recunosc:SUNT LASA!n\am avut curaj sa nasc natural
Raspunsuri - Pagina 3
irisM spune:
Draga Viorica,nu-ti mai face atatea probleme de ce spune unul si altul.Cine a trecut printr-o cezariana poate sa spuna ca nu e chiar asa de simplu.O nastere normala dureaza cateva ore,pe cand refacerea dupa o cezariana cateva zile bune,daca nu saptamani.Spune-le prietenelor tale ca ti-ai luat portia de durere cu varf si indesat,daca in asta consta calitatea de mama.Si nici nu cred ca ai fost lasa.De unde ideea asta?Fiecare om are limita lui de suportabilitate a durerii si cu asta basta.Nu noi alegem sa fim intr-un fel sau altul.
aime spune:
pisi ella ptr tine o . Ai pus punctul pe I, cu cezariana sau nascand natural...tot mame suntem, vom fi fericite langa copiii nostri, vom suferi la orice semn de boala, vom inflori odata cu ei si ne vom implini cand ei vor fi impliniti...si cicatricea si durerile nasterii vor fi poveste, ce va ranmane si se va vedea...vor fi ei...COPIII ....
Cezariana/nastere naturala...balanta asta nu se va echilibra niciodata, mereu va fi o controversa, fiecare sustinandu-si punctul de vedere...
aime, o mamica cu cezariana
danitin spune:
Asta cu nu esti mama daca nu ai avut dureri mari sau daca nu ai nascut natural e o mare porcarie. Pai ce, bunica mea nu a fost mama - a nascut gemeni cu cezariana pe vremea cand chestia era foarte riscanta. Si a petrecut 4 luni inainte la sanatoriu, in pat, ca sa nu piarda sarcina. Sau maica-mea nu e mama buna doar pentru ca a nascut foarte usor? Aiureli! Eu sunt mama buna si am nascut cu cezariana la cerere. A fost alegerea mea, asa am considerat eu ca e mai bine. Si nu imi pare rau nici un moment ca am facut-o. Sunt nasteri si nasteri, unele mai usoare, altele cumplit de grele. La mine nasterea in sinte a fost super o.k - la un moment dat randeau doctorii de mine ca am icnit si chirurgul ma intreaba "te doare" (aveam epidurala) la care eu "nu, simt asa un fel de discomfort" iar el zice "pai draga mea, sunt cu mainile pana la coate la tine in burta, acum scot copilul, ce discomfort?".
Si inca ceva, o mama care naste pe cale naturala si isi abandoneaza copilul la gunoi, sa moara acolo, e mama mai buna decat una care de frica durerii naste cu epidurala sau cezariana?
Mamica de spiridus
Poze cu Loriana
http://community.webshots.com/user/danielactin
mira_m spune:
De cand cu epidurala se pare ca nu prea mai avem mame bune, nu?
Glumesc, desigur!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami & minunea mea ( mai 2004)
Giana spune:
Acum,citind ce scrieti voi,imi amintesc ca si mie inainte de a naste mi se spune de catre cunoscute "binevoitoare" ca mai bine sa nasc natural.Ca nu e bine cezariana.Ca o gramada au nasut si nu au murit...si cate si mai cate care sa ma induplece sa renunt la operatie.Multumesc lui Dumnezeu ca nu am facut-o.eu cred ca acele "prietene" care dau astfel de sfaturi si care zic ca nu sunte cu adevarat mame numai pt ca nu nastem cu dureri ca si ele...sun niste egoiste si invidioase.Nicidecum prietene.
GeorGiana de Dani
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
elutaf spune:
da, legea firii spune ca e mai bine sa nasti natural ... dar asta nu inseamna ca la fel ca si in orice situatie nu sunt si exceptii atunci cand situatia o cere din diferite motive ...
nu vreau sa cred ca viorica, eu sau alte mamici care am ales cezariana, suntem mai putin umane, mai putin mame si mai putin iubitoare cu copiii nostri ...
viorica, daca stresul, groaza sau altceva te-au impiedicat sa ai un travaliu normal, parerea mea e ca ai ales calea cea mai buna ... daca aceasta situatie s-ar fi prelungit ar fi avut copilul de suferit, in schimb acum, din cate am inteles, sunteti amandoi bine
la fel am patit si eu, bb al meu nu se hotara sa vina aveam 41 de saptamani si jumatate de srcina si nici o durere nimic, medicul a zis ca-mi provoaca nasterea si daca pana dupa-amiaza nu nasc natural facem cezariana ... eu i-am sugerat sa trecem direct la cezariana ... unii vor spune ca mi-a fost frica de nastere (si nu neg asta), dar eu am considerat-o atunci ca pe o chestie de pragmatism, de ce sa ma chinui cand e posibil sa ajung tot acolo cand pot scapa intr-o ora ...
cand imi vad frumusetea de baiat de 6 luni, nu regret nici o clipa decizia pe care am luat-o, la al doilea cred ca as alege la fel
cat despre gura lumii ... e sloboda sa zica ce-o vrea ...
Mihaiela si Mihaita