Matrimoniale- solutia singuratatii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Lilly, ce faci puiule, ai abandonat? De ce? Doar pt. ca ai dat peste dezaxati, depresivi (ca acel tip inselat care folosea discutiile cu tine pe post de tratament in loc sa se duca la psiholog)? Pai de-astia poti sa intilnesti oriunde draga mea, chiar si la job la tine, in statia de autobuz, in magazin, ok?Draga mea, nu mai sintem in sec. 19 si prin urmare trebuie sa abordezi lucrurile astea cu mai mult “profesionalism”. Am pus intre ghilimele pt. ca asa cum te pregatesti pt. un interviu pt. un job si te prezinti in fata unui posibil sef, asa trebuie sa tratezi si in problema matrimonialelor. Exista un cod al menierelor, de cite ori sa iti spun. Cei care iti cer sex de la prima intilnire ii refuzi. Cei care iti declara ca s-au indragostit de la prima intilnire ii refuzi. Dupa citeva emailuri de regula se trece la vorbitul la telefon si apoi la intilnire care trebuie sa fie intr0un spatiu public. Cauta mama draga caci nu stii de unde sare iepurele! Eu am mutli prieteni si rude care s-au casatorit cu personae intilnite on-line. Inclusiv eu mi-am intilnit prietenul on-line si ne vom casatori… cindva. Vrei sa-ti spun si eu o poveste frumoasa. Uite vara-mea trecuse binisor de 30 ani si nu-si gasea sot. Toata familia o batea la cap sa se marite si pina la urma a ales sa faca pasul cu cineva ca sa scape de gura familiei. In cele din urma acel cineva nu s-a prezentat la masa de logodna sa fie introdus familiei si vara-mea de inima rea a aplicat pt. o bursa Fullbright in sua. Aici cum se plictisea in casa a signed up intr-o doara la un site din acesta si la- cunsocut pe actualul sot. Au o casnicie fericita, a facut la 38 ani o fetitza si in 2 sapt. o sa nasca pe a doua. A primit cadou de un an de aniversare a casatoriei de la sot un mercedes (tipul e bogat dar ea n-a stiut pina nu s-a maritat) si profesional e f. bine, si-a dat doctoratul si a ajuns assistant professor la o prestigioasa univ. Daca nu facea sign up la acel site probabil ca si acum ar fi stat in garsoniera ei tricotind pulovere. Ce pierzi daca mai incerci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

adrienne
Sa ai o casnicie fericita
Am inteles ca exista un cod al utilizarii netului-dar citi il cunosci si citi il si aplica?
Cred ca am obosit dupa cite mesaje am tot scris, am primit si raspunuri frumoase, dar...nu s-au concretizat in nimic.
Existau mereu pretexte: -stii, nu ma lasa job-ul, serviciul, facultatea sau nu sint pregatit acum pt relatii etc. Oameni inteligenti care au abandonat dinainte o posibila prietenie ( macar). Asa imi propusem, sa ne cunoastem, sa devenim prieteni...Insa prietenia e ceva care nu se poate realiza cu tipa de pe net-asa am tras concluzia. Ei deja au 'gashca' lor de prieteni, au un anturaj , un cerc de prieteni in care se simt bine, unde e evident ca nu intra oricine . In schimb eu nu am acest cerc , tocmai de aceea i-am cautat (prima de multe ori).
Poate e si mentalitatea de vine- ei vor sa fie cuceritorii si 'vinatorii' de fete/femei.
Nu le convine virsta -deja sa mi se spuna 'e prea tirziu..."
Si 'el' parea chiar f potrivit -avind 35 ani! Cu el cind ma intilnisem am crezut ca in sfirsit e un om matur, si vom putea sa ne intelegem...Apoi a ramas sa mai discutam online. Spune la un moment dat: "mai ma astepta pe mine una de 65 ani care 'se pastrase' sa o iau de nevasta ...'??!! Adica la 34 de ani am ajuns sa fiu comparata cu o femeie de 65 ani!
Iar la al 2lea- mail am primit raspuns de la server -"failure notice"! Nu stiu ce s-a intimplat, am tot cautat pe google -se pare ca mi-a blocat adresa de e-mail. De ce? l-am intrebat si a negat, ca nu e adevarat , ca nu am scris bine adresa, ca vrea sa ii scriu. Altfel imi spunea daca nu dorea sa mai vorbim.
Ii scrisesem in acel mesaj returnat de server ca mereu m-am intrebat cum de unii oameni ajung de se cunosc si ramin impreuna pt tot restul vietii? Atit de simplu, de usor e pt unii sa-si gaseasca pe cineva...Oare asta sa il fi suparat, intristat? Oare una din fostele prietene i-au ramas ca 'model' si le compara pe toate cu ea? A fost marcat de acele despartiri ca a ramas singur, desi isi dorea sa fie casatorit? Sau ca nu poate vorbi mereu din birou ca sint niste tipe care il agaseaza.... Dar are si acasa net. L-am crezut, dar deja devenea evident ca altceva il framinta. Nu am putut patrunde in sufletul omului.
Poate vroia sa demonstreze ceva, ca timpul lucreaza in defavoarea mea...si sa obtina ce dorea...

