Copilasi martie-aprilie 2004 (74)
Raspunsuri - Pagina 2
mariana tache spune:

Copiii sunt afar cu bunica (sa traiasca!), asa ca am un pic de timp liber.
Laura,
sa treaca supararea; sunt convinsa ca ai suferit cand ai vazut-o pe Daria plangand dupa dadaca. Imi amintesc ca Simon nu m-a recunoscut dupa 4 zile si mor! Asa suntem noi mamele...si cred ca asa o sa fim mereu!
Va doresc o zi buna tuturor!
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
Claudelu spune:
Buna seara!
As mai fi intrat pe forum sa scriu dar cu regret va spun ca acasa nu pot de Raul, la servici nema acces, iar seara -cand va scriam eu de obicei sunt terminata si adorm repede, dar azi am zis ca fac o exceptie pentru ca:
1. nu vreau ca subiectul nostru sa moara
2. pentru ca mi-e dor de voi si de copilasii nostri ( spun nostri ptr ca asa ii simt)
3. pentru ca mi-e dor de ceea ce a fost acest subiect
Mariana, da am citit tot scandalul, dar eu una nu ma pun cu prostu, o las sa creada ce vrea ea despre mine ca putin imi pasa de parerea ei...eu stiu cum sunt, cat am luptat in viata sa am ceea ce am, cine ma cunoaste (si multumesc lui D-zeu am multi, poate prea multi prieteni) stie cum sunt...si tocmai madam X-ulescu (ca sincer nici numele nu pot sa-l pronunt, oricum se stie dansa f bine) se leaga de intelectu meu, tocmai dansa cea care lupta impotriva rasismului, iar pentru mine aceasta forma (inteligenta) de ati alege partenerii, fie ei amici sau prieteni este tot rasism...asa ca mai bine sa ma scuteasca, sa-si vada de viata ei si de prietenii ei...prietenia mea si a Elenei desi e un mister pentru ea, pentru noi nu e...pentru noi cu timpu a devenit tot mai puternica si pot spune e mai mult decat o simpla prietenie legat prin intemediul unui calculator!
Aaaaaa si inca ceva...pentru stiinta ei, eu am intrat pe acest site pentru a ma desprinde de cotidian, nu pentru a demostra cuiva cat sunt sau cat nu sunt eu de inteligenta!
In alta ordine de idei, sa stii ca-mi place tare mult cum vorbesti depsre baietii tai si ma bucur ca Stefan il iubeste pe Simon! Esti o mamica norocoasa!
Laura, taci nu mai zi ca ma imbolnavesc...tu cum crezi ca face Raul cu mine cand ajung acasa?? ma refuza categoric
dar asta dureaza daor vreo 2-3 minutele, probabil pana-si da seama ca a venit Calu
...eu si Clau (sotu) suntem mai nou Calu
Ne mai zice si mami si tati dar mai rar ![]()
Eu chiar nu mai stiu sa va zic ce si cat mananca Raul dar mama zice ca a reinceput sa pape bine, chiar f bine...oricum in fiecare zi o innebuneste cu "șupa"
Simo, Laura are dreptate, tu esti o mama eroina! Poze cand ne mai arati??
la Mia si Lucas
Raul vorbeste deja fff multe, am pierdut numarul cuvintelor...de fapt spune aproape tot.. stiti ca v-am spus ca el numara singur pana la 10, ei acum mama i-a tot aratat care e 1, 2, etc si de 2 zile le recunoaste fara nici o gresala...si a invatat si 2 poezioare...Doamne mor de ras cand il aud cum le spune...bine daca nu-i cunosti "pocitura" nu intelegi nimic, plus ca e si fffff sasait
A invatat ff multe de cand e doar cu mama acasa si asta ma nucura enorm de mult!
Si tot sa nu uit, am pus in practica faza cu ignoranta si sa stiti ca tine...acum e suficienta o privire mai nervoasa si in urmatoarele 2 secunde am copil cuminte
Acum sa nu exagerez nici eu, au mai fost iesiri dar nu ca si inainte 
SI mie mi-e dor de restul fetelor, mi-e dor de subiectul nostru si nu vreau sa se piarda 
Acum ziceam si eu ca va scriu mai multe, dar tocmai s-a pus Raul pe plans
Parerea voastra conteaza pentru mine...asa cevaaaa
Claudelu spune:
N-am mai ajuns pana la Raulica si deja n-am mai auzit nimic din camera lui asa ca l-am lasat in pace 
Am niste emotii de nu-i adevarat
Maine pentru prima oara Raulica va dormi la bunici din partea sotului...am emotii, niciodata n-am stat fara el peste noapte
Sunt constienta ca trebuie sa se obisnuiasca si la ei, totul a fost initiativa mea, dar mi-e greu
deja mi-e dor de el 
Parerea voastra conteaza ...asa cevaaaa 
Claudelu spune:
Rayu, ai loviu sou much!
