Poti iubii doi barbati in acelasi timp?
![](images/user_woman.png)
Dragele mele.
Am o prietena care este casatorita de aproape un an si jumatate .Au fost prieteni aproape 6ani si jumatate si ca oricare relatie au trecut si prin bune si prin rele.Au suferit destul de mult din cauza parintilor ei, dar pana la urma s-au casatorit.
Acum le merge destul de bine, au amandoi servicii bune, au casa lor, dar a intervenit o a treia persoana intre ei.
Pentru ea , el a fost primul prieten si ultimul.El a mai avut vreo 3-4 relatii, doar 2 mai serioase.
Insa ea acum e indragostita de un prieten de-al lor si nu stie ce sa faca.Relatia lor se bazeaza pe un respect reciproc, el nefiind foarte romantic cu ea, insa ei nu ii lipseste nimic financiar.Ea nu a fost o femeie intretinuta niciodata, dar sentimentele ei fata de acel prieten nu poate sa si le ascunda.El este genul de om romantic, gospodar, are casa lui de la 23 de ani, sta fara parinti, se intretine singur, si-a data seama ca au foarte multe afinitati, le plac acelasi lucrui.
Sotul ei e cu totul diferit, e monoton, nu ii place sa iasa, nu ii face cadouri, dar financiar are tot ce ii trebuie, si el o iubeste foarte mult, dar cum stie el.
adiunea dintre sot sotie a disparut, iar serile de dragoste au ajuns sa fie foarte rare, 3-4 pe luna, si atunci mai mult din respect.
Noi i-am spus ca sigur, dupa atata timp relatia lor a devenit ceva normal, ceva rutinar, iar cum pentru ea a fost singura relatie, ei ii lipseste mai multa apreciere din partea lui, nu se simta atrasa de el, ci dimpotriva, cu toate ca sotul ei se poarta foarte bine cu ea.
Al meu zice ca asta e vina femeilor, ca toate ar trebui sa aiba cel putin 2 relatii serioase pana la nunta, si asa nu ar mai avea chef de amanti.
Nu stiu ce sa ii recomanda, cert este ca e superindragostita de acest prieten, dar isi iubeste sotul si nu vrea sa il raneasca.
Dati-mi un sfat va rog.
Multam
Raspunsuri
Caroline spune:
Raspunsul la intrebarea ta este Da, poti iubi doi barbati in acelasi timp dar nu pentru mult timp pentru ca balanta va incepe sa atarne in favoarea unuia si vei fi fortat sa iei o decizie.
Asa si cu prietena ta. Ea va hotara atunci cand relatia se "coace" cu cine va ramane.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
conchita spune:
daca se poate in filme, se poate si in realitate, ca doar viata bate filmul. :-) tocmai ce-am vazut "notebook" si cred ca prietena ta ar trebui sa afle ce vrea cu adevarat de la viata si sa-si urmeze dorintele.
Babisa spune:
Eu cred ca nu il iubeste pe nici unul ...cand iubesti cu adevarat,nu mai conteaza un altul,indiferent ca e sotul sau celalalt.Cred ca pe sot nu il iubeste,doar are de la el protectia de care orice femeie simte nevoia,dar de care se poate lipsi cu usurinta,numai ca s-a inhamat in acest joc si ii este greu sa iasa ,din cauza atasamentului si anilor petrecuti impreuna fie ei frumosi sau urati.Iar de celalalt este doar indragostita ceea ce nu inseamna si iubire...este atrasa fizic si de ideea de ceea ce ii poate oferi acel nou barbat.Multe ne par dinafara bune,dar s-ar putea ca nici caela sa nu fie idealul ei de barbat.Daca l-ar iubi pe acest prieten,l-ar parasi imediat pe sot ,pt ca iubirea te orbeste si nu mai conteaza nimic.Eu una asta simt pt sotul meu.Totul este cam complicat zic eu .
Acel amic stie despre dragostea ei fata de el?el ce zice?cum se comporta?
Cred ca ar trebui sa ii spui ca are tot dreptul sa tinda catre o relatie care ii da acei frumusei fluturasi la stomac...este viata ei ,si nu trebuie sa isi incheie zilele lanaga un barbat doar pt ca nu vrea sa il raneasca,cred ca mai rau il raneste asa.Si poate chiar si acel barbat are nevoie de o alta relatie din moment ce nu se mai simte atras de ea incat fac dragoste decat de 3 ori pe luna si atunci din RESPECT (cum naiba o fi si aia ???).
