Negresa-Amandina
![](images/user_woman.png)
De curand am aflat o reteta super, din punctul meu de vedere, si am experimentat-o indelung. Asa ca va impartasesc si voua reteta. Poate o stiti, eu acum am aflat-o. Stiam alta inainte, dar nu e ca asta.
deci....
sa incepem...
Necesar: 1 pachet margarina (eu am folosit Unirea de 250 gr); 2 cani zahar; 50 gr cacao; 3 oua; 1 cana faina; 1 praf de copt; esenta rom si 2 plicuri zahar vanilat;
Reteta: Se pun pe foc margarina, zaharul, cacaoa, zaharul vanilat si romul. Se dau in clocot bine si crema obtinuta se pune la rece. Margarina se bate spuma cu galbenusurile. Apoi se adauga crema racita. Se amesteca bine si se opresc 12 linguri din compozitie. Dupa aceasta operatiune se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma.
Se unge o tava cu putina margarina, se tapeteaza cu faina. Se pune comp si se da la foc mic la cuptor. Tava trebuie mai mica decat cea de cuptor si mai inalta.
Va doresc mult succes si pofta buna.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioana2004/ioana2004.jpg)
ioana2004 spune:
draga Adnana ,nu inteleg o chestie la reteta ...ai pus margarina si cu cacao (dar cit )si mai pui su margarina cu galbenusuri(cita?)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/negaramariana/album?.dir=fd28&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/negaramariana/my_photosIOANA 2006(1an si 2 luni)[/url
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/crista-s/crista-s.jpg)
crista-s spune:
Adnana1979( esti cea din toate pinzele sus ??? )
Am si eu citeva intrebari, pentru ca am o slabiciune pt " negrese " asa ca ma bate gindul sa incerc.
1. Ai pus deoparte 12 linguri din crema, ce ai facut cu ele ? Le-ai pus deasupra ? Sau ai taiat blatul obtinut si l-ai umplutut cu cele 12 lg de crema ?
2. Cit de mare era tava pe care ai folosit-o tu? Daca nu iti e prea greu sa o masori te-as ruga frumos.
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Adnana1979 spune:
Aseara cred ca era forte tarziu si m-am zapacit de tot la cap. Acum o sa va spun reteta corecta.
Necesar: 1 pachet margarina (eu am folosit Unirea de 250 gr); 3/4 cana lapte; 2 cani zahar; 50 gr cacao; 3 oua; 1 cana faina; 1 praf de copt; esenta rom si 2 plicuri zahar vanilat;
Reteta: Se pun pe foc laptele, zaharul, cacaoa, zaharul vanilat si romul. Se dau in clocot bine si crema obtinuta se pune la rece. Margarina se bate spuma cu galbenusurile. Apoi se adauga crema racita. Se amesteca bine si se opresc 12 linguri din compozitie. Dupa aceasta operatiune se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma.
Se unge o tava cu putina margarina, se tapeteaza cu faina. Se pune comp si se da la foc mic la cuptor. Tava trebuie mai mica decat cea de cuptor si mai inalta.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.Se taie in patratele fara sa o scoti din tava si se toarna cele 12 ling de compozitie oprite.
Acum reteta este corecta. Va cer mii de scuze. Tava pote fi si cea de cuptor dar ies mai mici in inaltime asa ca orientati-va cu ce aveti prin casa.
PS TAVA MEA ARE 25 CM LATIME SI 40 CM LUNGIME.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Adnana1979 spune:
ACEASTA ESTE RETETA CORECTA:
Necesar: 1 pachet margarina (eu am folosit Unirea de 250 gr);3/4 cana lapte; 2 cani zahar; 50 gr cacao; 3 oua; 1 cana faina; 1 praf de copt; esenta rom si 2 plicuri zahar vanilat;
Reteta: Se pun pe foc laptele, zaharul, cacaoa, zaharul vanilat si romul. Se dau in clocot bine si crema obtinuta se pune la rece. Margarina se bate spuma cu galbenusurile. Apoi se adauga crema racita. Se amesteca bine si se opresc 12 linguri din compozitie. Dupa aceasta operatiune se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma.
Se unge o tava cu putina margarina, se tapeteaza cu faina. Se pune comp si se da la foc mic la cuptor. Tava trebuie mai mica decat cea de cuptor si mai inalta.
Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor. Astepti sa se raceasca, o tai patratele si torni cele 12 linguri de compozitie oprite. Dupa ce se intareste comp de deasupra poti sa pui si un mot de frisca pt aspect si apoi le scoti pe platou.
TAVA MEA ARE 25/40 CM.
Va doresc mult succes si pofta buna.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
angelina spune:
Crista, cele 12 linguri de crema se pun peste prajitura. O tai in tava in cubulete si apoi torni crema uniform pana patrunde peste tot, eu asa fac!
Iar tava....eu o folosesc pe cea de la aragaz.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mia. spune:
Si eu fac o reteta asemanatoare doar ca in lingurile pe care le scot mai pun 2 linguri cacao si dau in 2-3 clocote pe foc,cind se raceste putin prajitura se pune glazura si cind s-a racit de tot se taie,se mai pun nuci in compozitie.
Cind ai spus amandina,m-am gindit c-o si insiropezi?Pt ca altfel e doar negresa.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Adnana1979 spune:
Este intr-adevar negresa, dar daca lasi compozitia oprita fara cacaoa si fara sa o fierbi si o pui pe prajitura cand este inca putin caldutza, aceasta se va insiropa si o sa vezi ca are gust de amandina.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Eu ii zic Scalasi o fac astfel ,4 oua ,6oo gr zahar,300 gr faina ,200 gr unt ,250 gr lapte ,4 linguri cacao ,1 praf de copt stins .
Zaharul +cacao+ lapte +unt se pun pe foc 10-15' .Se scoate din continut o cana de 250 ml iar peste restul se pun galbenusurile pe rand ,faina in ploaie ,praful de copt stins,albusurile batute spuma .Se pune acest continut in tava unsa si tapetata si se coace 25 de minute la foc mic.Cand este gata o intepem foarte des cu furculita ,apoi adaugam ciocolata din cana pe care am pastrat-o .
E foarte ,foarte buna eu o fac foarte des .
Iustina
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stinu spune:
Si apoi amandina e insiropata dar nu cu sos de ciocolata si glazura pe desupra daca aveti reteta spuneti-o !
Adnana esti o draguta ca ne-ai impartasit-o dar eu tocmai am mancat una de la cofetarie si astea ,crede-ma , sunt departe de aceea .Nu te-ai suparat sper !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Adnana1979 spune:
Nu am spus ca este amandina. Si sa stii ca nu m-am suparat. NU sunt suparacioasa de fel.
DACA FAC CEVA RAU ASTEPT SA-MI SPUNETI SI MA VOI LASA URECHIATA CU PLACERE.
DACA FAC SI LUCRURI BUNE VOI STA SI CU MAI MULTA PLACERE LA PUPICI.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)