Revin-o te rog!
ai mis iu 
PS: in urma marelui scandal pe de acest forum, Rayu a decis sa ia o pauza lungaaaaa ...mi-e dor de postarile tale iubita 

mariana tache spune:
Clau, imi place mult noua ta semnatura! (aia fara "pt mine")
. Cine vrea pricepe.
Cumplit de rau imi pare ca Elena nu mai trece pe forum din cauza unor scandaluri pe care nu ea le-a generat! Nu mi se pare corect! E o forma de protest sau pur si simplu ii este lehamite? Oricare varianta ar fi, tare as vrea sa se razgandeasca pt noi (ma includ si eu
) fetele care tinem la ea si la care ne e dor sa o auzim povestind despre nastrusnica Amelie! Poate revine, da ignore persoanelor care o deranjaza si ne bucura pe noi restul!
Elena, come back!!!
Clau da un
mare, mare micului sasait! Cred ca e delicios! Ma bucur ca faza cu ignoratul tine! 
Mariana,
Stefan (20.04.2004) si
Simon (30.08.2005)
Pozicile noastre: album 1 si album 2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
LauraFlo spune:
Claule ce bine ca ai avut timp si de noi ! Deocamdata acela a fost singurul episod din serialul " dadaca ". Probabil ca or sa mai fie, dar asta e !
Foarte bine faci ca nu bagi in seama pe...oricine. Imi pare tare rau ca Rayu nu face la fel, dar revine ea, ca n-o rabda inima sa nu vorbeasca nu noi ! ![]()
Stii si eu o invat pe Daria multe lucruri despre care "binevoitorii " imi spun ca nu-s de varsta ei si ma simt tare bine sa vad ca si Raul le stie. Daria isi stie nr de telefon, numara si ea, recunoaste cateva cifre si mai mult de jumatate de alfabet, spunem impreuna deocamdata ( ea ma completeaza ) poezii si cantece, nu adoarme daca nu ii citesc o poveste, vorbeste cate in luna si in stele, iar daca aude un cuvant nou il tot repeta de ne plictisim . Nu-i asa ca Raul iti cere sa-l inveti ? Cu Daria totul e atat de simplu: cifrele le-am invatat de pe butoanele de la lift, literele cu ajutorul unui joc si tot asa...Mi se pare un pacat enorm sa nu-l inveti lucruri noi daca el vrea si iti cere lucrul asta.
E drept ca in ritmul asta o sa moara acest subiect. E drept ca aproape toate ne-am intors la serviciu, ca ai nostri copilasi au crescut si ne solicita si mai mult....Dar vreau sa fie activitatea de altadata pe aici....
Mariana, ai dreptate ! Sa ne traiasca mamele o suta de ani sanatosi ! Ca fara ele nu ne-ar mai fi asa de bine !

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
SimoV spune:
Fetelor, va pup! Dar ce vorbiti voi aici - ce mama eroina??? Eu??? Eu sunt o rasfatata! Ma ajuta ai mei toata ziua, acum mi-e mult mai lejer cu scoala (predau doar, nu mai iau cursuri si inca nu ma apuc de scris la teza de doctorat - dar asta e secretul nostru, sa nu le spuneti la indrumatorii mei!) deci viata mea e de invidiat!
Cat despre rabdare - ehhh, ma mai lasa si pe mine uneori, sa nu credeti ca ratiunea inttodeauna castiga. Stiti si voi, mai avem zile bune, zile mai rele. Sanatosi sa fim.
Laura, nu te necaji ca Daria a plans dupa dadaca. Si nici tu Clau - noi suntem mamele lor, oricat de mult stam la servici. Eu am avut zile la rand cand nu ii vedeam pe copii decat dormind si tot dupa mine sunt topiti. Chiar daca uneori o prefera pe buni. Este o vorba: "Mama-i mama nu-i matusa!" si asa este. Eu o intrebam pe mama cand erau mai mici, ca oare de unde o sa stie copiii astia cine e mama lor daca in perioadele cat eu sunt asa ocupata stau asa putin cu ei. Era vorba de cand erau bebelusi mici, mici. Si mama radea de mine si imi spunea sa nu-mi fac probleme, ca stiu ei f. bine. Si asa este. La mine in brate se linisteau si atunci cel mai bine, pe mine ma strigau disperati pt. orice, etc. Deci fetelor, nu va faceti probleme. Da, ne doare cand uneori prefera pe altcineva, dar este o chestie de durata scurta si nu are nimic de-a face cu afectiunea lor fata de noi - sunt preferinte arbitare legate de anumite momente, jocuri, etc.
