Dispalzia de sold

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

quote:
Originally posted by mumulina

se pare ca nuu am inteles cum trebuie mesajul tau. imi cer scuze, Delia.

alina

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

parerea mea este sa mai consulti si un alt medic. Fetita mea (sunt Cristina - sora daneib)a fost diagnosticata la fel. Am chinuit-o cu raze anapoda si cu medici lipsiti de orice sentiment ca intr-un final o doctorita mai "normala" sa-mi dea urmatorul sfat:
purtat cat mai mult in ham pentru a-i tine departate piciorusele.Si m-a asigurat ca scutecele pampers isi fac din plin datoria.
Ajunsesem sa chinui bietul ingeras cu chilotei care aveau intre picioruse o bucata de lemn, de o disperasem pe "scumpa" mea. Deci nu dispera, si-ti tin pumnii stransi.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

imi permit sa va dau si eu un sfat: consultati un medic ortoped PEDIATRU. altfel, aveti toate snsele sa va chinuiti copilul degeaba...ca mine. daca vreti detalii despre un copil chinuit de un medic nepriceput (ca sa nu-i zic altfel), imi puteti trimite un mesaj la paul.p.oprea@xnet.ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Imi dati sperante. Sper sa nu fie nimic. Bebele meu poarta Pampers inca din maternitate. Si poate ca asta l-a ajutat (daca este cazul...). Oricum, voi afla sigur dupa 3 luni, cand ii vom face o radiografie. Asa a recomandat medicul de familie, pentru ca acum este cam mic pentru a fi radiat.
Pupici.
Nicoleta si bb Stefan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Nicoleta,dispazia de sold se vede la ecografie,o metoda neinvaziva de investigatii.Nu e nevoie de radiografie ci doar de o ecografie.
Sanatate multa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Multumesc. Voi incerca sa ii fac ecografie.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Nicoleta, doza de radiatii in cazul unei radiografii se calculeaza pe kg/corp, asa ca sanse sa ii faci rau cu o radiografie nu prea sunt. bine, asta daca mergi la o clinica buna cu aparatura performanta si personal medical bun. in privinta ecografiei, si eu am fost pana nu demult adepta ei, este intr-adevar o metoda neinvaziva, dar radiografia iti ofera informatii mult mai clare despre femur si pozitia lui.
eu zic ca echo ar trebui sa urmeze dupa radiografie si asta numai in cazul in care pe radiografie apar suspiciuni de displazie sau luxatie de sold.
sper ca nu te superi ca iti spun parerea mea, dar sunt o mamica care mi-am chinuit copilul 5 saptamani intr-un ham Pavlik pe baza unor ecografii (care iti ofera numai informatii relativ la unghiurile coxo-femurale) facute saptamanal aproape, fara ca doctorul sa ia in calcul si radiografia. pe aceasta se vedea clar ca bb nu are nici un fel de probleme si tot chinul ar fi fost evitat.
va dorim sanatate multa si un doctor priceput!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca spune:

Vin si eu cu o intrebare: la consultul/radiografia facut la 4 luni dr. ortoped pediatru ne-a zis ca totul e O.K., dar asemenea tuturor pacientilor ne-a recomandat o a doua radiografie dupa ce coplul merge bine. Acum, ce parere aveti, sa-i fac duduii inca o radiografie sau sa ma bazez pe cea de la 4 luni care zicea ca e in regula? N-as vrea sa o mai supun razelor X, inca o data si ecograf nu face nenea dr...Se poate ca intre timp sa apara o luxatie?

Raluca si Ilinca (1 an si 3 luni)

Mergi la inceput

daca vorbesti de luxatie congenitala, eu zic ca nu mai avea cum sa apara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Alina, vrei sa spui ca ai chinuit-o degeaba pe micuta Teo cu hamul, ca nu avea nimic? Dar parca ai fost la nu stiu care ortoped renumit? Tot el ti-a zis apoi ca nu are nimic sau ai fost la altul?
Astept vesti despre tine,

Laura si bebitele: Bianca (3 ani si 11 luni) si Ramona (10 luni)

Mergi la inceput