Nu cred ca se termina viata la 65 de ani, odata cu pensia...dar in Ro din pacate asta e considerata virsta a 3-a: 'capat de linie'.
Nu pot sa cred ca femeie dupa 30 ani e deja 'trecuta' si data la o parte de sexul tare pt ca sint altele tinerele. Poti iubi la orice virsta, omul de linga tine . Cind intervin maturitatea, experienta, calmul si rabdarea, il intelegi altfel. Si mai cred ca "cine nu are batrini, sa si-i cumpere".

Aici ma simt inconjurata de prieteni, chiar daca ne despart atitea...

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nu te complexa, 30-35 nu inseamna 65.
Si eu am 30 de ani, si stiu.

Acum, serios: un barbat de 35 de ani care iti da impresia ca esti batrina deja cauta ceva de 18-20.

Si nu cauta liceence ca sa se implice.
Din contra.
Nu vrea nimic, in afara de tineretea lor.
Le cauta, cautindu-si ziua de ieri.
Si iluzia ca e un mascul feroce si o sa se mai simta cum se simtea la 18 ani.

Tu n-ai fi avut nici naivitatea, nici dezinvoltura unei pustoaice de liceu, pentru care timpul trece altfel, lucrurile au o semnificatie superficiala, o iesire de o noapte e doar cool, nu si importanta. Important e bacul. Sau blugii de la Kenvelo.

Tu ai fi vrut sa continui in contextul asta?
Crezi ca tu i-ai fi satisfacut asteptarile, si el pe ale tale?

Eu, in locul tau, as fi fost multumita ca a terminat-o inainte sa ne dezamagim reciproc.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Lyly, din ce scrii tu pot sa spun un lucru care poate sa te supere putin, dar ca o buna cunoscatoare de barbati () ce sunt, s-ar puteas sa am dreptate: iei lucrurile prea in serios si sperii orice potential prieten/iubit. Sa stii ca o mare doza de umor e foarte sanatoasa! Nu te lua foarte in serios, nici pe tine nici persoanele cu care te vezi si asha nu risti nimic. Daca te simti ranita ai unde sa te refugiezi (sub o ironie, o gluma, ceva). SI cauta pe indelete, cum faci cand aplici pt un job. Tb sa ai criterii clare, precise si nu foarte multe! LA 34 de ani, e pacat sa abandonezi si sa te vezi tu batrana! Aici e pericolul!
Si inca ceva: nu esti o victima, nu te privi ca pe o victima! Atitudinea celorlati fata de tine e de multe ori influentata de felul in care te vezi tu pe tine! Daca cineva vrea itzi spune ca vrea sex, de ce sa nu gandesti "ok, ma vede atragatoare si ma doreste"! SUnt multe de zis aici, dar........trebuie sa stii tu cum sa pui problema.
Bafta multa.

