Neputincioasa in fata bolii copilului meu
Raspunsuri - Pagina 2
ana_miti spune:
Draga Ddaas, te-as ruga daca se poate sa il intrebi pe acest prieten al tau....cu ce fel de aparat isi injecteaza insulina, unde se gaseste si ct costa si mai ales daca are si daca este dureros.
A, si mai intreaba-l ce fel de cartuse de insulina foloseste.
M-ar interesa toate aceste detalii.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.pscomp.ro/yap/
ddaas spune:
o sa-l intreb saptamana viitoare. Saptamana asta a fost in concediu, dar sper ca saptamana viitoare sa vina la serviciu.
nu cred ca este foarte dureros, sau cel putin s-a obijnuit. Nu vad nici o reactie la el cand si le face....
gabibarta spune:
Ana, e extraordinar, ce faci, insa... chiar nici sotul nu te poate ajuta? Sau cineva dintre rude? Macar dupa masa cand Alex doarme, ai putea sa iesi un pic fara el, ca tare bine ti-ar prinde. Sau sa iesiti toti trei impreuna, si asta ar fi o solutie. Macar ai iesi din monotonia zilei. Iti doresc multa putere!
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
lulu75 spune:
Ana esti o femeie puternica si o mama minunata. Imi pare nespus de rau ca trebuie sa iti vezi copilul intr-o asemenea situatie dar stii ca Dumnezeu pune la incercare oamenii buni.
Ma doare sufletul pentru Alex pt ca in locul lui ar fi putut sa fie copilul meu sau al oricarei mame. Stiu ca nu e drept ca un copil sa sufere dar...asa a fost sa fie.
Sunt convinsa ca vei gasi timp si pentru tine, sunt convinsa ca te vei descurca cu Alex sa cresca ca orice copil care nu are probleme si...ma rog la Dumnezeu sa se inventeze un leac pt boala lui.
Luminita si Andrei Tudor (16 august 2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64539" target="_blank">Bazar pt Alex
Andrei
Naty spune:
Ana de multe ori m-am gandit la tine, cat de greu trebuie sa iti fie si te-am admirat pentru curajul si devotamentul tau.
Esti o mamica minunata.
Trebuie totusi sa iti faci curaj si sa-l mai lasi pe Alex cu altcineva. Invat-o pe mama ta sa-i fac insulina, sunt sigura ca te va ajuta, doar e si ea mama ca tine. Si ea probabil ar face pentru tine ce faci tu pentru Alex si daca ii spui ca ai nevoie de ajutor va fi bine.
Gandaste-te ca Alex are nevoie de tine in toata puterea, iar daca continui asa o sa clachezi intr-o buna zi.
Cat despre sotul tau ... asa sunt majoritatea barbatilor, mult mai neatenti decat noi.
Si al meu, desi se ocupa de fata, nu face totul la fel de bine ca mine.
Si apoi, vorbeste cu el, chiar daca vine foarte obosit trebuie sa-si faca timp sa se joace cu Alex si sa inteleaga ca nici tu nu esti de fier, ca ai nevoie de putina liniste. TV si calculatorul pot sa mai astepte pana dupa ce se culca Alex!
Curaj!
Raluca si Ioana - Alexandra (10.10.2004)
poze pana la 8 luni, poze noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
corinadana spune:
Ana _miti mama mea are diabet insulino dependent si pana acum a folosit acul ptr a si injecta insulina dar acum foloseste un soi de pistol care e mult mai bun si care ajuta ca introducerea insulinei in corp sa nu mai fie atat de traumatizanta. Intreaba doctorul daca poti folosi si ptr micutul tau!
Corinadana mama de Raluca
ana_miti spune:
As putea folosi, tocmai de aceea amintrebat ce fel de pisotl este?
Cat costa si cu ce fel de cartuse de insulina merge...trebuie sa se potriveasca cele din Romania. PEntru ca insulina o primesc gratuit, nu mi-as mai permite sa dau bani si pe insulina.
Te rog , intreab-o pe mama ta .....despre ce dispozitiv este vorba...si toate amanuntlele astea tehice si despre pret............
Multumesc tare mult.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pt Alex
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171&whichpage=1" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.pscomp.ro/yap/
Andrada spune:
Ei uite vezi, ceri ajutor pentru tine si sfirsesti intrebind tot despre diabet... Si asta tocmai pentru ca diabetul a inceput sa fie in mintea ta tot timpul.
Ana, fireste ca esti sfirsita, fireste ca te simti depasita de toate cite vi se intimpla, dar crede-ma cu timpul iti va fi mai usor, le vei lua TU mai usor. Cunosc citiva parinti de copii cu diabet (diabetul diagnosticat cu ani in urma), citiva s-au adaptat admirabil, altii privesc diabetul ca o rutina in plus, cei mai multi insa au inca furie pe diabet, desi toti il manage cu mai multa usurinta, nu multi insa l-au acceptat ca diagnostic pentru copiii lor. Si e greu... Cum sa accepti ca baiatul tau are o boala incurabila care depinde de o rutina zilnica executata perfect? Si apoi peste tot citesti de complicatiile care pot aparea in multi ani daca controlul nu e tinut strict.
