Voi ati ierta?
Ma tot gandesc de ceva vreme daca sa scriu sau nu. Nu sunt o persoana foarte deschisa, nu prea obisnuiesc sa cer sfaturi, dar m-am hotarat totusi sa o fac de data asta. E cam tarziu acum, dar din pacate nu am stiut sa cer ajutor la timp.
Nici nu stiu de unde sa incep cu povestea. Problema este ca mi-am inselat sotul. A fost plecat pentru sase luni de acasa, timp in care ne-am vazut cam 10 zile, deloc in ultimele trei luni. De ce am facut-o nu stiu inca, desi au trecut cam trei luni de atunci. Stiu ca eram foarte suparata pe el, ma simteam rau, nu fusesem de acord cu plecarea, dar nici nu i-am spus asta si dadeam vina pe el permanent pentru tot ce era rau in viata mea. A fost si un an in care eu am stam mai mult acasa, pregatindu-ma pentru un examen important si il invinovateam pe el pentru ca nu este langa mine si nu ma sprijina intr-un moment asa de greu. La fiecare discutie ii reprosam ca sunt nefericita, ca el nu ma iubeste, ca nu il intereseaza parerea mea si ca de asta a plecat. Mereu imi spunea sa mai am putin rabdare, ca stie ca a fost o perioada grea pentru amandoi, dar o sa se intoarca si o sa rezolvam toate problemele. Dar acest "mai ai putina rabdare" nu facea decat sa ma inversuneze mai rau. In timpul asta am cunoscut pe internet un alt barbat, un necunoscut cu care puteam vorbi fara teama de a fi judecata. Am ajuns destul de repede sa il consider un bun prieten al meu si intr-o zi ne-am vazut la o intalnire cu un grup de prieteni ai lui. Ca sa nu mai lungesc povestirea, am ajuns intr-un final, cam la o luna si jumatate de la prima intalnire sa am relatii sexuale cu el. Ciudat este ca tot timpul asta aveam de gand sa ii povestesc totul sotului cand o sa se intoarca acasa. Nu am vrut nici un moment sa am o relatie cu acel barbat, nici acum nu pot sa-mi dau seama cum vedeam eu "aventura" mea, am plecat la el dintr-o ambitie, am ajuns sa facem sex pentru ca mi-am spus ca nu mai conteaza, oricum sotul o sa fie suparat si numai pentru ca am ajuns sa dorm cu el. Povestea s-a repetat la o saptamana, timp in care eu tot pe sot il invinovateam pentru tot raul din viata mea si din relatia noastra. Cand s-a intors sotul i-am spus adevarul si de atunci a inceput calvarul. Este foarte suparat pe mine, imi spune ca nu poate sa uite si sa ma ierte, imi vorbeste urat. Stiu ca am gresit mult fata de el, dar sunt sigura ca nu se va mai repeta niciodata, si as mai vrea o sansa. O sansa pe care el zice ca nu poate sa mi-o dea. Voi ati putea ierta asa ceva? Ati mai da o sansa? As fi interesata sa aud si parerea unor barbati, pentru ca femeile se spune ca au tendinta de a ierta mai usor.
Legat de episod, inca incerc sa inteleg ce s-a intamplat de fapt, ce am vrut sa obtin, o sa incep si niste sedinte de psihoterapie zilele urmatoare. Dar el nu vrea sa mai auda nimic, spune ca socul a fost asa de puternic inca a disparut toata dragostea fata de mine, ca tot ce vrea acum este sa se razbune si sa se indragosteasca din nou, de o alta femeie. Credeti ca dragostea poate sa dispara pur si simplu?
Scuzati eventualele greseli de ortografie, nu mai recitesc mesajul ca nu as mai avea curajul sa-l trimit apoi.
Raspunsuri
cl spune:
Da, cred ca dragostea poate sa dispara la un moment dat. Din multiple motive. Unele le intelegem, altele nu. In cazul tau mi se pare foarte normala reactia sotului tau. Da-i un timp, nu-l sufoca, lasa-l sa se lamureasca intai el ce vrea. Cat despre iertat...daca m-ar insela sotul si as afla, nu stiu ce as face. Sigur insa stiu ca nu as suporta nici macar sa ma mai atinga...Sper doar ca viata sa nu ma puna intr-o astfel de postura.
Eu va doresc multa intelepciune, iar tie fffff multa rabdare!
Claudia
marius spune:
Hmmmm grea problema. Uite cum vad eu lucrurile. Nu cred ca mai are relevanta ce s-a intamplat. Drumul inapoi nu il mai intorci. Ti-ai asumat un risc. Ai jucat o carte. Acum asta tine de ziua de ieri. Mi-e greu sa dau un sfat pentru ca este vorba de sotul tau. Cred ca va fi la noroc. In locul tau eu as lasa sa curga apele de la sine. Timpul asaza multe neajunsuri. Si daca sotul tau te iubeste nu va uita dar te va ierta. Adica va trece peste acest moment neplacut. Depinde extrem de mult de felul lui de a fi. Si chiar daca ti se va parea ciudat sau nu faptul ca i-ai spus desi este teoretic mai greu de suportat are si partea buna. Stie ca ai fost totusi sincera si ai avut puterea de a tine fata acestui incident. Pentru ca dincolo de incidente, mult mai greu sunt de suportat minciunile, ascunzisurile si "relatiile afara". Pot sa gresesti, toti putem sa gresim, putea sa fie si invers, dar e important sa avem puterea de a spune si de a recunoaste o greseala cu fruntea sus si mai ales sa avem puterea de a spune "Iarta-ma, a fost o prostie, o greseala. Poti sa treci sau nu peste asta, e dreptul tau, dar indiferent de ce se va intampla as dori sa stii ca imi pare sincer foarte rau pentru ceea ce s-a intamplat".
