Copilasi din 2002 (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Intr-adevar este ger la noi(-25 grade C), insa, noi suntem obisnuiti cu el. Numai sa nu tina prea mult si vantul sa nu bata !
De plimbarile cu saniuta tot ne bucuram, ba chiar si de patine(mari, dar cu 3 perechi de sosete mai umplem golul din ele), caci se poate patina la gerul ce este.
In weekend am fost la control cu Cristina, doctorita ei a fost multumita si ne-a mai chemat abia peste 3 luni, in aprilie. Acum, speram sa ii mentinem glicemiile bune Cristinei, sa nu avem complicatii.
Nici ea nu este o mancacioasa dar reusim totusi sa respectam cele 3 mese principale si cele 3 gustari pe care le are intr-o zi. Nu stiu cum nu se pune pe ea prea mult ! De fapt, are cui semana, eu si Cristi suntem subtirei, amandoi.
Ma bucur insa, ca reusim sa o facem sa doarma la amiaza, chiar daca reuseste sa mai scape cate 1 zi. In general, adoarme in jurul orei 23, ii dau trezirea pe la 7:15 si mai doarme aproape 2 ore la amiaza.
Cu ce ne mai ocupam timpul acasa ? Cristinei ii plac tare mult activitatile la masuta. Pictam, chiar si cu degetelele(asa se incepe la gradi, spun educatoarele), decupam si lipim, coloram, ii place tare mult sa scrie pe linia punctata, cifre si litere, jucam "Pacalici", "Sus, jos" si chiar "Sheptica american", mai joaca cate un joc pe noul ei laptop si se joaca mult cu papusile, casutele din plastic ce le are, dotate cu mobilier si o familie(mama, tata si o fetita) in miniatura. Nu uita sa isi puna si muzica preferata(cutiutele muzicale) intre timp.
A...si mai jucam si sotron, mai in fiecare zi. Si nici de cititul povestilor nu scapam, seara, inainte de culcare.
Sanatate si numai bine ! Pe curand !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65729" target="_blank">Diabetul zaharat la copii, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66393" target="_blank">Copii din 2002, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56032" target="_blank">Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Noi maine plecam la Bucuresti si tare nu prea imi place ca e asa ger afara...sper sa fie un drum fara peripetii!!!
David e incantat ca mergem cu trenul2@@!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Buna mamici si pitici. Frig rau si la noi -18 grade. Mandarina nu a iesit ieri deloc din casa, azi mai vedem. Mie mi-au clantanit dintii ca a trebuit sa ma duc undeva, sa ma intorc la serviciu si asta prin crivatul ala inghetat.Azi parca nu mai bate vantul
Aveti grija sa puneti un vas cu apa pe calorifere sau pe langa ele, ca sunt f fierbinti (cel putin la noi, in Berceni city) si usuca aerul, air pentru copilasii cu astm si rinite e destul de rau.
Carina trebuie sa invete directiile pana pe 15 februarie (sus, jos, stanga, dreapta) si nu colaboreaza deloc. Am incercat cu o litera E cum ne-a zis dr oftalmolog, dar nu merge. Ma gandesc sa desenez azi altceva, o pisicuta ceva, poate asa vrea.
Nici mandarina noastra nu e f rotunjoara, dar nu-i bai, e naltuta pentru varsta ei, cred ca acum are vreo 104 cm. De papat are cam acelasi program cu ai vostri
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Ger cumplit! Si noi l-am dus pe Andrei la gradinita, arata ca un mic cosmonaut, nu i se mai vedeau decat ochisorii!
Dar, ieri, la gradinita, surpriza! A inceput sa planga ca nu mai vrea, ca el vrea la serviciu la mami! Azi la fel, l-am lasat plangand si zbatandu-se in mainile educatoarei. Asta ne-a cam speriat, deoarece noi n-am avut niciodata probleme cu adaptarea la gradinita (a plans primele 2 zile, in spetembrie). Daca il intrebi zice ca-i place. Daca il intrebi de ce a plans nu zice nimic, nu cooporeaza.
Am vorbit si cu educatoarele si au zis ca nu are semnele unui copil stresat, ca e normal, ca poate fi o perioada din viata lui. Au zis ca incepe cu remarci de genul "ma doare aia", "mi-e somn", etc. cand incep activitatile didactice. Voi ce ziceti? Avand acolo, langa sala de clasa, un cabinet de psihoconsiliere pedagogica, am rugat-o azi pe educatoare sa stea domnisoara respectiva de vorba cu el, poate ii zice ei. Am zis ca poate suntem prea exigenti de la o vreme cu el (ii cerem sa respecte prea multe reguli, gen "nu fa aia", "nu tropai", "mai joci un joc si ne culcam" etc.). Nu il pedepsim fizic, poate o palmuta mai rar, dar mie asta mi se pare normal.
In rest e o slabatura, are 17 kg (de 6 luni are 17 kg) si 110 cm, nu mai vrea sa manince nimic seara cand vine de la gradi, decat biscuiti sau altceva de genul asta.
Sper ca mu m-am intins prea mult!

