Poti iubii doi barbati in acelasi timp?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Roxana, nu glumesc cu o relatie nu este nimic de glumit. Ceea ce am scris mai sus sub forma "ai bunul simt" se mai poate traduce si prin fi corect(a,) fi fair play sau nu fi magar(ita). Si ca sa iti fie mai usor de inteles ceea ce am vrut sa spun iti propun un exercitiu simplu.

Tu esti cea careia nu i s-ar spune nimic si el ar ficel care ar avea o alta iubita separat de tine tu fiind un fel de planul doi sau poate nici un plan. Tu realizezi asupra statutului tau de plan doi sau nici macar un plan, poate iti iei curajul sa intrebi si el iti rasound extrem de candid:
"Stii draga Roxana defapt....adica daca m-am indragostit inseamna ca am comis o greseala, ca poate nu am bun simt??
No way, nu am vrut sa-l fac pe omul pe care-l iubesc (sic!) sa sufere din pricina greselii mele de a ma fi indragostit si de altcineva...poate mai sper sa-mi treaca si atunci suferinta ta va fi fost gratuita, zadarnica, fara sens...daca n-as fi sigur ca nu mai vreau sa traiesc cu tine nu ti-as spune despre "noua" mea dragoste..."

Ei ce zici? Daca e Ok nu mai am chiar nimic de spus.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Vad ca, in general, se pot iubi doi barbati in acelasi timp .
Particularizand, va spun ca eu (si puteti da cu rosii, dar asa gandesc eu ) mai mult decat o dragoste in paralel imi iubesc constiinta. N-as purta o relatie in paralel pentru ca, in primul rand, ma respect pe mine. Iar seara cand pun capul pe perna, vreau sa am sufletul curat. Daca s-ar intampla ca in timpul unei relatii sa intervina o dragoste nebuna pt un altul as face ORICE sa-mi treaca si, daca n-ar trece, i-as spune barbatului cu care sunt deja: "imi pare rau, dar iata situatia: bla bla bla". N-as putea trai in minciuna. Chiar daca iubirea ar fi scuza cea mai frumoasa si mai "de iertat". Dar asta gandesc eu...

www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

N-as vrea sa ma intelegeti gresit: nu consider ca cele/cei care iubesc in paralel nu se "auto-respecta". Prin ideea de "ma respect pe mine", inteleg sa-mi asigur linistea interioara. Ca, presupun, doua iubiri in paralel te consuma enorm, nu?

www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Bey ma'nervatzi!!! Marius !!!

Ce vreau io sa zic e ca si daca-mi iubesc constiintza 100% si sotul, se poate intampla sa ma indragostesc si sa mai iubesc inca pe cineva. E drept e naspa e greu e trist pentru partener, daaaaar nu e obligatoriu sa ai o relatie cu persoana de care tocmai se intampla ca te-ai indragostit. Io care-mi iubesc constiinta astept cuminte sa-mi treaca sau lupt ca sa-mi treaca (in varianta ideala of course ). Asadar, poti iubi in acelasi timp si e ok sa nu spui atata timp cat ajungi la concluzia ca daca ai fost sincer si ai recunoscut-o nu ai rezolvat mai nimic, adica nici constiintza impacata si in plus suferinta zadarnica a partenerului...greu e pentru mine ca in mine se da o lupta groaznica si da si pentru partener ca ma poate banui sau ca observa ca dragstea mea nu mai e la fel....dar asta nu e nimic comparativ cu suferinta pe care o are la certitudinea ca io m-am indragostit prosteste... mai ales ca se poate sa-mi treaca...no!

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Gata Roxana, pace si daca vii in Oradea mai bem o cafea dar in alta parte.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Bey ma'nervatzi!!! Marius !!!

Ce vreau io sa zic e ca si daca-mi iubesc constiintza 100% si sotul, se poate intampla sa ma indragostesc si sa mai iubesc inca pe cineva. E drept e naspa e greu e trist pentru partener, daaaaar nu e obligatoriu sa ai o relatie cu persoana de care tocmai se intampla ca te-ai indragostit. Io care-mi iubesc constiinta astept cuminte sa-mi treaca sau lupt ca sa-mi treaca (in varianta ideala of course ). Asadar, poti iubi in acelasi timp si e ok sa nu spui atata timp cat ajungi la concluzia ca daca ai fost sincer si ai recunoscut-o nu ai rezolvat mai nimic, adica nici constiintza impacata si in plus suferinta zadarnica a partenerului...greu e pentru mine ca in mine se da o lupta groaznica si da si pentru partener ca ma poate banui sau ca observa ca dragstea mea nu mai e la fel....dar asta nu e nimic comparativ cu suferinta pe care o are la certitudinea ca io m-am indragostit prosteste... mai ales ca se poate sa-mi treaca...no!

ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

corect!!

Miche si
Darius
(26.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Cine pe cine raneste? de ce? pentru ce si pentru cine? Intrebari retorice.

Important e sa putem iubi. Unu', doi, ... cum simtim. Inseamna ca traim. Ne traim viata frustrati de reguli si conceptii dobandite de la bunici. Si cand te loveste nefericirea in moalele capului, clipim des si ne intrebam unde am gresit.

Dragostea nu are granite si nu are reguli. Nu poti sa-ti propui ca de maine sa te intragostesti de x-ulescu/asca. Ti se intampla. Iubesti...si gata!

Acum ceva timp, ma imaginam stand la o "sezatoare" cu nepotii mei si povestindu-le plina de mandrie cum bunicul lor a fost singura iubire din viata mea. Asa si? Voi fi cuprinsa de lauri, cred si vor fi profund impresionati. Ce sa zic???

Statui in cinstea iubirii unice se fac????

anca...SIGUR intr-o zi

Mergi la inceput

AncaWish de ce crezi ca cineva astepta sa i se ridice statuie? Si-apoi, aici nu vorbim despre "iubirea unica" - adica o singura iubire in viata noastra (bunicul de langa tine, de la sezatoare - apropo, si io imi imaginez asa ceva), ci despre a iubi doi barbati in acelasi timp. Eu inteleg ca e important sa ne iubim, dar hai sa nu calcam pe sufletele altora doar pt ca noi ne luam libertatea sa iubim cati oameni vrem in acelasi timp! Si dragostea (consider eu, nu trebuie sa fii de acord, desigur ) are o regula mare - aceea a bunului simt si al sinceritatii - fata de tine si fata de cel care e langa tine. Sunt de-acord sa iubim si o mie de barbati daca reusim, dar pe rand, nu purtand relatii in paralel. Cel putin eu asa as proceda .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Intrebarea era daca putem iubi doi barbati in acelasi timp..eu cred ca da si mai ales daca nu esti maritata unde e problema?Nu mi s-a intamplat dar daca s-ar intampla as dormi linistita asta pana ma voi hotara care este cel mai bun dintre ei.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Am inteles Tzuni. Simultata si casatorita fiind.

Asa, si daca te indragostesti de altcineva ce te faci? Nu e ceva care poti programa. Asa cum am mai scris si mai sus, nu poti spune "Eu azi ma cam plictisesc, uite un barbat frumos, hai sa ma indragostesc de el".
E absurd. Multe din noi au trait asta, putine recunosc.
Si nu e vorba de a calca peste cadavre, Doamne fereste. Nici eu nu sunt de acord sa-ti construiesti fericirea pe nefericirea altora, dar te indragostesti din nou. Si cand se intampla asta, sigur acasa ceva nu merge bine. Asta sigur!

anca...SIGUR intr-o zi

Mergi la inceput