neclaritati dosar-daca sunt plecata din tara?
Am tot citit noile informatii aparute in legatura cu CIC-ul dar tot mai am nelamuriri:
1. Eu sunt in CIC(2) din sept.2004. Mi-a depus firma un fisier, impreuna cu toate datele pe care le avea la firma, la sfarsitul anului la Casa de Pensii Buc. Mai trebuie depus dosar acum si la Directia Muncii? Pana cand?
2. Eu trebuie sa depun la Primarie(sau Directia Muncii-in Amzei) alt dosar sau cerere? Daca nu sunt in tara o poate depune altcineva pentru mine? Ii trebuie neaparat procura speciala?
3.Care este termenul limita de depunere a dosarelor? In normele din nov. era termenul de 90 de zile lucratoare, iar acum in normele de aplicare apar numai 60 de zile lucratoare, iar pe aici am citit spunand fetele si de 15 ianuarie, desi nu prea cred sa fie asa putin timp.
Deci eu ce trebuie sa fac de aici, ca sa nu ma trezesc ca nu mai pot lua banii pe aceste prime luni ale anului?
Va multumesc.
Raspunsuri
laura radulescu spune:
Trebuie depus un dosar in Amzei cu actele prevazute in norme, apoi o cerere la directia de ocrotire a copilului prin care sa te ia in evidenta. In Amzei depune dosar angajatorul, la ocrotire tu. Nu cred ca este o problema sa-ti depuna cererea altcineva. Termenul de 15 ian. estre daca vrem sa ne luam banii pe ianuarie la sfarsitul lui februarie.
Rozi spune:
quote:
Originally posted by laura radulescu
[...] o cerere la directia de ocrotire a copilului prin care sa te ia in evidenta.
Laura, tot spui "directia de ocrotire a copilului" - este inexact!
DidiAlex spune:
Christel, multzam mult pt acest subiect. M-am lamurit si io.
quote:
Originally posted by Roziquote:
Originally posted by laura radulescu
[...] o cerere la directia de ocrotire a copilului prin care sa te ia in evidenta.
Laura, tot spui "directia de ocrotire a copilului" - este inexact!
Dar, cum e corect?
Rozi spune:
Imi cer scuze, se pare ca este corect. Vroiam sa spun ca in legislatie scrie "Primarie", dar si aceasta directie este in subordinea Primariei. Mea culpa!
DidiAlex spune:
In piata Amzei depun doar cei din sectorul 1? intreb pt ca am domiciliul in sectorul 6 iar sediul social al firmei este in sectoru 3
multumesc mult!
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez
Christel spune:
Multumesc de raspunsuri. Deci pana acum am inteles asa:
1.Firma imi depune dosarul la Directia muncii(chiar daca a depus fisierul la Casa de pensii).
2. Eu trebuie sa depun o cerere(este vorba despre cererea anexa1 sau este alta cerere tip?),pe care o poate depune altcineva in locul meu, dar ii fac procura speciala sau nu e nevoie?
3. Aceasta cerere se depune la directia de ocrotire a copilului, acolo unde am inregistrat si cererea de alocatii?
4. Trebuie depusa in fiecare luna declaratie pe proprie raspundere ca esti in continuare in CIC?
5. Daca nu depui imediat si cererea la protectia copilului, dar depune firma dosarul, nu iei banii(este legat una de alta?)
Va multumesc.
Christel spune:
DidiAlex, eu am inteles din ce am citit pe aici, ca in Amzei depune toata lumea,undeva la parter, numai ca difera nr camerei(este in functie de sector).
Tu ce faci, ai facut vreo procura pentru depunerea cererii?
Tinem legatura, daca mai afli ceva, sa ma anunti si pe mine,la fel si eu, danke!
quote:
Originally posted by DidiAlex
In piata Amzei depun doar cei din sectorul 1? intreb pt ca am domiciliul in sectorul 6 iar sediul social al firmei este in sectoru 3
multumesc mult!
Alexandra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank">La 1 anisor e diabetic insulinodependent si are mare nevoie de noi!
"Secretul fericirii este sa faci numai ceea ce te pasioneaza" Gabriel Garcia Marquez
corianai spune:
Si eu sunt in aceeasi oala... si nu imi vine a crede ca vor primi cereri si declaratii de la alte persoane fara procura. Daca ati lasat procura e minunat, daca nu se poate sa fim nevoite sa facem o plimbare p-acasa. Haideti sa tinem legatura sa vedem cum se rezolva.
Christel spune:
Corinai, eu ma gandeam ca o poate lasa cineva acolo lunar aceasta declaratie si cererea de inregistrare(eu s-o completez,o trimit prin posta si sa o duca altcineva, ma rog, oare iti cere BI cand depui acea declaratie?) Ca de dosar se ocupa firma.
Iar varianta cu procura, in lege scrie ca trebuie procura speciala, care poate fi facuta ori pe teritoriul Romaniei, ori la ambasade, consulate, dar nu scrie clar in ce caz iti trebuie aceasta procura.
DidiAlex spune:
Christel, parca ti-am mai spus o data, eu am facut procura fratelui meu anul trecut. La el am lasat si B.I. Aici nu imi trebuia. El imi ridica salariul. cu aceea procura a ridicat si impozitul de la Administratia financiara si carnetul meu de conducere. Nu inteleg de ce le trebuie alta. Am facut-o cu termen nelimitat si am specificat cam toate institutiile posibile si imposibile. Semnatura lui e opozabila peste tot. Asa mi-au spus notarii. Numai ca unele institutii precum politia opreste un original. De asta am facut mai multe. sper sa imi rezolve situatia mai ales ca cei de la servici l-au insarcinat tot pe el cu depunerea dosarului. Norocul meu ca are si el un copil cu 13 zile mai mic decat al meu si este la curent ca altfel nu stiu cum faceam.
oricum m-au inebunit functionarii astia si toata lumea. intr-un fel multi zic : "ce imi pasa mie!"