Eu folosesc dintotdeauna oala sub presiune si nu am avut nici o problema cu ea. Oricum oalele astea noi nu au garnituri ca alea vechi (am avut si d-alea!) , capacul se inchide ermetic fara ganitura pentru ca e oarecum elastic... se tensioneaza metalul din care e facut, nu stiu cum sa explic mai bine.
Singura diferenta este ca eu o depresurizez altfel decat cu apa rece, si anume : sting focul si bag o lingura obisnuita sub supapa pentru a o tine deschisa (lingura sta singura acolo, nu o tin eu). Cand toata presiunea (aburul ) a iesit si nu mai scoate nici un "fas" e buna de deschis.
Pofta buna!
Ioana 22 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Draga Simina
m-as bucura sa-ti fie de folos sfaturile mele- sunt interesata si de alte retete preparate in oala"minune"-chiar sunt curioasa referitor
la retete de prajituri cum se pot face ?
mie imi este de mare folos aceasta oala -si o folosesc de cca 25 ani
bineinteles intre timp am schimbat oalele-cele vechi-Kukta- de pe vremea c lui Ceausescu au ajuns la gunoi am cumparat altele mi se pare fabricate Turcia de care sunt f multumita.
Apropos nu gatesc la oala peste ,ciuperci ,o folosesc pentru alimente care fierb greu.(in special carne, fasole boabe,)
Eu, drept sa-ti spun, de alte dulciuri inafara de coliva la oala sub presiune n-am auzit...
Ioana 24 saptamani
si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja