Copilasi martie-aprilie 2004 (74)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

Simo - bine ai revenit din mini-vacanta! Cum a fost, ce ai facut pe acolo, ne arati ceva poze? Imi inchipui ca v-a fost dor, stiu cum ne-a fost noua cand am plecat la Viena. Dar iesirea ne-a prins bine, sper ca si voua! dulci pentru gemenii cei frumosi! Sunt convinsa ca sunt 1001 de lucruri cu care sa te poti lauda, nu fi modesta. Tu iti faci griji cu suzetele, dar eu ce sa mai zic, ca degetelul nu am cum sa i-l ascund si chestii iuti, rele la gust etc. nu i-as pune, caci oricum nu sunt garantate ca efect (eventual se obisnuieste cu gustul ).
Laura - pai ce sa zic, sa-ti traiasca bona, se pare ca se ocupa mult de ea, ca isi da tot interesul, e mare lucru sa aiba cineva grija cum trebuie de copil!
Hana - cand plecati si cat o sa stati in Franta?

Pe Cristina nu am dus-o la gradinita, mai are cate un muc si mai tuseste cand si cand, asa ca m-am gandit sa o las sa se vindece bine. Numai ca sa nu ma intrebati ce greu imi vine, caci ne-am dezobisnuit amandoua sa stam atata timp in casa. Tati are foarte mult de lucru saptamana aceasta si vine tot seara tarziu, nu va zic cum ne gaseste
De exemplu, aseara Cristina numai prostii a facut, finalizand cu turnarea unui pahar de suc de portocale pe toate hainele ei. Nu m-a lasat sa o schimb cu nici un chip, dadea din picioare si din maini si zbiera, asa ca nu am avut de ales si am lasat-o in legea ei. Asa ca tati a gasit-o doar in bluza si chilotei, lipaind fericita prin casa cu talpile goale. Cu greu a reusit si el sa o imbrace cu ceva.
Cu literele nu le avem - felicitari, Daria, esti tare! Zilele astea am incercat sa o fac sa invete mai bine formele - cerc, patrat, triunghi. Le spune corect cand e atenta, dar daca se plictiseste, nu mai scot nimic de la ea.
Asa ca nu o laud, ci parca m-as plange ca s-a facut mai obraznicuta

P.S. Laura, oricum, tu esti cea mai activa pe aici!

Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Salutare! Tot citesc, si-am chef sa va raspund si zic: nu, pina nu pun poze, nu mai scriu! Si tot nu pun poze, nu stiu, dom`le, ce nu-mi ajunge timpul ista! Asa ca zic: Ioana e bine, domnishorica, asa, vorbeste ENORM, ma hamaleste, calareste, ciupeste, alearga, domina. Dar gata! ca din martie incep serviciul...Oare oi mai fi in stare? Ca eu am stat acasa de cind eram gravida in 4 luni...

Reiau, e pictorita, dar asa, expresionism, ceva, pictura moderna in tot cazul: adica fara cercuri, litere, ochi. Nu, lung sir de dungi mai mari si mai mici pe toti peretii.

La capitolul suzi, ma laud si eu: nu-si mai suge degetul de vreo juma de an, a renuntat singura. Da-si pupa minuta, isi tine asa, buzele lipite de minuta cind se culca sau e obosita.

La capitolul olita e asa: fata se scoala dimineata: mami, pishu, olita. Mami, cu ochii lipiti de somn, mormaie: lasa, mami, fa tu pishu acolo in pampers, ca facem mai incolo la olitza.

In rest, ne chinuie o giardie, sau asa, ca se tot foieste noaptea si uneori chiar cere caca, vorba laurei, da` de vreo 2 luni. La analize nu iese nimic (?), mai vedem.

