Informatii despre Proctoline

Informatii despre Proctoline | Autor: Oani

Link direct la acest mesaj

Am o mare rugaminte: daca poate cineva sa imi dea niste informatii referitoare la interventiile chirurgicale de la Proctoline. Ma refer la o operatie de papilom si hemoroizi. M-ar interesa cum decurge operatia, ce fel de anestezie se administreaza si care este timpul de recuperare, tinand cont de faptul ca totul este ambulatoriu.
De asemenea, as mai dori sa aflu informatii despre colonoscopie.
Va multumesc din suflet, si va doresc multa sanatate !!! Oani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Oani, pot sa-ti zic doar de interventia pt hemoroizi si de colonoscopie, doar de ele a fost nevoie in cazul meu.

Toate interventiile la Proctoline se fac in ambulatoriu, dureaza 10 minute maxim, mai mult stai la coada decat in cabinet, sunt nedureroase (doar o mica jena) si constau in indepartarea cu laser a hemoroizilor (prin introducerea in anus a unei sonde mici.

Ce e de speriat e pretul, da' pe pielea mea am incercat si garantez ca merita efortul. Tatal meu a facut o interventie clasica si a suferit ca un caine vreo luna si jumatate, ajunsese sa stea la masa in genunchi, pt ca nu se putea aseza, operatia nu se inchidea, a recurs in cele din urma la un unguent antibiotic de uz veterinar, cu care a reusit sa se refaca.

Iar colonoscopia e simpla, cam ca o interventie cu sonda de care-ti ziceam mai devreme, trebuie insa sa iei niste laxative cu o seara inainte ca sa fie curat locul (sa nu mai iei si peste zi, chiar daca ti se pare ca ar trebui)

E scump, 500 USD, indiferent de cati hemoroizi gaseste. Ca anestezic folosesc un gel care ajuta si sonda sa alunece usor, te recuperezi total in maxim 6 ore, dupa care se asteapta 3 saptamani pana la urmatoarea interventie (o sa-ti explice doctorul de ce, are panouri cu plase). Eu m-am scos pt ca la raportul pret/hemoroid a fost 1-0 pt mine

Daca-ti permiti, rezolva-i la ei, eu in 6 luni (o sedinta la 3 saptamani) am scapat de tot chinul, am hemoroizi de la 6 ani, si nici n-am simtit, ma duceam ca la cinema la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

boticelina ce bine mi-au prins cuvintele tale... si eu am fost saptaman trecuta la un control, ca dupa 2 nasteri am ramas cu o mandrete de hemoroizi si dupa control si explicatiile de rigoare, trebuie sa merg zilele astea la colonoscopia aia si apoi sa incep tratamentul. Am senzatia ca nu conteaza cati hemoroizi ai, pretul e acelasi. Mi-e mi-au spus de 550 $, platibili in 4 rate... iar restul ca si la tine. Mi-ai dat incredere sa ma duc ca aflasem multe pareri contra lor.

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Exista si hemoroizi nedurerosi? Adica eu banuiesc ca am hemoroizi dar nu ma deranjeaza, adica nu am dureri? La ce medic ar trebui sa merg la control, internist?

Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.
Boticelina, de ce a fost nevoie de 6 luni? Nu am inteles... Eu am hemoroizi, uneori ma deranjeaza, alteori nu; mai vreau un copil, sa-l nasc tot pe cale naturala (am unul deja). As vrea si eu sa ma duc. In timpul celor 6 luni ce se intampla? Restrictii, ceva? Si ce e cu panoul cu plase?
Multumesc.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Pot sa-ti raspund eu la o intrebare: 6 luni a durat pentru ca se rezolva cate unul la 3 saptamani... acu depinde de fiecare cati are si de cate "sedinte" e nevoie...plus ca poate intr-o saptamana nu poti merge din motive personale...

Panoul cu plese... sunt si eu curioasa ce e!

Maine ma duc si eu si mi-e o frica!!!!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Te rog, as vrea detalii, se poate, Claudia?
Ti-i arde si atat? Iti pot reaparea?
Sa intrebi, pleeeeease!
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oani spune:

Este vorba despre TABLOUL cu PLANSE, unde dr. iti explica in ce consta interventia.
Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc multa sanatate!
Oani

Mergi la inceput

Salut.
Va rog, vreau pareri...
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oani spune:

quote:
Originally posted by Nicoleta

Salut.
Va rog, vreau pareri...
Nicoleta.

Ti-am scris un mesaj pe PM, dar nu stiu daca va ajunge :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

quote:
Originally posted by boticelina

Oani, pot sa-ti zic doar de interventia pt hemoroizi si de colonoscopie, doar de ele a fost nevoie in cazul meu.

Toate interventiile la Proctoline se fac in ambulatoriu, dureaza 10 minute maxim, mai mult stai la coada decat in cabinet, sunt nedureroase (doar o mica jena) si constau in indepartarea cu laser a hemoroizilor (prin introducerea in anus a unei sonde mici.

Ce e de speriat e pretul, da' pe pielea mea am incercat si garantez ca merita efortul. Tatal meu a facut o interventie clasica si a suferit ca un caine vreo luna si jumatate, ajunsese sa stea la masa in genunchi, pt ca nu se putea aseza, operatia nu se inchidea, a recurs in cele din urma la un unguent antibiotic de uz veterinar, cu care a reusit sa se refaca.

Iar colonoscopia e simpla, cam ca o interventie cu sonda de care-ti ziceam mai devreme, trebuie insa sa iei niste laxative cu o seara inainte ca sa fie curat locul (sa nu mai iei si peste zi, chiar daca ti se pare ca ar trebui)

E scump, 500 USD, indiferent de cati hemoroizi gaseste. Ca anestezic folosesc un gel care ajuta si sonda sa alunece usor, te recuperezi total in maxim 6 ore, dupa care se asteapta 3 saptamani pana la urmatoarea interventie (o sa-ti explice doctorul de ce, are panouri cu plase). Eu m-am scos pt ca la raportul pret/hemoroid a fost 1-0 pt mine

Daca-ti permiti, rezolva-i la ei, eu in 6 luni (o sedinta la 3 saptamani) am scapat de tot chinul, am hemoroizi de la 6 ani, si nici n-am simtit, ma duceam ca la cinema la ei.

Si rezultatul e viabil in timp? Adik merita banii?
Nu recidiveaza?

Don't talk unless you can improve the silence!

Mami & minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput