Spanac cu....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Am uitat ceva: pt a nu se umfla aluatul in tava (cand inca nu e pusa umplutura), se pun boabe de fasole sau alune.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

spanacul si eu il fac FIX ca Danice, langa fac snitele de porc, sau oua ochiuri, sau ficatei pane, sau chiftele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

fetelor eu fac spanac cu paste....sa stiti ca merge si cu pui si orez, se cheama Pui Palava este reteta din Africa de Sud...dar succesul il am cu paste plus spanac:
-spanacul se face ca o pasta, dar nu foarte apoasa, se paote face cu ceapa, sau fara, ca mai sus, cum au descris fetele, dar puneti condimente ca sa aiba gust(de obicei la spanac folosesc basilicum sau oregano) si eu adaug la sfarsit smantana (ce-i drept de soia, ca am copil alergic la lapte de vaca) si iese excelent.
-sosul asta de spanac il puneti peste paste (recomand cele lungi) si este foarte gustos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Am incercat ieri o reteta de paste cu spanac si somon afumat, luata de pe un site culinar italian, si mi-au placut foarte mult. Eu am folosit paste "funditze", pe care le-am fiert (500g). Sosul se face astfel: se calesc vreo 300g spanac (am folosit congelat) in putin unt, apoi se adauga vreo 200g smantana si vreo 200g parmezan ras (daca nu aveti, puteti folosi si cascaval ras). Amestecati bine si lasati vreo 5 min pe foc mic. Apoi adaugati 200g somon afumat taiat bucatele mici si mai lasati pe foc 3-5 min. Asta este sosul, care se toarna peste paste. Se serveste cu sau fara parmezan ras deasupra.

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 9 luni) si Ramona (3 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


ciorba de spanac

fierb putin spanacul separat- mai mult il oparesc, il scurg si-l las deoparte;
intr-o cratita pun slanina, feliute, la topit, cind se inroseste- crocanta-scurg untura , arunc 2-3 catei usturoi taiati marunt, o lingura cu virf cu faina, amestec repede (sa nu se prajeasca faina) si arunc apa incalzita deja si spanacul, sare;
uneori dau drumul in oala la 3-4 oua; la sfirsit ii fac o dresuiala, un galbenus cu o cutie de smintina, acrita cu sare de lamiie;



http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

eu pregatesc spanakopeta, greceasca. Cumpar foi de palcinta si tai pachetul in jumatate. in tava unsa cu unt si tapetata cu faina asez jumatate din foi, ungind fiecare foaie cu un amestec de lapte degresat, ulei de masline si un ou (grecii de fapt pun unt dar e prea mult colesterol in opinia mea). la sfirsit puneti umplutura din spanac fiert sucrs si tocat, ceapa taiata pestisori, o conserva de rosii taiate bucatele, sos de rosii, bulion sau ce mai aveti prin casa, ciuperci tocate, si brinza feta rasa sau zdrelita, sare piper. Peste asta se aseaza restul de foi ungind fiecare pe rind cu pensula. Deasupra, ultima foaie se unge din nou si se coace la foc potrivit vreo 30-45 min. Dupa vreo 10 min. verificati daca s-a umflat partea de deasupra si intepati foaia cu furculita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca_C79 spune:

Fetelor am si eu o reteta super usoara...e in special pentru cei din USA care pot cumpara Sos Alfredo....dar si pentru ceilalti care au acces la sosul respectiv....

Caliti cativa catei de usturoi (dupa gust), adaugati spanacul (fiert, strecurat si tocat) amestecati putin....adaugati un borcan de Sos Alfredo ( in SUA se gaseste RAGU)..amstecati..sare si piper..si ...gata...iese un spanac super bun si usor....e reteta de la Applebee's...doar ca fara artichokes.....

Pofta buna.....promit ca iese super.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Eu am facut chiar si chiftelute de spanac (in loc de carne se pune spanac in rest toate ingredientele de chiftelute + praf de usturoi ). Iar de post se pot face si fara ou.



POZE

Irina + ingerasul Ioana
(4 ani)




Mergi la inceput