Gata, ca e scandal dincolo cu nazdravanii mei. Azi e o zi mai grea...
ati inteles voi... Lucas e marait de ma scoate din minti azi si afara e urat, se pregateste de ploaie, deci nu putem iesi afara. Concluzia - o sa fie o zi luuunga in casa. Cuvantul zilei - DIN NOU - rabdare...
Nu stiu ce tot vorbiti de Rayu, nu am timp sa caut. Sper sa revina repede. Eu f.f. rar intru pe alte subiecte si atunci mai mult pe alea de copii. Pe ZZ cred ca am fost de 2 ori si m-am plictisit repede ce certurle virtuale, precum si voi, din cate citesc printre randuri.
Daniela, toate bune? O sa-ti scriu un e-mail scurt cand am timp.
Pupici la toata lumea si weekend placut.
Edit sa adaug: Nu ingnor cererile de poze. Ziua, cand ei dorm alerg repede in oras sa mai cumpar ce ne trebuie in casa (sau pantofi pt. mine
sau haine pt. ei
). Iar seara, cand as avea timp sa stau 1/2 de ora nederanjata de nimeni la computer sa aleg niste poze sa le pun in album sunt pur si simplu prea obosita si nu am chef. Stau un pic cu sotul, povestim la un paharel de vin (despre prostiile ce le-au mai facut in timpul zilei M&L) sau ne uitam la un film. Asta in serile in care nu fac altceva: strang din casa, mai fac ordine la jucarii, in dulapul copiilor, etc - chestii care ziua nu ajung sa le fac, raman pe seara, dupa 9-10 si deci de aia nu ajung sa aleg niste poze. Dar o s-o fac, PROMIT!!!
LauraFlo spune:
Week end placut va doresc si eu ! Noi ne pregatim de petrecere, mergem la un botez. De abia astept sa dansez putin.
Va pup ! Vorbim maine ! Sper sa am ce citi, ....in ultima perioada ne-ati cam uitat.

bebelusa DARIA si mamica LAURA 

Album MARTIE-APRILIE 2004
vladhana spune:
Pupice tuturor ca tare mi-a fost dor de voi! Am avut doua saptamani urate tare;nici nu mai stiu daca v-am spus ca Vlad a facut o laringita saptamana trecuta din cauza unui virus pe care l-a luat de afara,in casa nu era nimeni bolnav.Si doua saptamani baiatul meu nu a papat aproape nimic,dar l-am umflat cu antibiotice,siropuri de tuse si vitamine de se albise tot la fata.Am trecut vreo trei zile si prin stari de panica cand varsa tot ce manca...Ieri a avut prima zi buna,in care a mancat cat de cat,nu a mai varsat deloc si i-au revenit bujorii in obraji.
Am avut parte insa si de mari bucurii.Vlad a inceput sa vorbeasca din ce in ce mai bine.Repeta dupa noi cuvinte,reuseste sa formuleze propozitii scurte de 2-3 cuvinte.E mai calm,mai ascultator,mai atent cand vorbim cu el.Si danseaza bestial! Are pasi de dans in functie de ritmul muzicii.Stie sa danseze rock...Departeaza picioarele si ridica cate un picior pe varf apoi da din picior si din cap in ritmul muzicii.E innebunit si dupa muzica ptr. copii,dar daca o asculta trebuie sa fiu si eu prezenta ca sa dansam impreuna.Am invatat sa batem din palme,din picioare,sa ne invartim,sa mergem la stanga,la dreapta,sa invartim pumnisorii ca moristile... dupa versurile acestor cantece.
