesajul de mai sus, daca incep diversificarea mai devreme de 6 luni. Alex a mea mananca 70% de la san si restul lapte praf...Oricum, pana la 5 luni nu ma gandesc sa fac nimic in sensul acesta.
Tonnia spune:
Fetelor, am avut si noi botezul si am trecut cu bine. Tare greu mi s-a parut, in biserica era frig desi ei spuneau ca e incalzita, copilul de isterizase de tot la un moment dat, bine ca a trecut. La restaurant nu l-am luat.
Sunt suparata ca nu mananca bine, in ultima saptamana nu a luat nimic in greutate, asa ca azi la 3 luni tot 5.700 are. Ne inscriem in randul slabanogilor. Altfel, e foarte vioi, nu are febra, nu stiu ce se intampla/ Eu am impresia ca nu mai eructeaza eficient si de asta se opreste dupa 100 ml, degeaba il tin si il bat pe spate, nu scoate mare lucru si nu mai vrea dupa aia. La inceput pare infometat, deci pofta de mancare are. Oare nu-i mai place laptele (Lactana)?
karmenutza spune:
Tonnia, sa stii ca inainte de botez si fii-mea a avut o saptamana in care nu prea a mancat, a luat in 5 zile doar 60 grame, de intrasem in panica. Dupa aceea si-a revenit. Incearca sa-i faci tu pauza de ragait in timp ce mananca. Noi asa facem, 2 pauze la 170 ml. Una dupa primii 70 ml (deja am okiu' format, stiu cand sa ma opresc) si a doua cand mai are de papat cam 50-60 ml. La interval de 6-7 minute. Ca ea mananca toata canntitatea cam in 20 minute. Asa scoate aerul afara si face loc pentru alt laptic. Ea plange la pauze, dar nu am ce-i face. Noi facem asa pentru ca altfel vomita. Si asa regurgiteaza foarte des si cu mult lapte.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
codruta_grg spune:
Felicitari Tonnia pentru botez! Lasa ca isi revine cu papatul
Raluci, bine ai venit
! Daca ii dai doar san, nu trebuie sa incepi inca diversificarea. Mai ales daca se satura. Noi am inceput la 5 luni jumatate (deci de o saptamana).
Kidd, felicitari pentru dexteritate!
Inseamna ca de la mar mi-a facut ieri criza aia ieri.
Sotu mi pe drum spre Vatra Dornei si azi noapte a fost inchis pasul Tihuta.Sper sa nu aiba probleme pe drum!!!
Codruta &
Petra Alexandra (9 august 2005)
Poze cu noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">Scoala de Ski
Ioana75 spune:
Buna dimineata fetelor
!
Bine ai venit Raluci!
kid, multumesc de sfaturi, sa ne mai zici ce zice prietena din germanica, eu am de gind sa tin cont de ele
.
Daca am culcat copilul prea repede ieri (adica la 9), acum s-a trezit la 8
. 11 ore fara trezire. e pe calea cea buna. Acum moare de foame, ma duc sa o linistesc.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
alinam spune:
neata!
Dupa ce am vazut aseara pozele cu bb in cada stiti ce am fakut nu? vrand nevrand l-am aruncat pe tasu cu bb in cada, nu stiu daca i-a plakut ca parea cam speriat, orikum mie mi-a plakut
cred ca trebuie sa mi incerc ca sa se obisnuiasca.
nu mai stiu cine zicea ca vrea sa il dezvete pe bb de suzi, de ce? al meu abia acum doua zile a acceptat suzeta si eu sunt tare bucuroasa, pentru prima data in viata lui a adormit bb singur in patut cu suzeta in gura.
Alina si bb Vlad (25.09.2005)