Copilasi poznasi de iulie-august 2004 (147)
Raspunsuri - Pagina 15
carmenp spune:
roxana, daca face febra asa mare da-i peste 4 h, nurofen, apoi peste alte 4 supozitor de paracetamol si daca intre timp tot nu-i cedeaza, musai impachetari cu otet, ca-s eficiente sau cel putin sosete ude-n picioare. hai, bafta, sa treceti usor peste asta!
Carmen,Ilinca&Ionut va ureaza La multi ani!
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
speel spune:
Mai Roxana se poate sa-i creasca iar.Pazeste-l toata noaptea,pune-i sosete stropite cu otet si da-i sa bea.Chiar daca nu vrea da-i cu o seringa cite putin.Timpite infectiile astea in git.Dar totusi daca ajunge iar la 40 si nu poti s-o scazi repede,mai bine du-l la spital,convulsiile sunt foarte periculoase.Si cam apar in jur de 40 si peste.
alice2004 spune:
Al meu copil face greva somnului, inca nu doarme, asa ca eu am cedat si l-am lasat pe tati sa incerce si el ...
Roxana, la ce ora i-ai dat antitermicul ? Ca nurofenul ar trebui sa isi faca efectul si sa tina cam 6 ore, asa incit febra nu ar mai creste ... stiu de la fratele meu, ca fetita lui mai patea asa, ii dadea nurofen si vreme de 6 ore nu mai avea febra, cum treceau aste 6 ore iar ii crestea temperatura ! Iar paracetamolul acela pentru copii stiu ca are efect chiar mai putin, vreo patru ore ... Hai, nu te panica, o sa treaca, stiu cit de rau este sa stai linga copilul tau si sa nu stii ce sa ii faci prea bine sa ii treaca raul ! Pune-i eventual si niste sosete cu otet in picioare si incearca sa il hidratezi pe cit se poate, ca asta e cel mai important, pe linga scaredea febrei ! Pupici si ma duc sa imi salvez sotul, ca din camera alaturata se aud doar voci, semn ca nu doarme nimenea ! Macar nu mai striga nimeni mama, heheheh ! Intru oleaca later, sa vad ce mai faceti ... cred ... daca nu adorm io prima inainte de Gizmo !![]()
Alice si
Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an
speel spune:
Carmen,numa ce l-am vazut pe Serban acu vreo doua ore pe web,eu ca eu ma mai ascundeam dupa birou sa-mi trag nasul si sa ma sterg la ochi dar Ricu mic saracu intrase in crize:ban,ban si calare pe monitor si-l cauta prin spatele monitorului ,se pisicea si se uita apoi mirat la mine ca de ce nu iese frate-su sa se joace.mario a iesit din camera,ca nu mai avea mult si-l lua bocitul si pe el.Am dat-o in glume si strimbaturi si asteptam acum sa ajunga Web-ul la Serban sa-l vedem tot timpul si sa ne mai alinam dorul.Deocamdata al vedem la o vara de-a mea pina ajunge web-ul trimis de mine.Si azi l-am vazut prima oara din 15 dec,de asta am avut asa emotii .Dar el e bine,chiar s-a mai rotunjit putin la obrajori si mama era imbujorata de bucurie.
kim222 spune:
Roxana eu in locul tau i-as da Fenobarbital (pt eventuale convulsii termice)...asa cum au spus si fetele..trece-l pe nurofen (efect de 6 ore)..in general seara si noaptea curba termica este la cel mai ridicat plafon. Ma repet ..multe lichide!
Carmen..si daca ei nu fac..solicitati voi exudatul! Numai asa poti stii daca tratamentul a fost/este unul corect...
speel spune:
Alice,ce zici ti-l trimit si pe Ric sa-i tie companie? ca nici el nu doarme.Oricum s-a trezit la 11.30 si a mai dormit trei ore dupa amiaza de la 15 la 18.Asa ca acuma-i numa in forma de nebuneli.Ma duc sa-l culc peste 10 min,sa vad daca am succec.
carmenp spune:
corect, olivia, asa ar trebui, numai ca ei ii trec imediat pe-un antibiotic pe cit posibil mai puternic iar noi ne conformam...
asa am patit si noi acum doua seri cu ilinca, daca le trece ora apoi sa te tii...
madame speel, ce sa-ti zic, stiu cit ti-e de greu...
roxana, cum sunteti?
a, si olivia, in situatii dintr-astea, cum se da fenobarbital? ca io am in casa da` nu i-am dat decit int-o seara cind aveam musafiri si nu reuseam s-o adorm si atunci o pastiluta...
Carmen,Ilinca&Ionut va ureaza La multi ani!
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3
philip spune:
of, roxana, mamica cu probleme, stiu cum e...si eu ma repet: sosete cu otet (la pupi se uscau urgent de febra mare), nurofen, lichide, si chiar poti incerca sa-l speli cu apa asa calaie, dezbraca-l complet si incerca sa-i reduci febra cu apa aia. muuuulta sananate. lui pupi asa i-a facut dr in ro cand s-a imbolnavit rau cu gatul, l-a dezbracat si l-a spalat cu apa recisoara (nu rece) si i-a dat si o fiola de algocalmin
philip
&andreea
copilasi dragalasi
kim222 spune:
Ca sedativ se dau 6 mg/kg corp/zi in 3 prize oral sau i.m. anticonvulsivant 3-5 mg/kg corp/doza oral sau i.m. ..asa ca trebuie sa calculezi in functie de greutatea Ilincai.
kro spune:
Olivia, sunt deacord cu tine...e prea tarziu... Da' ce sa-i fac !?! Ea se culca pe la 9 - 9.30 pana sa ii apara caninii cand au inceput problemele cu somnul...nu stiu daca este vreo legatura, dar cred ca de aici i se trage ...si-a dereglat somnul si cu asta basta...Si nu cred ca e prea obosita...din contra, de cele mai multe ori e plina de energie...canta, danseaza, vorbeste, se joaca..zici ca atunci a inceput ziua
...mie imi da impresia ca refuza sa mearga la culcare ca sa nu piarda din joaca...Ziua, la culcare e aceeasi poveste..oricat de obosita ar fi se lasa greu, trebuie sa o scot afara ca sa-si ia "somniferul"
- in max. 10 min. de stat la aer rece adoarme, o transfer in casa si dupa somn iese din nou la plimbare...daca nu mi-ar fi frica ca raceste dupa baie as scoate-o si seara afara ca sunt sigura ca asa ar adormi mai repede...Si inca ceva...s-a intamplat sa adoarma devreme si sa se trezeasca dupa 1 ora - 1 ora jumate, fresh, cu chef de joaca si imi este rusine sa-ti spun la ce ora a mai adormit
...Asa ca asta este...astept vremuri mai bune ![]()
Ma bucur ca voi v-ati rezolvat problemele...Casuta ati gasit ?
Carolina, Felicia (15 .05.2000) si Alessia (19.07.2004)
ALBUM 1 ALBUM 2
CELE MAI FRUMOASE FLORI
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66177" target="_blank">...148