Problema la tine este ca TU trebuie sa fii alerta in orice moment si asta nu e posibil. Motivul pentru care ceilalti se eschiveaza e simplu, le e frica de responsabilitate. Si e una imensa. Nu multi se implica daca pot sa se fereasca cumva. Tu trebuie sa fii cea care ii obliga. Intr-un mod subtil si fara sa pui prea multa presiune. Azi un test, miine o injectie pe care o pregatesti tu, poiimine il rogi pe sot sa ajusteze el insulina dupa sfatul doctorului...etc, miine o rogi pe mama sa numere carbohidrati.... Incearca sa ii implici pe toti din familie, sora, tata, mama, frati, cumnati...etc. Cind faci fiecare gest referirot la diabet spune cu voce tare sa auda si adultii din preajma, explica exact pasii pe care ii faci si cum te-ai gindit. Pune toate lucrurile, referitoare la diabet intr-un loc pe care il pot accesa toti, si urmareste-i pe fiecare cit de mult invata. Ia-i incet si vor vedea ca ce pare ca o munca titanica si extrem de planificata, va sfirsi in final ca o rutina. Si nu uita din cind in cind, simbata ia o pauza numai pentru tine, dormi te uita la televizor, te duci la o cafea la o prietena, orice care iti ia mintea de la diabet.Ai nevoie de odihma si fizica si spirituala. E coplesitor ce simti si pentru ca esti singura, dar si pentru ca diabetul e o boala care iti poate afecta multe aspecte ale vietii daca il lasi.
Si peste tot doctorii care iti spun ca trebuie sa mentii un control strict, control care te tine intr-o echilibristica teribila intre o hipoglicemie si hiperglicemie. Ideea e cu cit incerci sa controlezi mai mult diabetul cu atit diabetul te controleaza pe tine. Pentru ca in final degeaba ai mentinut un control strict, ai masurat fiecare carbohidrat, ai controlat fiecare glicemie daca in final nu v-a ramas prea mult timp sa va bucurati de viata si de timpul cu Alex. Stiu ca e greu de imaginat acum dar va veni un timp in care vei fi atit de obisnuita ca totul ca vei "uita" macar pentru citeva momente ca Alex are diabet.
Citeva lucruri despre complicatiile care pot aparea cind controlul nu e tinut din scurt. Nu militez in nici un caz pentru o relaxare totala, dupa cum te vad pericolul la tine este grija prea multa si nu lipsa implicarii. Cunosc un pacient care a avut 10 ani din viata o hemoglobina glicolizata de 12!!! imens, asta inseamna o glicemie medie de peste 200, si acum dupa 40 de ani de diabet e intr-o stare de sanatate buna. In nici un caz nu as recomanda ce a facut el, se pare insa ca unii oameni au o protectie genetica impotriva complicatiilor si ca in final e tot ce ne da Dumnezeu...Corespondez de asemenea cu o alta doamna ( ea cu control perfect), are 67 de ani, diabet de 60 si de asemenea are si a avut o viata minunata cu multe impliniri.
Pe de alta parte cunosc cazul unui copil cu diabet de la virste mici, bunica extrem de meticuloasa in mentinerea unor glicemii perfecte, la 16 ani a iesit afara sa inalte zmeul, vintul a dus sfoara spre liniile electrice...avea numai 16 ani. Toata munca, toate temerile bunicii, tot controlul strict si in final un vint le-a spulberat pe toate.
Ce vreau sa spun este ca in final cu toate cite le masori si le cintaresti, cu toate spaimele si cu toata grija pe care o avem fata de copii, numai Dumnezeu sau soarta stie exact ce se va intimpla.
Si inca ceva, Alex desi are diabet nu e mai fragil, mai bolnavicios sau mai sensibil decit ceilalti copii. Desi e greu sa il vezi luind injectii la o virsta asa mica, nu uita ca nu doare asa mult, chiar daca el tipa atit de mult!! Nu uita ca Alex e copil, vrea o copilarie normala. Si mai mult ca orice copil va incerca sa iti manipuleze sentimentul de vinovatie sau chiar sa isi exploateze boala. E adevarat ca hiperglicemiile il pot face irascibil, iar hipoglicemiile il pot molesi pentru o vreme (nu uita dupa o hipoglicemie serioasa are nevoie de o jumatate de ora citeodata ca sa se refaca), dar in afara lor e un copil normal care nu are nici o interdictie la plins, jucat, alergat, tipat. Si mai ales nu il lasa sa va santajeze. Incearca sa ii faci insulina dupa ce maninca, ca sa fii sigura ca ii dai cit trebuie si nu mai mult sau mai putin. Abia cind Alex va fi mai mare si vei stii exact cit maninca si ce, si ii vei putea face injectia inainte. Orice ar fi nu-l lasa sa te santajeze cu masa si cu ce maninca. Grija de diabet e obligatorie si va trebui sa invete asta de mic. Nu uita daca insa ai facut insulina si nu vrea sa inghita nimic, ai tot timpul varianta glucagonului. Fii in control tot timpul in fata lui, pentru ca nimic nu ii sperie mai mult pe pitici decit niste parinti infricosati sau plinsi sau furiosi (si toate astea sint sentimente normale...)Arata-i ca te descurci in orice situatie ca tu esti si mama si doctor pentru el ca stii exact ce faci si ca n-are incotro decit sa te asculte. Copii reactioneaza surprinzator de bine, zic eu, la fermitate si tandrete.
Nu lasa ca diabetul sa va opreasca nici pe tine nici pe Alex din cite aveti de facut cu viata voastra, mai ales sa va bucurati de ea.
(in vara vorbeam cu un tatic de baiatul lui, diabet de la 6 luni, acum are 18 ani si sef de promotie, un frumos si un destept, toate gagicile in sala erau topite)
curaj,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
corinadana spune:
Ana _Miti mama mea este in Romania si ea primeste tratamentul gratuit! Vineri am sa vorbesc cu ea la telefon si am s o intreb despre pistol si despre ce insulina foloseste.
corinadana spune:
Andrada acum este o boala incurabila! Copilul e atat de mic si nu vezi ca cercetatorii descopera atatea si atatea in lumea asta medicala! Cine stie poate in viitorii ani vor gasi ac si ptr cojocul acestei boli?