Catalina & Andrei (3ani)

"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Nina ma bucur tare mult sa aud vesti bune de la voi. Sa o tineti tot asa spre si mai bine daca se poate!Sinzi voiam sa va urez drum bun, dar cred ca deja sunteti in Bucuresti acum asa ca aveti grija cu frigul asta, drum bun la intoarcere, sanatate multa si sa auzim vesti bune de la doctor!Nadina multumim pentru sfaturi. La noi a scazut temperatura rau si in casa, de la 24-25 cat aveam cu robinetele semideschise, acum cu caloriferul la maxim sunt 20 grade.Nici Liviu nu prea coloreaza si mai incurca din cand in cand stanga cu dreapta. El prefera sa deseneze masini. I-am pus filmul 101 dalmatieni si nu il interesa decat acolo unde apareau masini si atat.Katty poate n-ar strica sa stea de vorba cu domnisoara, nu cred ca are cum sa ii strice. Cat despre reguli sa stii ca si eu ma tot gandesc cum sa fac mai bine. Pe de o parte imi e tare mila de el ca vad ca trebuie sa ii impun sa nu alerge si sa nu sara si sa nu tzopaie ca un copil normal (din cauza astmului) si nici macar sa faca vuum vuum vuum cu masinile pt ca il apuca tusea si din cauza asta il alint prea mult si am obtinut cam prea mare rasfat si istericale.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi

Mergi la inceput

Am ajun s cu bine, in tren a fost ff cald, David a transpirat...dar era tare fericit si nu i-a tacut gura 2 ore jumate, restul de 15 minute a adimirat privelistea.
Lucia avem net si aici la tataie...hihi...o sa va citesc zilnic!!!!
poate exista un loc de joaca in buc inauntru unde putem sa mergem si noi cu DAvid@!!! si poate ne vedem...

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

Mai Sinzi din pacate eu tremur toata de frica ca trebuie sa ies cu el pana la doctor si inapoi, ar exista locuri de joaca dar din acelea prin Mall cu sarituri si dat pe tobogane si noi nu putem, nu avem nici masina. Of imi vine sa plang! Ma gandeam io ca daca va faceati si voi programare la dr noastra, ne intalneam acolo... Insa asa mor de fica sa ma risc sa ies cu el pe vremea asta + ca nu il pot lasa sa alerge la jocurile alea din diverse incinte. El incepe sa tuseasca pana si doar atunci cand face " vuuuuuum vuuuuum" prea mult cu masina.Eu, vorba ta, sper ca pana in primavara vara sa se mai intareasca un pic sa se poata da si el pe un tobogan ca un copil normal.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi

Mergi la inceput

Cand aveti voi programare Lucia???

Sinzi, Radusi David

David

Mergi la inceput

joi ora 17.15

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Buna seara fetelor!
E un frrrrig, si se pare ca ce a fost mai rau a trecut totusi, sa treaca si noaptea asta si maine si poate se mai imblanzeste! Dimineata il duc in brate pe George ca sa scurtam timpul cat mai mult. Numai 10 copii erau azi in clasa, iar el mai nou nu vrea sa mearga, exact ca si puiul tau, Katty! Plange cateodata dimineata, insa eu am incercat sa imi dau seama: ori e prea obosit si vrea sa doarma, ori e de la bataia luata de la unii copii. Mai nou este o fetita, care nici nu are 3 ani si ii bate pe toti copiii. In sfarsit a ajuns si la George si asta bocea in fata mea. Cat am fost eu intoarsa cu spatele, ea l-a si lovit pe al meu cu palma si... noroc ca George inca nu da inapoi. Ma straduiesc din rasputeri sa nu se invete cu acest obicei!
Om vedea care e cauza, cert e ca nu ma dau batuta, oricum nu am cu cine sa il las si serviciul... am noroc ca programul e in functie de cand ajung. De pe 4 februarie sunt in vacanta iar, o saptamana!
Va pup si sanatate la pitici!
Elena

POZE NOI
Mami ”de George” (6.09.2002)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput