recunosc:SUNT LASA!n\am avut curaj sa nasc natural

recunosc:SUNT LASA!n\am avut curaj sa nasc natural | Autor: viorica avram

Link direct la acest mesaj

doamnelor si foarte posibil domnilor,
ma framanta foarte mult problema aceasta.cand am nascut fetita am fost atat de ingrozita de durerile nasterii incat mi s-a blocat travaliu si am nascut prin cezariana.mult timp dupa aceea ma bufnea plansul cand imi aminteam prin ce am trecut.
nopti in sir ma auzeam tipand cand mi-a fost introdusa sonda in uretra,cand mi\a facut atat de multe injectii sau cand mi\am vazut picioarele neobisnuit de galbene. mi\a mai trecut .am vazut si la tv unele reportaje cu nasteri prin cezariana si nu mi s\a mai parut atat de ingrozitor.totusi,recunosc,sunt o lasa n\am avut curaj sa nasc natural. am facut ceva impotriva firii dar inca ma tem de nasterea naturala.

viorica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu am o vorba care m-a ajutat in multe situatii de viatza,inclusiv la nastere(naturala):curajul e frica ce si-a spus rugaciunile.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Initial creeata de viorica avram
recunosc,sunt o lasa n\am avut curaj sa nasc natural. am facut ceva impotriva firii dar inca ma tem de nasterea naturala.

Eu sunt o lasa si mai mare; nici macat n-am incercat sa nasc natural.

Ei si??!

Nu mi-am facut probleme, nu am considerat niciodata ca a fost "impotriva firii". Oricum nu-mi ridica nimeni statuie si daca era "conform legilor firii".

Am ales ce-am considerat ca-i mai bine pt mine si bebe si totul a fost o.k. Sper sa mai repet odata figura.

Ruxandra & Matei (4 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelina spune:

Viorica, nici eu nu consider ca nasterea prin cezariana este impotriva firii.
Fiecare face fata momentelor grele asa cum poate mai bine, la urma urmei important este sa alegi metoda cea mai sigura pt copil si pt tine si nu sa incerci sa o faci pe eroul si sa complici situatia.

Eu te felicit ca ai reusit sa treci peste, indiferent de metoda pe care ai ales-o, si iti doresc multa sanatate si tie si copilasului.
Nu-ti mai face ganduri negre, ce-a fost a fost.

Si mie imi este extrem de frica de doctori. Mie imi este groaznic de frica de un simplu dentist, ce sa mai zic de o nastere....fie ea naturala sau prin cezariana! Si mai consider ca si pt cezariana trebuie sa ai mult curaj asa ca eu te admir oricum!
imi dau seama cat de speriata trebuie sa fi fost in momentele acelea si mi se pare ca esti prea severa cu tine. Nu esti o lasa! Nu mai spune asta!

Numai bine iti doresc!!!

P.S. : Doamne fereste....mi s-a facut frig citind primele tale randuri.....doare cand iti introduce sonda in uretra? Este neaparat necesara aceasta procedura???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irisM spune:

Dumnezeule!Ti-au introdus sonda inainte de anestezie?Ce macelari au fost aia?Eu am facut cezariana de doua ori si nici nu stiu cand mi-a fost introdusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorica avram spune:

da angelina doare, cel putin eu nu am putut sa suport operatiunea. nu pot sa-ti spun cat am plans. noroc cu doctorul care a fost un dragut pana la capat.
a fost langa mine tot timpul si m-a ajutat cu multe explicatii.
eu am citit foarte mult in timpul sarcinii despre nastere, despre cezariana ,ma consideram bine pregatita si mi se parea caraghios sa plang ca o ignoranta dar am stat sub supraveghere medicala 24 ore timp in care am asistat la 7 nasteri naturale. n-am mai suportat si mi-am pierdut cumpatul.si acum imi este rusine de doctor cand imi aduc aminte ca-l imploram sa nu ma lase singura.ma trata ca pe un copil si-mi explica intr-una, pana mi-a spus pe un ton autoritar "viorica,natural nu vrei,de cezariana ti-e frica,vrei sa nasti pe gura?"
m-a adus la ordin si m-am calmat.
acum a trecut dar ce ma fac la al doilea?

viorica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by angelina
doare cand iti introduce sonda in uretra? Este neaparat necesara aceasta procedura???

In general este descrisa ca fiind o procedura neplacuta, dar nedureroasa. Dar daca stai relaxata dureaza cateva secunde pana o fixeaza.

Ma gandesc ca daca esti crispata, poate durea ?!

Oricum, in unele locuri, se poate aplica si dupa anestezie. Nu stiu mai multe amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Io nu-mi maintesc de nici o sonda, ce tot zicetzi voi acolo?
Io am nascut natural, da cu epidurala, in ambele cazuri, asta ma face mai putzin lasa?

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by viorica avram
eu am citit foarte mult in timpul sarcinii despre nastere, despre cezariana ,ma consideram bine pregatita si mi se parea caraghios sa plang ca o ignoranta dar am stat sub supraveghere medicala 24 ore timp in care am asistat la 7 nasteri naturale. n-am mai suportat si mi-am pierdut cumpatul.si acum imi este rusine de doctor cand imi aduc aminte ca-l imploram sa nu ma lase singura.

Viorica , as tinde sa cred ca de aici ti se trage atacul de panica.

Si eu am patit ceva similar. La vreo zi si dupa ce-am nascut a inceput sa se auda niste tipete; nastea o tanara. Si ore intregi a tipat si-a tipat. Daca la inceput ma felicitam c-am scapat, incepuse sa mi se faca frica. Intre timp acea femeie scotea niste racnete inumane, parca era un animal la taiere. Se auzea pe toata sectia.

Cu somnifer cu tot si nu puteam inchide ochii...

Si o amica care era programata pt cezariana a stat cateva ore asteptandu-si randul. Timp in care au avut loc mai multe nasteri. Si incet, incet incepuse sa i se faca tare frica.

In general in spitalele din Romania se naste inca la gramada..

La cezariana si eu m-am speriat un pic cand m-am vazut crucificata pe masa de operatie, si prima chestie care i-am zis-o sotului drag dupa, a fost ca nu mai fac nici un copil.

Ei, si de ceva vreme m-am rasgandit.

Asa ca incearca sa lasi timpul sa treaca si in momentul in care ti se va face dor de un nou bebe, o sa devii mai curajoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Mi-am amintit ca atunci cand m-am internat ca sa nasc,in sala de travaliu era o tipa in ultima faza.Moama,si racnea din totzi rarunchii.Tin minte ca m-am gandit:"dom'le,ce mai exagereaza unii,ce-o fi apucat-o?"Si sa ma vedetzi pe mine la cateva ore,cu occitocina in bratz-cred ca faceam mai rau ca aia (fetelor care trebuie sa nasteti,nu bagati de seama ce zic eu aici,eu cred ca tzipam mai mult de frica,fiindca acum ma gandesc ca parca nu durea chiar tare )Viorica,ce sa faci la al doilea?Zici Doamne ajuta si te arunci inainte,daca ai supravietuit prima oara,o s-o faci si a doua.Stii tu,ce nu te omoara te face mai puternic .Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ihi, si io tot de frica , m-am dus sa nasc la Bucuresti pen' ca la Buzau era o moda cu cezarienele, am zis ca io sunt viteazaaaa si....si dupa ce am vazut o nastere in direct, cum a urlat o doamna timp de 4 ore cu maximum de decibeli langa mine si nici nu terminase de nascut....indoise si neste bare de fier de la pat de durere....si de alte fete....nu mai zic....nu mai zic....

m-am lasat pagubasa.

Am zis ca o viata am si merita s-o traiesc calm, fara traume fizice si psihice.

M-au adormit fara sa-mi dau seama si m-am trezit cu copilul in brate si sotul care ma saruta. A fost o placere. E drept ca te doare dupa aia burta, dar e o durere surda, ca la ciclu, si e...o durere calma, lipsita de emotii si frica.

Daca e sa-mi aduc aminte cu placere de vreo experienta medicala din Ro, apai de nastere e vorba. Si cei mai tari medici sunt la Giulesti .

Mergi la inceput