Mergi la inceput

Fata draga nu trebuie niciodata sa spui unui barbat "oare altii cum au rams impreuna!" Asta lui ii spune clar ca tu vrei rel. serioasa cu el si pina un barbat nu e sigur ca te vrea o astfel de afirmatie nu face decit sa il puna pe fuga! trebuie sa fii glumeata vesela, sa arati ca esti independenta (e.g te descurci bine pe picioarele tale), ca nu iti trebuie un barbat protector nici nu cauti sa te mariti cu primul care ti-o iesi in cale si ca te simti f. bine la cei 34 ani ai tai. trebuie sa ii faci sa se simta bine in compania ta, sa nu fie prea serios, doar natural... nu ai vreun prieten de suflet din copilarie? asa cum te comporti cu el, fara grija si fara sa-ti masori cuvintele asa te comporti si cu cel pe care il intilnesti on-line... nu-l privi de la inceput ca pe o prada si nu cauta sa pari ceea ce nu esti... si nu fii mult prea batoasa, serioasa etc... si odata ce treci de relatia on-line la intilnire atunci nu mai are nici un sens sa dicutati on-line decit daca sinteti din orase diferite... altminteri continuati sa va intilniti in viata reala asa cum fac doi indragostiti, de-asta am zis ca o rel. on-line nu e cu nimic diferita de una reala => pina la urma tot acolo se ajunge.mama draga cum poti sa spui ca e prea tirziu la 34?!?! Astia care spun asa nu sint seriosi. si da ar trebui sa ai criterii clare de cautare, intree care si virsta. Din ce mi-ai spus deduc ca in relatiile tale ei percep ca tu esti ahtiata sa te mariti si probabil ca te citesc ca pe o persoana nu prea confortabila in pielea ei, resemnata cumva... NU TREBUIE SA FII ASA. Dar in acelasi timp trebuie sa fii de o vigilenta maxima sa detectezi pe cei cu care nu merita sa-ti pierzi timpul. succes si daca mai ai intrebari pune-le.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Lilly,draga mea,ceea ce ti se intampla tie mi s-a intamplat si mie la un moment dat........
dupa ce am aflat ca sotul meu ma insela de atata vreme am incercat sa intru pe unul din siteurile acelea de matrimoniale(ca sa-i zic asa......) sa aflu intr-un fel cam ce gandesc barbatii,cam ce-si doresc,de ce cauta alte femei........
si am aflat o gramada de lucruri.....despre cei castoriti in prima faza,dar nu m-ama intalnit cu nici unul dintre ei
apoi cand m-am despartit de sotul meu am crezut ca poate exista undeva in lumea asta mare un om care sa fie compatibil cu mine,adica care sa ma iubeasca......sa-si doreasca sa ma iubeasca si pe care sa-l pot iubi!
am cerut oare prea mult?!
dar mi-am dat seama ca traiesc intr-o lume nebuna-nebuna,ca oamenii nu sunt asa cum mi-am imaginat eu......la un moment dat am crezut ca sunt eu ciudata si poate ca intr-un fel sunt,ca poate m-am nascut pe o planeta gresita.......
la fel ca si tine am constatata o multime de lucruri de ex:oamenii vin si pleaca fara sa dea nici o explicatie,unii sunt despartiti dar mai au o prietena la care sta si totusi mai cauta si altele,altii vor doar aventuri,alti iti dau senzatia ca sunt exact ceea ce cauti si dintr-o dat ...........poc,balonul se sparge........
ceea ce am reusit eu sa invat din toata experienta asta a fost ca inca sunt atractiva(si am si eu peste 35 de ani,nu cu mult,dar pe acolo......),ca pot fi cu oricine numai sa-mi doresc asta,ca sunt o gramada de barbati insurati care isi iubesc sotiile dar cauta........nu se stie ce(iar pe acestia,in stil"sfanta Violeta" am incercat sa-i fac sa priceapa ce inseamna familia,dar nu stiu cat am reusit!!!)altii sunt disperati,altii sunt "dezonteresati"........
si m-ai mi-am dat seama ca nu cautand cu orice pret pe cineva si reusesti sa -l gasesti!
pt. ca asta mi-am dorit si uite ca tot cautand am dat peste tot felul de ciudati,paote si multi normali dintre ei,dar "norocul" sa-l gasesc pe acela nu a fost...........
cam asta despre "matrimoniale" ....sper sa-ti foloseasca ceva din asa-zisa mea experineta,

Elena-V.

Mergi la inceput

Kestia cu "isi iubesc sotiile dar cauta...nu se stie ce" e mit: ei probabil stiu foarte exact CE, dar nu vor sa spuna, sau din din prima.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Multumesc mult pt raspunsuri, sint sfaturi extraordinare.

Elise
Nu vreau sa par complexata. Nici nu as vrea sa mai am 20-24 ani ...cind pluteam ca frunza in vint...Acum am ceva greutate (la propriu si la figurat) -nu numai virsta , dar si niste ani de studiu, de munca, de contact cu oamenii, cu publicul. Desigur ca m-am schimbat.

Bee
Nu ma supar deloc. Tocmai ca nu stiu exact cum sa procedez-cind sint sobra, serioasa nu e bine; cind glumesc, sint vesela nu e bine. Cind incerc sa caut ceva de durata, ei nu vor; cind spun ca nu caut relatie de durata, vor ei. Desigur ca incerc sa iau ca pe un compliment orice propunere ...ma simt bine cind sint dorita, sint sexy!

adrienne
Asta e am gresit, 'm-am dat de gol', subconstientul m-a tradat? I-am scris acel mesaj pe e-mail, pt ca el e inteligent, credeam ca va raspunde in genul- "da, si eu m-am intrebat cum s-au inteles asa de bine mereu..." si sa imi povesteasca eventual ce i s-a intimplat lui! Am citit pe undeva ca lor nu le place sa povesteasca de fostele iubiri.
Omul parea ca chiar vrea relatie serioasa. Dar el era patzit cu sexului opus,cu femeile care il dezamagisera. Si eu ii spusesem ca nu stiu daca vreau sa ma mai implic-dupa citi tipi intilnisem , ma ajunsesera oboseala,stresul, plictiseala cred . Asa ca acceptase sa discutam online (pe mess) in speranta ca poate ne potrivim. Nu avea in cap doar sex, terminase o facultate -coincidenta exact cea pe care o incepusem si nu am terminat-o , in acel an cind trebuia sa obtin si eu diploma, citise si alte lucruri, m-a lamurit cu numele unei localitati unde avusese loc o batalie in al II Razboi Mondial . Si era asa de glumet cind intra pe mess...