In ceea ce priveste mancarea,noi avem o mare problema in ceea ce priveste pasatul ciorbei si a supei.Ma chinui de cateva luni bune sa-l fac sa mestece dar nu vrea.S-a invatat sa inghita mancarea pasata.Asa mananca tot,nu am probleme.Fructele le mananca bine:banana,mar,fructe din compot,fructe de padure,portocale,kiwi.In fiecare zi mananca un iaurt,e lege,mai ales din vara cand a facut un tratament puternic impotriva giardiei si mi s-a parut mie ca i-a cam afectat flora intestinala ca iesea afara cu mucus
Mai mananca bine braza cu smantana si mamaliguta,piureul de cartofi/dovlecel cu ficatel,e innebunit dupa ficat,budinci din paste/gris-cu mere coapte,mazare,pastai.Am avut surprize cand a cerut sa manance mancare de-a noastra(e un mare pofticios-trebuie neaparat sa-i dai si lui o gurita din ce mananci tu ca sa guste),de ex.varza calita,si i-a placut la nebunie incat a uitat ca trebuie sa mestece si a terminat tot din farfurie si nu i-a facut rau cum credeam eu.Ii place cascavalul,untul,branza topita,papanasii,cam atat,cred.
Mai avem aproape o luna pana cand plecam la sora mea in Franta si deja o luam razna.Ne-am facut o mie de planuri,pe unde vrem sa ajungem,ce sa vizitam,sa cumparam,ce vrea sora-mia sa-i gatesc "ca acasa".Ne-a cam dezumflat boala lui Vlad,ne-a tras un semnal de alarma ca s-ar putea sa stam in casa si sa-l pazim daca nu avem grija mare de el.Sper sa nu se imbolnaveasca chiar inainte de a pleca! Acum numai la rau ma gandesc.Gata!
Laura,eu nu pot sa te sfatui din exerienta mea,de mama care isi lasa copilul in grija altei persoane,dar iti pot spune de nepoata-mia care e in faza in care vrea sa doarma cu Bica(care nu e atunci acolo),vrea sa pape cu tati(care e la munca),vrea sa se joace cu Tuti(care e la el acasa)...E o forma de alint,ca sa se sustraga de la ceva ce nu vrea sa faca.S-ar putea ca Daria sa va incerce si asa,nu trebuie neaparat sa insemne ca plange dupa dadaca pentru ca ea petrece mai mult timp cu ea.
Clau,te admir pentru atitudinea pe care ai adoptat-o! E cea mai inteleapta.Iar in ceea ce priveste dormitul lui Raul la bunici:RELAXEAZATE si PROFITA! 

Ma uit la ceas si nu-mi vine sa cred cat am stat pe aici! Nu cred ca se va intampla prea curand sa mai stau atat timp aici,Laura avea dreptate,piticii nostri au crescut,la fel si datoriile noastre,aspiratiile noastre.Din ce in ce vrem mai multe pentru ei,pentru noi.Cred ca asa se explica de ce nu mai putem sta aici cum stateam acum cateva luni(cazul meu).
Claudelu spune:
Buna si de la mine!
AM zis sa intru azi ca saptamana viitoare sunt super ocupata...in fiecare dupa masa am program, iar in week-end sunt plecata din oras la training1
Dupa cum va spuneam al meu copil a fost la bunici...bun pe la 11.30 seara ma suna cumnata fericita ca a reusit sa-l adoarma pe Raul...no bun fericita si linistita ma bag in pat si ma culc...la 3.50 suna telefon...tot cumnata dar de data asta disperata...Raul a dormit exact 2 ore, s-a trezit urland dupa mine
A zis ca s-au chinuit mai bine de 2 ore sa-l linisteasca si sa-l adorma la loc dar nu si nu el "veau a mama"
Asa ca la 4 dimineata Clau meu s-a dus dupa prunc
Nu ne lasam pagubas, mai incercam peste 2 saptamani...musai sa se obisnuiasca si fara noi...
Ieri si azi numai am dormit...ne-am trezit in fiecare zi la 10 si la 13.00 deja dormeam...azi de ex am dormit de la 13.30 pana la 17.30 
Hana, imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva! Multa sanatate lui Vladut!
Laura, cum v-ati distrat?? 
Simo, tu pentru noi esti o mama eroina...cel putin pentru mine...eu mai nou stau prost a capitolul nervi, abia ma abtin cu unu dar cu 2 odata cred ca deja as fi la Balaceanca
S eu sunt o norocoasa exact ca tine, am mare noroc cu mama...pot spune ca itnr-un fel sunt o doamna...eu inafara de faptu ca ma ocup de Raul si ca mai dau cu aspiratorul si mai sterg prafu in casa nu prea fac mare lucru...am mare ajutor din partea mamei careia ii sunt pe veci recunocatoare! Ooffffff iar cad in butoiu cu melancolie 
Fetelor, eu sper din suflet sa mai intru si in timpul saptamanii...nu promit nimic, oricum sa stiti ca sunt aproape, va citesc in fiecare zi de la servici si mi-e ciuda de mor ca nu pot sa va si scriu