Daca este asa probabil te va ierta. Pretuieste-l oricum. E la urma urmei sotul tau.
Asta e parerea mea ca si sot, nu ca si barbat.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Akuma spune:
quote:
Dar el nu vrea sa mai auda nimic, spune ca socul a fost asa de puternic inca a disparut toata dragostea fata de mine
il cred, de iertat poate, de uitat nu, si cred ca-i cam greu sa mai supravietuiti sub acelasi acoperis pentru ca-ti va aduce aminte la orice cearta ceea ce-ai facut, poate si abstinenta sexuala te-a impins sa faci acest lucru, dar trebuia totusi sa te controlezi...
si da, toata acea dragoste se poate transforma in ura si dispret in momentul cind ai investit in cineva sentimente si nu s-a meritat...
edit:"accept tradarea dar urasc tradatorii"....asta de la un barbat am auzit-o...
daca ma privesti sint greata care-ti trece prin stomac
hanako2004 spune:
CRED CA VA FI O LUPTA MAREnu am trebut prin asa ceva insa deobicei barbati uita greu stiu un caz (chiar frate-miu )
asa cum spun si cei lanti membri ar trebui sa lasi totul de la sine si sa nu-l mai sufoci pt are si el nevoie de timp sa se gandeasca
nu stiu dar este o prostie mare na-si fi facuto niciodata ...cred ca-l doare si pe el sa stie ca un stain ia luat locul cat timp a fost plecat...pacat
i-ti doresc succes si multa rabdare
INGERASUL NOSTRU poze
Elise spune:
Nu cred ca poate sa dispara dragostea, dar poate sa dispara imediat increderea...si e cam acelasi lcuru din punct de vedere al longevitatii relatiei.
Acum... treaba cu poate, sau nu poate sa ierte e subiectiva - depinde de el. Unii pot, altii nu.
Ai doua motive pentru care s-ar putea, daca nu sa ierte, macar sa inteleaga cumva mai usor:
1- a fost plecat, EL a fost plecat, tu n-ai suportat bine kestia asta si i-ai spus. Ca te-a tot indemnat "sa mai astepti putin" - a fost decizia lui. Putea sa se intoarca linga tine, si atunci probabil nu s-ar fi intimplat.
2- i-ai spus. Tu i-ai spus. Si asta e o dovada ca nu esti duala. Ar trebui sa conteze.
Elise
tomecica spune:
Nu vreau sa fiu rea si nici nu te judec dar singura vinovata in tot calvarul pe care-l traiti esti TU. Ai gresit din start , din momentul in care ai acceptat sa stai de vorba cu un necunoscut pe net si sa ai incredere intr-un om care-ti spunea verzi si albastre pt ca intr-un final sa ajungeti sa va cunoasteti personal.Mai ales ca din cite spui tu , sotul tau a fost alaturi de tine si incuraja prin vorbe relatia voastra. Degeaba te dai cu capul de pereti acum , trebuia sa iei in calcul si consecintele aventurii tale din momentul in care te-ai hotarat sa faci pasul.
Eu iti spun sincer ca nu te-as ierta , si sa fiu in locul tau m-as resemna si as lasa timpul sa decida.
Chiar daca el va avea puterea sa stearga cu buretele escapada ta , nimic nu va mai fi ca inainte.Si cu prima ocazie ce se va ivi , te va insela fara remuscari poate doar si pt a se razbuna sau a te pedepsi.
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
Roxane spune:
DA! se poate sa dispara in urma unui soc puternic, neasteptat dragostea pentru o persoana ...stiu asta din experienta mea.
Imi pare rau pentru tine..pentru voi.
Roxane
Adrianai spune:
L-ai inselat pentru a te razbuna pe el. Ai vrut sa-l faci sa sufere asa cum ai suferit tu cand el nu a fost langa tine.Din punctul meu de vedere tu esti vinovata. Ai vrut sa-l ranesti si ai reusit.Dar nu te asteptati la reactia lui. Ai crezut ca el va intelege de ce l-ai inselat, ca el va intelege scuza ta. Si da, dragostea poate dispare din cauza unui soc. Poate fi inlocuita de sila fata de persoana care cu 5 minute mai devreme era universul tau. Imi iubesc sotul enorm, si mi-as da si viata pentru el, dar daca m-ar insela si as afla toata dragostea s-ar transforma in dezgust.Nu in ura, in dezgust.
Nu ramane decat sa iti lasi sotul in pace si sa speri ca va avea puterea de a trece peste.
WARNING: I have an attitude and I know how to use it!
CristinaT spune:
Nu as ierta. Asta este unul din motivele pentru care as divorta. Imediat.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by tomecica
Nu vreau sa fiu rea si nici nu te judec dar singura vinovata in tot calvarul pe care-l traiti esti TU. Ai gresit din start , din momentul in care ai acceptat sa stai de vorba cu un necunoscut pe net si sa ai incredere intr-un om care-ti spunea verzi si albastre ...l.Mai ales ca din cite spui tu , sotul tau a fost alaturi de tine si incuraja prin vorbe relatia voastra. Degeaba te dai cu capul de pereti acum , trebuia sa iei in calcul si consecintele aventurii tale din momentul in care te-ai hotarat sa faci pasul.
Eu iti spun sincer ca nu te-as ierta...
De ce ai crezut un necunoscut si nu pe SOTUL tau ?
Total de acord cu Tomecica, nici eu nu as ierta asa ceva !
Raza de soare
Il iubesc pe cel mai bun ! ...