szeged - 2
Raspunsuri - Pagina 9

asi spune:
Mika sper sa ai si tu un copilas dragut ca al lui Rachel.Sper sa vii graviduta de la Szeged.
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

crinuta71 spune:
Mirabela, multumesc de raspuns. Ma interesa daca se pune sonda dupa ET, pentru ca pe mine m-a deranjat ca aveam vezica plina la ET (asa trebuia) si asa cu vezica plina a trebuit sa stau pana am avut voie sa ma ridic din pat, vreo 3 ore parca.
Silvana sa stii ca nici mie nu mi-a placut sonda dupa laparoscopie, dar e mai bine decat sa trebuiasca sa te tii
, mie asa mi s-a parut. Oricum, asta e cea mai mica problema de fapt, important e sa reuseasca FIV-ul.
Mirabela iti tin pumnii in continuare.
Mi-Ka succes maine!
poze

mirabela11 spune:
ceau fetelor!
Mi-ka, maine mergi pentru ovulometrie, sau deja esti pregatita sa faci punctia?oricum succes si iti tin pumnii.
Rh, dupa ET ai avut ceva simtome mai diferite si daca aproape de data cand trebuia sa faci testul ai avut cumva ceva "semnale"?Stiu ca tu dupa ET a doua zi ai mers la servici.Doctorul mi-a recomandat sa stau doua zile in pat dupa Et, dar i-am spus ca trebuie sa merg la servici si atunci a zis ca Ok, dar sa nu fac eforturi.Eforturi fizice nu fac, dar nu stiu daca gestionez destul de bine stresul, deja mi-e frica ca n-am procedat bine.
Va pup
Mirabela 11

Mi-Ka spune:
mirabella, maine ma duc pentru ovulometrie, nu pentru punctie. Poate ar fii bine sa-ti iei totusi un concediu medical sa stai acasa 2 saptamani.Ai grija de tine si peste doua saptamani sa auzim de bebicul de la purtator.
Mi-ka

crinuta71 spune:
Mirabela, cel mai important e sa nu te stresezi. Vezi ca sunt fete care au reusit fara sa stea numai in pat. Eu cred ca daca e sa se prinda se prinde oricum (doar sa nu faci eforturi, bineinteles).
poze

Rh spune:
Ceau fetelor SZEGEDINE !!! am observat ca se ingroasa randurile.
Mirabela felicitari pentru unicul embrion si in acelasi timp viitorul tau copilas ! Gandeste ca esti deja pentru ca intr-adevar ESTI pana la proba contrarie. Face foarte bine la psihic.
Nu este necesar sa stai in pat, doar aproximativ doua ore dupa administrarea Utrogestanului. Ghici la ce ora mi-l puneam dimineata, pentru ca sa pot merge totusi si la servici ? Nu am avut nici un "semnal" pozitiv, dimpotriva, cu cinci zile inainte de test am avut o sangerare...
Mi-Ka si leliutza multa bafta acum pe ultima suta de metri.
Pentru toate fetele "ingrijorate", haideti sa lamurim problema: la Szeged toate procedurile se efectueaza cu VEZICA GOALA, fara SONDA VEZICALA. Nimic NU doare, nimeni NU te chinuie !!!
Cu drag,
Rh de SZEGED in 16 saptamani.

crinuta71 spune:
Rh multumesc de raspuns.
Fetelor, cam cat costa in euro toata procedura FIV - ecografii, punctie, FIV, embriotransfer (fara tratament si fara analizele premergatoare)?
poze

mirabela11 spune:
Ceau fetelor!
pentru cele interesate de costurile FIV-ului la Szeged, preturile valabile (inca in ianuarie 2006):
- prima consultatie 10.000.ft
- spermograma(de obicei o repeta la ei) 10.000 Ft
- Ovulometria si monitorizarea cu ultrasunete - 100.000 Ft(se plateste la sfarsit, dupa toate monitorizarile, odata cu punctia)
- punctia ovariana - 100.000 ft
- embrio-transfer - 103.800 ft
- ICSI(daca este cazu) - 110.000 ft.Aici am avut o surpriza placuta cand am platit la final: pentru ca am avut un singur embrion, m-au taxat doar cu 20.000 ft, Pretul este calculat pentru cel putin 6 embrioni , dar de taxeaza in functie de fiecare caz.Nu cred ca in Romania s-ar fi intamplat acest lucru!!!!
- taxa de congelare pentru 1 an a embrionilor - 17.000 ft
- hatching(procedura de erodare a zonei pelucide a embrionului, inainte de ET, pentru a fi siguri ca se prinde de mucoasa uterina-procedura se aplica doar daca este cazul-peste 35 ani, alti parametri ai lor) - 35.000 ft.
paritatea 248 ft = 1 euro
Rh am uitat sa te intreb daca tu ai facut si hatching? La mine a fost cazul.
Va pup
mirabela 11

SilvanaPopovici spune:
Rh, pai asta voiam sa aud, mama!!!! Fara sonda, fara vezica plina!!!
Uraaaa!
Multumesc pt clarificare! Desi sunt constienta ca nu ere important pentru reusita FIV, totusi pentru mine reprezenta un hop de trecut.
Silvana

crinuta71 spune:
Mirabela multumesc mult de raspuns. Aici nu reduc pretul daca ai embrioni mai putini, cel putin unde am facut eu. Tu ce faci, cum mai esti?
poze