recunosc:SUNT LASA!n\am avut curaj sa nasc natural
Raspunsuri - Pagina 2
Ira spune:
Aolio, acum recitesc si mi se pare o descriere cam idealista, dar asa simt io, mea culpa.
In schimb am avut o verisoara care a nascut intr-o ora natural, fara prea mari dureri. Avea bazinul lat si copilul nu f mare, o fi fost vreo legatura ? Si sunt f multe cazuri de nasteri naturale fericite, fara dureri si chinuri.
Da io tot cu cezariana as naste daca as mai face un copil, hihi.
quote:
Originally posted by irina.c.
Eu am o vorba care m-a ajutat in multe situatii de viatza,inclusiv la nastere(naturala):curajul e frica care si-a spus rugaciunile.
Frumos aforism, dar in afara de valoarea literara mai putin cacofonia , nu prea-i gasesc alte calitati. Si la un moment dat ar putea capata si conotatii negative, in perfecta relatie cu contextul. Adica imagineaza-ti si un altfel de curaj, din categoria curaj gaina ca te tai, sau curajul unui terorist de a lua o arma in mana, curaj in infidelitate, infractiune, curajul unui copil de a se urca in creanga cea mai de sus a unui copac.
Se poate folosi si in sport extrem, de ex. Te simti mai bine daca te rogi inainte sa faci bungy, cred. Finalitatea, insa, e autonoma, independenta, n-are nici in clin nici in altceva cu curajul.
gabibarta spune:
nu zic ca am fost foarte curajoasa, conform spuselor asistntlor tipam mai tare decat femeile "creole"... inainte de a doua nastere aveam o operatie de chist, si cand am ramas insarcinata, dr-ul mi-a recomandat la fiecare control ca-mi face cezariana. Chiar si cand am ajuns in sala de nasteri, a vrut sa ma trimita in sala de operatii. Cica eram prima pacienta care protesta impotriva cezarienei Nu spun ca am avut nastere usoara, mai ales ca Lili, nerabdatoare ca de obicei a iesit la o dilatatie de 6 cm, dar tot mai usor a fost asa decat cu operatie. Ma temeam foarte mult sa nu ajung la operatie. Si parerea mea e ca nu-i asa groaznica nici calea naturala, operatia ar trebui rezervata doar si strict pentru cazuri cu probleme!!!!
Gabi+Robert 20.05.1997Lili 17.05.2002
pozici poze iarna 2005/2006
irina.c. spune:
quote:Ira,editez :frica ce si-a zis rugaciunile Desigur ca poate capata si conotatii negative,ca orisice altceva in viatza.Cum spun Sfintii Parinti:in mintea stramba si lucrul drept se stramba.Poate ca pentru tine nu are calitati,dar mie imi spune ca Dumnezeu e alaturi de mine si nu am motive de frica,fiindca totul va fi bine,are El grija.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Originally posted by IraFrumos aforism, dar in afara de valoarea literara mai putin cacofonia , nu prea-i gasesc alte calitati. Si la un moment dat ar putea capata si conotatii negative, in perfecta relatie cu contextul. Adica imagineaza-ti si un altfel de curaj, din categoria curaj gaina ca te tai, sau curajul unui terorist de a lua o arma in mana, curaj in infidelitate, infractiune, curajul unui copil de a se urca in creanga cea mai de sus a unui copac.Se poate folosi si in sport extrem, de ex. Te simti mai bine daca te rogi inainte sa faci bungy, cred. Finalitatea, insa, e autonoma, independenta, n-are nici in clin nici in altceva cu curajul.
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today
szivarvany spune:
Viorica
important e ca sunteti bine, sanatosi, oricum ai nascut.
Io am nascut cu cezariana impusa de n`shpe probleme, dar pot sa-ti spun ca in momentul in care am ajuns pe masa de operatii aveam contractii din 2 in 2 minute, moasa urla sa respir, mai tin minte ca doctorii se agitau si atat. Nu ma simt mai putin femeie decat restul, ma bucur ca suntem sanatoase si atat. Nu ma consider lasa in nici un caz.
Da, ma simteam pregatita sa nasc natural, din spusele medicului nu mult a lipsit sa iasa fi`mea cu picioarele inainte, dar nu as fi riscat pentru nimic in lume o nenorocire.
si bucura-te ca esti mamica, asta conteaza !
Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004
Giana spune:
quote:
Originally posted by irisM
Dumnezeule!Ti-au introdus sonda inainte de anestezie?Ce macelari au fost aia?Eu am facut cezariana de doua ori si nici nu stiu cand mi-a fost introdusa.
Mie mi-au introdus-o inainte de anestezie...si JUR ca n-am simtit nimik.Dar absolut nimic!!! In acelasi timp imi punea o asistenta si branula si cred ca m-am concentrat la ce face ea...cred ca de-asta nu am simtit.Dar e departe rau de durere!!!
Cand mi-au scos-o,a doua zi,am simtit ceva dar nu durere!!!Super sincer!Poate ca paralizasem eu de frica
GeorGiana de Dani
POZE
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">Cum s-a nascut minunea
Varsta puiului
*** Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte. ***
Michael Levine
Ira spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
are El grija.
