supa in "oala minune"

supa in "oala minune" | Autor: siminica

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor!!!!

de doua zile sunt posesoarea unei oale minune! dupa ce m-am minunat doua zile langa ea, mi-am dat seama ca nu prea stiu sa o folosesc. as vrea sa fac o ciorba de vacuta asta seara (sper sa se fiarba bine si repede) dar nu prea stiu cum sa procedez! cat sa fierb carnea? sa o fierb singura innainte? cand sa pun legumele? in ce ordine? cat timp?
daca cineva, candva a descoperit solutia, rog sa ma ajute!
multumesc mult si o zi buna!

P.S. Acest subiect l-am deschis la "Nasterea pe glob"!!!! Cum nu stiu sa-l sterg de acolo sau sa-i schimb locul, il deschid si aici...
Moderatori, va rog sa-l stergeti din cealalta parte....si sa aveti ingaduinta ca e primul meu subiect deschis pe forum ....Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

draga meau, uite cum fac eu ciorba de vaca la oala minune:
pun mai intai carnea la fiert, o spuia o pauzasc; intre timp curat legumele. cand am terminat sa iau spuma, adaug legumele, pun capacul si o las sa fiarba 30-40 min, depinde cat de frageda te astepti sa fie carnea, cat de mari sunt bucatile, etc. daca ai carne cu os mai mare, las-o 40 min.
la final, daca te grabesti poti sa pui oala in chiuveta si lasi sa curga pe capac apa rece, asa o vei putea desface mai repede!
o poti drege cu ou, bulion, bors, sau ce vrei tu, verdeata, etc.
pofta buna!


_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

va doresc un 2006 MINUNAT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea, eu fac supa in felul urmator: pun toate ingredientele (exclusiv rosii si sau bors, depinde ce faci), inclusiv carnea, completez cu apa, pun capacul si fierb. Dupa asta pun oala sub jet de apa rece si cind nu mai fissie il deschid. Daca trebuie sa adaug sos de rosii mai pun oala descoperita pe foc pina da un clocot si pun sosul de rosii, sau borsul sau galustile 9depinde ce fac). Nu te teme de spuma de la carne. O sa vezi ca se stringe toata pe margini si se poate lua f. usor cu spumiera (asta e frumusetea oalei sub presiune).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetelor, nu vreau sa va sperii...eu am avut un eveniment f.f.neplacut cu o astfel de oala, acum 10 ani, e adevarat ca era mai veche, de vreo 10-15 ani, dar arata super bine si gateam mereu in ea. Pur si simplu a explodat pe aragaz sub presiune, toata carnea s-a imprastiat pe peretii bucatariei, capacul s-a facut ca o clatita si a ricosat in geam, s-a infundat aragazul...nasol rau! Sa aveti grija sa verificati mereu garniturile alea...Si mie mi-ar folosi o astfel de oala, dar mi-e frica, zau!
Scuze ca sunt off-topic!

Oana & Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminica spune:

buna dimineata!!!!

multumesc mult de sfaturi! m-am incumetat aseara si am facut o super supita de vacuta!
daca va intereseaza....
carnea intai am spumuit-o si apoi am adaugat toate legumele si am mai lasat-o 15 min sub presiune si...MIRACOL! A iesit buna!!!!!Chiar era bine fiarta carnea!
Mai incerc si alte chestii si va mai tin la curent!!!!!
cum e prima mea intrebare pe forum si am chiar si trei raspunsuri sunt TARE incantata!
bubu05 stiu ca erau cu bucluc oalele KUPTA(???) si mama avea o frica de ea...sper ca noile generatii sa fie mai destepte!
o zi buna si daca mai aveti retete si idei nu ezitati sa mi le impratasiti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunicuta spune:

draga mea
Eu gatesc mult folosind oala de fiert sub presiune (sau minune).
Carnea pentru supa sau ciorba o dau separat intr-un clocot(in alt vas
o pun cind fierbe apa ,un clocot, apoi arunc apa si spal bine carnea)-fac asa de cand era baiatul meu micut-fiind alergic- m-a invatat o doctorita pediatra sa arunc prima apa de la fiertul carnii-contine multe toxine)
Dupa aceea supa sau ciorba se fac dupa cum au prezentat fetele cu mentiunea ca se reduce focul cand fisiie oala -eventual se pune pe ochiul mic al aragazului- eu gatesc in aceasta oalasi piftie,fasole boabe,cartofii pentru piure,sau fierb zarzavat pentru salata boeuf orice se poate face -atentie la timpii de fierbere-infunctie de zarzavat sau carne
Deasemenea dupa mai multe folosiri garniturile si supapele de siguranta trebuie curatate pentru a evita accidentele .
Daca mai ai intrebari referitoare la acest subiect iti voi raspunde cu placere.
spor la treaba si pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminica spune:

multumesc mult bunicuta!!!!
nu stiam ca prima apa de la carne contine multe toxine....o sa iau aminte!
ce ma streseaza pe mine...de exemplu cand fierb cartofi cata apa pun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminica spune:

quote:
Originally posted by slakje

ce este oala minune??? nu este simpla si banala kukta?




da ba, doar ca asa ii zicea mama....
ma rog, nu kukta ci seb, dar principul e acelasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunicuta spune:

Ma bucur ca ai citit mesajul meu- referitor la carne am uitat sa precizez ca oparesc carnea indiferent de care este (vita, pui, porc) cu exceptia celei pentru snitele, friptura la gratar si chiftele-
Referitor la apa- se pune in oala sa acopere cartofii sau zarzavatul
si sa depaseasca cam cu 2 degete nivelul lor.
Pentru mancare nu pun apa multa pentru ca se evapora putin si vreau sa iasa mancare nu ciorba. Deobicei eu fierb carnea( vita) la oala pentru mancare si apoi o desert si gatesc in continuare ce fel de mancare doresc: cu mazare, fasole,ghiveci,pilaf,tocanita etc.
Dupa cateva luni de folosire capeti experienta si totul este mai simplu.
Sfatul meu este ca dupa ce fierbe carnea cu zarzavatul sa deserti in alta oala sau cratita pentru a termina mancarea (pui bulion,bors, verdeata etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminica spune:

multumesc inca o data de sfaturi bunicuta draga!
sunt bine venite!!!!!
sambata o sa incerc si mancare (am facut spanac cu somon si am pus prea multa apa si infiorator de multa sare...o oroare!)
daca esti sau sunteti interesate de alte retete, am gasit o carticica cu retete speciala pentru oala minune....chiar si deserturi! sa vedem ce iese bun si ce nu!
va tin la curent daca sunteti interesate!!!!!
pana una alta, pofta bune si spor in toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athennaa spune:

si eu am oala minune de 2 ani, sunt foarte multumita de ea , deobicei eu pun carnea la fiert, iua spuma si apoi ii pun capacul, o las sa fiarba, o las sa se linisteasca si apui pun legumele, fac asa ca vreau sa vad legumele intregi in farfurie nu un semi piure, sa o fol la piftie, fasole.

Mergi la inceput