Ioana saluta botzogasii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ah, ce dragute sunteti ! Ce bine e sa dai refresh si sa gasesti ceva de citit ! Va pupacesc : Gabi, Ela si Simo
Multumim pt cuvintele de lauda, norocul nostru e ca Dariei ii place si ca are cine s-o invete: mama, sora mea , dadaca, noi ( parintii) nu facem decat sa repetam ce o invata ele.
Noi la capitolul motricitate stam prost. Seamana cu mine ...mai teapana. Ne chinuim s-o invata sa sara, stiti voi asa ca iepurasii, dar dupa o duzina de incercari nereusite saracuta spune: Daia nu poate, cuiu gheu. Adica Daria nu poate ca are "curu" greu.

S-au lipit de copilasii vostri ceva cuvinte "obraznice "? Daria imi spune cand o sacai cu cate ceva ( cum ar fi schimbatul hainelor Ela ) "Du -te mami de aici " , sau intr-o zi avea niste monede in mana si tata a intrebat-o ce face cu ele. Daria : cumpai bomboane ( e singurul cuvant greu pe care il spune corect ) Si bineinteles ca tata cu o inspiratie de invidiat i-a spus : iti ajung sa cumperi un c...at. Si de atunci Daria repeta cuvantelul de cate ori i se pare ca se incadreaza in context, iar tata, dupa papara cuvenita, isi masoara cuvintele inainte sa le pronunte.

Inca nu le repeta in mod frecvent, dar stie ca nu are voie sa le spuna si spune "pandon " daca cumva ii scapa !

AAaa, si olita nu prea ne place . face daca o pui dar nu cere.

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Fetelor, ne-am intors si noi acasa de cateva zile dar eu sunt tare racita. Nu stiu de unde am luat raceala dar ma chinuie tare.
In Florida am avut vreme frumoasa si calda dar a si plouat in vreo 2 zile. La Disney World a fost extraordinar. Ne-am "dat" in niste carusele pe-acolo si Lara a fost incantata. S-a speriat de Micky Mouse si de celelalte personaje si n-a vrut sa ne apropiem de ele. Dar apoi a vrut sa il cumparam pe Micky Mouse de plush si sa vedeti ce il mai alinta si imi tot spunea ca "Lara pee Micky!" adica "Lara s-a speriat de Micky." :)
Totul a fost frumos si ne-am simtit tare bine. Pentru Lara cel mai placut moment al fiecarei zile era micul dejun si cafeaua (mea) si sucul ei. Sa vedeti ce frumos statea cu noi la masa si chiar a si mancat cate ceva!:)
M-a uimit cat de prietenoasa a fost cu toata lumea: in restaurante, in aeroport etc. Vorbea cu cine statea s-o asculte, adica turuia de-ale ei.:)

Am citit repede ce ati mai scris voi (n-a fost prea mult de citit) si vad ca puii nostri ne solicita din ce in ce mai mult.
Cat despre ce sunt in stare sa faca de-acum incolo, nu mai zic! Ne uimesc mereu cu cat de repede si cat de multe lucruri invata.
Ca sa fac rezumat scurt-scurt: Lara nu a vrut suzeta deloc, niciodata, dar inca suge. Putin si numai la culcare si cand se mai trezeste noaptea... Ela, am vazut ca tu esti ingrijorata ca Cristina isi suge degetelul. Eu mi l-am supt pe cel de la mana stanga (stangace, deh!) pana spre vreo 4 ani. Am chiar si cateva amintiri despre cum incerca mama mea sa ma dezvete. Sa stii ca nu mi s-a deformat dantura deloc si am renuntat la acest obicei singura.
Cat despre olita, Lara incepe sa manifeste un oarecare interes. Se aseaza pe ea imbracata si zice ca face pipi. Si chiar zice :"tzshsh" dar daca o dezbrac si ii zic sa faca, nu face. A inceput sa-mi zica din ce in ce mai fecvent sa-i schimb scutecul fiindca are pipi. Probabil ca in curand vom aborda foarte serios obiectul "identificat" olita. :)
Literele: le stie pe toate si le citeste peste tot, nu numai in cartile ei. Firmele magazinelor, pe produse etc. De scris, a inceput cu L, I si O. Si la desen e maestra in...pesti care trebuie sa fie neaparat mov. :))

Si gata! Mai revin cu povesti ca acum m-am intins prea mult.