In mintea stramba ? Asta suna a judecata, care in religie e pacat. Da las' ca spui o rugaciune si e ok. Oricum, conform rationamentului tau, in baza a cateva rugaciuni pe zi si mai ales atunci cand avem vreo problema... ne rezolva Dumnezeu de toate....mai mai , ce iluzii utopice . Saracu' Dumnezeu.
pisi_ella spune:
Ba nu esti lasa deloc!! Lasa erai daca nu faceai deloc copil!! Daca-ti era teama de greuteti, de felul in cate-ti va schimba viata un copil!! Sunt femei care zic "Nu fac copii, mi-e frica, viata mea nu va mai fi la fel ca inainte, nu voi mai avea timp de una, de alta..." Alea sunt lase!! Cum sa fii TU lasa??? Nasterea, oricum ar fi ea, dureroasa sau nu, prin cezariana sau naturala, e un act trecator..am mai scris asta...Trece si iti vei aminti de ea ff vag! Parca n-a fost niciodata!!! Ceea ce e intr-adevar greu, foarte greu, dar si foarte frumos...abia DUPA ce ai nascut incepe....Si stim noi, mamicile, foarte bine...despre ce e vorba...
Eu am doua cezariene. Nu sunt "la cerere", am miopie medie. Oricum...as fi putut sa nasc si natural, daca tineam neaparat (cu toate ca era riscant pentru ochii mei). Dar nu am tinut....Pentru ca, ai ghicit...si mie mi-a fost frica de nasterea naturala si de tot ce implica ea!! Ma rog...daca chiar as fi fost nevoita sa nasc normal....NUMAI cu epidurala as fi nascut!! Da, mi-e frica de durerile nasterii!!! Recunosc! Am auzit multe, multe povesti urate despre ele si am auzit femei urland infiorator in sala de nastere!!
Si dupa cezariana e ff nasol, durerile sunt mari, mie nu mi s-au parut deloc surde, cum zice Ira, ci chiar violente!! Probabil ca tine de fiecare organism in parte! Totusi, nu am urlat de durere, cum urlau femeile in travaliu.
Nu spun ca cezariana e mai buna, DIN CONTRA, e mai riscanta...atat pentru mama, cat si pentru copil! Nu vorbesc aici de cazurile cand ea se impune medical...ci de cele facute "la cerere". Nu recomand cezariana, nu sunt un "fan" al cezarienei, dupa cea de-a doua am avut complicatii...Le zic la toate femeile sa nasca normal, cu epidurala.
Am doi copii, cu diferenta de 2 ani intre ei! II cresc fara nici un ajutor (ma rog...cu sotzu', care contribuie numai financiar la cresterea lor si care vine de la serviciu, numai seara, dupa 8). Emma are 2 ani si 8 luni, iar Matei - 6 luni si un pic. E infernal de greu...dar si frumos!! Sunt oare LASA???
Mamicilor, nu suntem lase!!!! O mama NU E LASA!!! Cine se chinuie mai mult ca mama??? (vorbesc de cazurile cand MAMA isi creste copiii, nu bunicii sau alte rude).
Nu-ti mai face atatea probleme!! Bucura-te de copilasul tau!!! E frumos, e sanatos.....asta conteaza!!
A props de sonda urinara....Si mie mi-a bagat-o "pe viu". Nu doare! Ustura ff putin, pret de o secunda! La ce dureri suporti dupa operatie...se mai pune o mica usturime cauzata de sonda?? Hai sa fim seriosi!
Va pupam,
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
viorica avram spune:
sunteti tare dragute.mi-au dat lacrimile cand v-am citit.mi s-a intamplat de cateva ori sa fiu antrenata in discutii despre nastere cu prietenele mele si nu de putine ori mi s-a reprosat ca eu nu stiu ce inseamna durerile nasterii,ca sunt alintata ca am facut cezariana la cerere si ca ar fi trebuit sa nasc pe cale naturala.atunci as fi devenit cu adevarat mama.cele ce au nascut ca si mine stiu ca nu e deloc usor si travaliu am avut chiar daca mai mic.anyway,asta e.nu pot intoarce timpul si daca l-as intoarce cred ca tot asa as naste.
la al doilea tot cezariana dar... sa-mi mai fac curaj
va multumesc
viorica
J G spune:
Viorica nu cred ca se pot numi prietene acele femei care spun ca doar daca nasti natural devii mama cu adevarat. Sa fim seriosi, e o prostie mare de tot. Oamenii care adopta copii nu sunt parinti? Trebuie sa urli de durere ca un animal ca sa devii mama??
Uite mie imi e frica de cezariana. Prefer sa nasc fara peridurala, orice numai cezariana nu, sper sa se intample cum vreau eu!
J 36+
crinuta spune:
Cum adica sa fii lasa pentru ca ai ales sa nasti prin cezariana? Nici vorba de asa ceva.
Fiecare se cunoaste cel mai bine, isi stie limitele.
Cunosc persoane care prefera sa nu li se faca nici o anestezie la dentist, deci sa suporte dureri mari,decat sa li se faca injectie in gingie.
La fel cunosc persoane care nu pot concepe sa fie intepate in coloana si prefera ori sa nasca natural ( fara epidurala) ori sa nasca prin anestezie generala.
E treaba ta cum ai ales sa nasti, si faptul ca ai nascut prin cezariana nu te faca cu nimic mai prejos decat cele care au nascut natural.
Esti mama, si asta e tot ce conteaza!
Crinuta si Rayan