problema care imi strica viatza.....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Moana,
si eu mi-am pus problema ca nu as fi in stare sa conduc... insa anul asta sunt hotarata sa-mi iau carnet... am constat ca stiu mult mai multe despre o masina decat multi barbati.. Sunt inginer de meserie, deci clar imi va fi mai usor mie decat vecinului meu de la tara, care are 4 clase... Stiu cum functioneaza un motor...
Pana acum mi-am pus problema ca nu as aprecia bine distantele... si responsabilitatea imensa a celor pe care ii ai in masina... Dar anul asta vreau sa ma duc cu baiatul la bazin... unde nu am mijloc de transport... de ce sa apelez la sot? Am hotarat sa-mi iau carnet... oricum sunt convinsa ca voi merge suficient de incet ca sa nu pateasca nimeni nimic...
Inca odata iti spun capul sus... nu te gandi ca esti singura careia ii este frica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

E mai gresit sa nu faci un lucru de frica ca il gresesti decat sa-l faci pur si simplu.
Daca te-ai fi apucat de proiect ai fi putut fie sa-l faci foarte bine din prima, fie sa mai aiba nevoie de ajustari. Dar in oricare dintre cazuri ai fi castigat experienta serioasa. Iar data urmatoare n-ai mai sta pe ganduri si ai actiona. Si chestia asta ti-ar prinde tare bine!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Felicitari! Ai realizat ceva atit de frumos- o casnicie si un copil, cit si un job modest.
Eu nu am reusit-desi mi-as fi dorit -sot + copil...
Spui ca din cauza parintilor nu ai incredere in tine. Dar de ce ei?

Si pe mine m-au protejat, in fond imi doreau binele. Daca am vrut sa ma avint in larg, nu au avut nik impotriva. Dar mereu imi aminteam de sfaturile lor.
Sa fii prudent e f important! Nu toata lumea e buna, amabila, generoasa. Unii stiau doar sa profite , apoi imi intorceau spatele, cind aveam nevoie de ei. Culmea e ca nu le-am cerut imperativ ajutor. Dar in afara de ceva acuze ca sint comoda/lenesa nu am gasit ajutor concret pt un serviciu. Sau de ce stau cu ai mei si nu ma marit? De ce nu imi continui studiile, daca tot am inceput facultatea de Finante-Banci, ca sa arat ca sint 'desteapta'...Dar de unde bani de taxe ( ca s-au pus taxe) la reluarea studiilor, de unde manuale si cursuri sa dau diferentele -pt ca am fost apoi transferata la Contabilitate....
Cum sa fie 'destept' numai omu` cu studii superioare? Sint atitia oameni extraordinari care nu au avut nici macar un liceu terminat. Au fost autodidacti. Au reusit in viata oricum.
Apoi felul cum erau tratate fetele in facultate:"oricum ajung la cratita, ca vin sa faca doar 'moda'" imi scadea increderea in sistem si in mine. Apoi 'pilele' acceptate fara admitere, din anul 2 care invadau salile...felul partinitor de a fi notati la examene...
La scoala nu se punea accent pe limbi straine ( pe vremea mea, prin anii `80) , dar dupa `90 ele au devenit importante . Am invatat engleza citind cursuri biblice gratuite primite din SUA de la niste misionari, nu imi pasa confesiunea lor. Dar le citeam, raspundeam la ele...oricum am reusit sa le parcurg. Apoi am mai conversat -dar si prin semne cu diversi straini care veneau in Ro-pt ei important e sa vrei sa le vorbesti, oricit de aiurea pronunti si te incurci. Sint mindri daca le vorbesti limba sau vorbesti cu ei in limba pe care o stii...
Masina nu stiu daca as putea conduce-uneori visez asta...din cauza modului haotic in care se conduce astazi, a soferilor betzi care se urca la volan. Nu as putea sa imi asum raspunderea pt vietile altora daca din cine stie ce motiv-o pana de cauciuc/motor etc as face accident. Port si ochelari cu dioptrii cam mari...

M-am lungit cu 'povestea mea'...
1.Motivatie-iti trebuie sa te apuci de ceva
2.Pasiune-sa iti si placa, altfel degeaba te 'chinuie' talentul...
3.Finante, bani- sa poti realiza ceva, altfel sint simple...vise

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Mergi la inceput