violeta
Ma simt ca parca ii tradez cind povestesc, imi e destul de greu sa vorbesc, sa scriu e mai usor ... Ce oameni am putut intilni, ce reactii au avut...si eu la rindul meu cit de speriata eram, derutata cind m-am inregistrat pe I site de acest gen...pt ca dupa citeva mesaje sa imi revin la normal. Sa incep sa fiu eu insami. Dar probabil am devenit prea apropiata de ei brusc, e asa usor in fata PC sa apesi 'send'.
Poate e prea simplu sa intri sa cauti pe Net, nu dai socoteala acasa de ce ai gasit pe acolo si de aceea unii abuzeaza...sau nu le pasa de reactia soti(i)lor. Si cind nu le convine de cineva, nu discuta ! Il/0 lasa sa spere...
Nu mi-as fi imaginat ca pot sa fiu protagonista la asemenea 'afacere'. Pt unii pare sa fie o afacere, ofera si pretind ceva in schimb. De aceea iti cer: inaltimea-greutatea-firma unde ai ajuns -ani de studii-cit cistigi-cite limbi straine cunosti-unde stai (in cite camere)si cu cine-citi soti/iubiti/prieteni ai avut -citi copii ai pt a sti cit de 'vandabila' poti fi.

Iubirea poate fi o marfa ? Sufletul si trairile tale interioare pot fi oferite la schimb cu ultimul model de celular sau de masina?

Iti trebuie exercitiu sa poti sa te exprimi (vorba cuiva) bine, sa fii inteleasa, dar sa ramii sincera, cinstita.

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Mergi la inceput

eu intram pe siteuri de genul asta cind erau la inceput.
Nu stiu cum au evoluat intre timp.
Si eram singura.
Sau "relativ" singura, singura de tot n-am prea fost vreodata.

Desigur, acum probabil as reactiona altfel, dar atunci....
Aveam 20 si un pic de ani.
Ma simteam tradata de ceea ce consideram "marea mea dragoste" si probabil, inconstient, vroiam sa ma razbun.

Imi alegeam un target oarecum similar cu ex - 30 si ceva de ani, insurat, inteligent - si imi exersam talentele, ii raspuneam la intrebarile despre "rating" - inaltime, greutate, proprietati, job... facultate...
desigur, trimiteam si poze.
Pasul 2 - incepea cu preferinte: ce vreau, ce caut...
De obicei, la capitolul preferinte spuneam ce vroia sa auda.
In rest eram sincera.

Si exact cind jubila si era ferm convins ca a apucat pe Dumnezeu de un picior, dispaream.

repet, o faceam doar ca sa vad cit as fi fost de "vandabila" in fatza cuiva similar cu cel care percepeam ca nu ma mai doreste.
Si, probabil, o faceam ca sa imi vindec orgoliul personal.

Nu cred ca un barbat ar da cioara de pe gard, dar eu nu vroiam cioara, ci gardul....

Oricum, era un joc si nu ma implicam.
Nici nu mai tin minte detalii, a trecut mult timp.

Elise

Mergi la inceput

Lilly, am uitat sa mentionex ca vara-mii i-am daruit eu cartea "What men want" un fel de manual scris de 3 burlaci din manhatan in care explica pe larg ce le place si ce nu le place la femei si de ce se comporta cum se comporta. O am acasa. Cred ca ai nevoie sa citesti cartea asta. Ti-o trimit sau aduc cind vin in tara. mie una nu-mi mai trebe'.Barbatii chiar nu vor sa dicuti despre foste iubiri!!! Si nici sa le critici sau sa plingi dupa ele. Fostele iubiri sint foste iubiri. Cind iti faci un nou prieten margineste-te la acaracteriza fostele iubiri intr-0 singura propozitie echivoca si atit, gen "au fost (sau a fost daca te referi la cineva anume) oameni f. buni, am invatat de la toti ceva, sintem in relatii bune dar nu ne-am potrivit... etc". Nu blama, nu cauta sa arunci vina pe ei... ci pe intimplare. Asta lor le spune ca tu esti matura, stii sa apreciezi o relatie, un om asa cum se cuvine, nu ai resentimente si ai un suflet bun si mai ales ca nu te intereseaza ce a fost in trecut, esti f. interesata de viitor, de persoana lor de posibila voastra relatie... cam asa as traduce eu. Deci un NU hotarit discutiilor despre ex. prieteni. Asta e clar spus in cartea de care iti vorbesc, de-asta zic ca trebe s-o citesti.

Mergi la inceput