Simo, am vazut ca ai fost la Las Vegas! Sunt convinsa ca v-ati simtit foarte bine. Ati facut poze? (Uite cine intreaba de poze! Repetenta lor!:) O sa incerc sa pun si eu cateva facute acum, cat am fost plecati.)

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Laura, bravo Dariei! E nemaipomenit ca stie sa scrie chiar si literele alea. Noi stam bine cu saritul, mai ales Mia - e ca o pana, deci nu ma mir. Dar este intr-adevar f. avansata - zic eu - la miscari. Sare si alearga de parca ar fi pe arcuri, parca nici nu atinge piciorul atat e de usoara la miscari si f.f. rar se impiedica, nu-si piedre echilibrul aproape niciodata. Abia asept s-o duc la ceva balet sau dans - cred ca ii va place si ii va fi usor. Uite ca ne-am laudat si noi, vezi Ela...? A, pai si noi cu dezbracatul suntem campioni. Asta se intampla in fiecare seara la noi cu alergatul prin casa dezbracati inainte de baie si culcare. Le place la nebunie.

Oare unde-or fi celelalte fete??

A, Laura, nu m-am intalnit cu Veve. Nu i-am scris ca merg in Vegas. A fost o chestie rapida, ne-am hotarat nu cu mult timp inainte de a pleca, am stat doar 2 zile, etc...

Am plecat sa-mi hranesc copiii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimoV spune:

Daniela, am scris deodata. Bine ati revenit. Imi pare rau ca esti racita, sper sa iti treaca repede si sa nu ia si Lara.
Exact as afacem si noi cu olita,m ne "facem" ca facem ceva in ea imbracati si cand e sa-i dezbrac sa ii pun urla si fug de parca ar fi un monstru olita... Deci o luam incet si nu ne grabim si nu ne stresam :)

Bravo Lara!! Literele toate si scrie cateva! Bravo! Eu am fost o mama lenesa si nu i-am invatat litere deloc. La ai mei le-am zis sa nu-i invete ca vreau sa-i invat de la inceput in engleza si uite-asa, ai mei copii sunt inca analfabeti!!! Dar o sa incepem si noi, doar nu ne-om lasa mai prejos decat altii, nu? Deci am tema de casa: sa invat copiii altfabetul! Am fugit!

Mergi la inceput

IMi place ! Ne adunam vad mai multe !Nedda bine ai revenit si sa te faci repede bine !

PLec acasa ( peste vreo ora ), acum am ceva urgent de terminat, dar v-am citit, va pup si....vorbim maine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Simo, la noi literele au fost o joaca. N-am tinut neaparat sa le invete... I-am luat un covoras de cauciuc din litere, sigur le-ai vazut si tu prin magazine, si asa le-a invatat.
Dar alta noutate la noi e ca de cateva saptamani Lara vrea sa-i citesc in engleza. Pana acum ii povesteam in romaneste din carti si daca incercam sa-i citesc nu ma mai asculta. Probabil ca nu intelegea tot. Acum vrea sa-i citesc.
Zici ca Mia e balerina? Asa si Lara. Sare in toate partile si nu-i stau picioarele nici-o clipa. Deja am gasit niste clase de balet pentru copilasi de varsta ei. Dar trebuie sa aiba 2 ani impliniti cand merge acolo.
Sa o duci si pe Mia la activitati d'astea. Sigur o sa-i placa.
Dar Lucas cum e? Lui ii plac activitatile fizice la fel de mult ca Miei?

Laura, ce dulce trebuie sa fie Daria cand zice ca are curu' greu. :))

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Am scris un mesaj kilometric si din greseala l-am sters.Eu singurica! Dar tot va mai spun ceva:Noapte buna!

Mergi la inceput

Neata !
Nedda e bestiala Daria cand spune ca are c..u greu, sa vedem cum ne vom simti cand va spune lucrul asta si in public ! cred ca o sa mor de rusine !

Mergi la inceput