Atat ca sa se gandeasca bine ,poate e acum luata de val si da vrabia din mana pe cioara de pe gard.Sti cum e ...cand alergi dupa doi iepuri ,nu prinzi nici unul...sa nu pateasca si ea asa .
http://pg.photos.yahoo.com/ph/erin_rux/album?.dir=/37ca
Akuma spune:
prietenea ta daca nu se indragostea de xulescu nu avea cum sa vada monotonia din casnicia ei, intotdeuana cind isi face aparitia in relatie un intrus motivele nefericirii cu actualul sint la infinit...
femeia intotdeauna are motivatii de nefericire, nu ma scoate afara, nu-mi da atentie etc...dar tu ce fai pentru el ca sa-l faci fericit??? ca sa primesti intai trebuie sa dai...
prietena ta trebuie sa mai cresca putin moral si nu o incuraja, ci scutur-o putin ca sa-si revina...
daca ma privesti sint greata care-ti trece prin stomac
roxana1974 spune:
Raspunsul la intrebarea din topic e "da", mai departe vreau sa o contrazic pe Akuma, referitor la faptul ca si o femeie care nu este indragostita de altcineva poate constata monotonia din propria casnicie. Am avut exemple chiar aici pe forum...
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
![](icon_smile_approve.gif)
KUKI spune:
yank, m-ai dat gata, bravo tie, frumos spus ! fericita femeie...
Revenind la topic, diferenta e ca alaturi de sot ea se simte doar sotie, iar celalalt o face sa se simta femeie. De aici si sentimentul ca aparent ii iubeste pe amandoi, fiecare ii ofera altceva, ii satisface alta necesitate. Unul ii ofera siguranta, liniste si confort, celalalt admiratie, poate tandrete, poate e mai romantic si ea are nevoie de toate aceste trairi.
Poate e greu uneori sa nu iti asculti inima si sa faci doar ceea ce trebuie. Conditia de baza este insa sa fie cinstita si corecta cu amandoi, indiferent ce alege. Cale de mijloc nu exista.
http://community.webshots.com/user/miuiuliana
Elise spune:
"A iubi" are foarte multe nuante.
Poate fi indragostita de X si poate tine si la Y - suficient cit sa nu vrea sa il piarda.
Poate fi pasiune cu unul, afectiune cu celalalt.
Si asa mai departe.
Si nu cred ca "balanta" va atirna neaparat mai mult in favoare unuia sau a altuia.
Sint 2 relatii diferite, care ii inspira sentimente diferite.
Elise
carrie spune:
din pacate dupa parerea mea dualitatea nu aduce nimik bun pe termen lung ,doar suferinta.pentru femeia macinata de nelinisti si nehotarari , pentru sotul care va simti departarea, pentru prieten care daca va deveni amant poate nu se va multumi cu acest statut(daca o iubeste, iar daca nu, nu cred ca merita ca ea sa-l iubeasca)
si nu putem , tot pe termen lung sa avem 2, 3 parteneri de la care sa luam ce ne place si sa compensam lipsurile celorlalti
deci e cazul sa ia o decizie si sa-si dea seama ce astepta de la viata si de la omul de langa ea.chiar sa se imagineze peste 15 ani .langa cine se vede?cred ca aici e raspunsul pe care il cauta
Cristiana si gagalicea Theodora Alexia (2 anisori jumate)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
la mare 2005 http://www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0
nasterea papusii :http://www.desprecopii.com/info.asp?id=531
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
De ce nu face un exercitiu "simplu":
Merge la barbatul 1 si ii spune verde in fata:
"Il iubesc pe barbatul 2"
Dupa care:
Merge la barbatul 2 si ii spune verde in fata:
"Il iubesc pe barbatul 1"
Si apoi sta si vede ce se intampla. In acest caz cred ca are puterea de a face ceva in acest sens. Nu garantez ce vor spune ei doi.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
roxana1974 spune:
Cristiana, ai dreptate, pe langa ca dragostea aceea "imposibila" nu-ti aduce decat suferinte, nu face altceva decat sa altereze sentimentele fata de celalalt, respectiv fata de partener sau sot...
Marius, ai glumit, nu?
In opinia mea, fata trebuie sa fie sincera cu ea insasi in primul rand si sa ia o decizie, si repede!
ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual
![](icon_smile_approve.gif)