Nazdravani de aug-sept 2003 (68)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

La Multi Ani fetelor, Noul An sa va aduca tuturor numai ceea ce va doriti, in plus multa sanatate si noroc pentru puiuti!

Noi suntem bine cu totii si daca nu am mai aparut pe aici este pentru ca ori sunt foarte ocupata, ori foarte obosita ori foarte lenesa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Iuliana76, mii de multumiri pentru detalii, am rezolvat si eu astazi. Vreau sa-ti spun ca am fost nr. 70 astazi la ora 14. Deci de vineri s-au mai facut ceva cereri.
Din nefericire se pare ca trebuie sa facem lunar cate un drum cu adeverinta de la servici ca suntem inca angajate si nu mai stiu ce facem si dregem. O porcarie.
Eu as incerca sa ma intorc la munca din martie si atunci o sa scap, ma duc doar sa le cer alea 3 milioane supliment, pai ce bascalia mea!

Danateu, iti zic iou pe yahu ce si cum, cu bona e cam la fel, am momente cand i-as da papucii instant, dar ma gandesc ca-mi va fi greu sa gasesc alta pentru ambele capre si asta, daca e macar asa cum o vad eu, atunci tot e buna. Ramane de vazut cum se poarta cand nu-s acasa, mai ales la programul ala de 9 ore pe care o sa-l incepem din februarie.
Ina se pare ca seamana cu mine, eu am avut ochii albastri pana pe la un an, pe urma i-am schimbat in verde. Miruna la 3 luni incepuse sa schimbe culoarea, pe la 6 ii avea deja caprui complet.

Io vreau gradi particolera exact datorita numarului de copii, sunt sanse mai mici sa se imbolnaveasca zgatia si sa-i aduca sora-sii toate cele. Noi deja am experimentat niste tuse+muci * 2, si nu e prea placut sa o lalai cu boala cu saptamanile, cand un copil mucos, cand alalaltu', nu mai zic cum dormeam io noaptea.
Altfel, am vazut azi o gradi de stat din autobuz, cel putin p-afara si prin curte arata beton, proaspat zugravita/vopsita, termopane, curte maricica, faina, faina de tot...

Dana Ene, sanatate Oanei si pupici la burticos! Moama, incep sa am emotii, parca n-as fi nascut si io de doua ori.

Cristina, tare faza cu Andreiu'! O sa ne scoata pe butuci astia micii, pe noi deja ne lucreaza la comun, Ina a inceput sa ne imbratiseze, sa ne mangaie (a se citi zgarie + traga de par) si sa ne "pupe": se agata de noi pana se ridica in picioare si pe urma isi arunca fata inainte intr-un gest tandru care de cele mai multe ori se lasa cu vanatai pentru ca ne arde un cap fie in gura, fie in barba, fie macar in stern sau coaste. Ailalta ma invarte cum vrea muschiu' ei pe desh'te, daca vrea, ne face numa' din vorbe pe toti.

PS Iuliana76, m-am uitat la pozele voastre, sunt mortale fetele! Mortale! Emma e haioasa foc, cel putin poza cand sta turceste m-a ter-mi-nat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Resalut!
Am cam citit in diagonala, recunosc .
Zile nasoale! Gata vacanta! Iar la biuro!
Nici macar n-am apucat sa ma odihnesc - stiu, n-as fi reusit sa ma odihnesc nici daca stateam un an acasa! Si... abia cand imi intrasem si eu mai bine in rolul de sotie si mama acasa la cratita si la spalat popou,.... visul s-a terminat!!!

Azi am inceput si gradinita, iar Eliza a primit "upgrade" - e la grupa mijlocie Inca nu are chef sa ne povesteasca. Ce a prins azi Ovidiu cand s-a dus dupa ea: se juca de-a trenuletul cu inca doi baietei, facusera un trenulet din scaune. Iar unul din baietei a cocotat peste un scaun o chestie ca o masuta, si o invata pe Eliza sa se urce acolo! Ea, fireste, sa execute! N-ar fi avut cum, ca erau 3 educatoare cu ochii pe ei, dar vreau sa zic, asa, ca idee!
Clar frate, cu cat cresc, tot mai mari nazdravanii fac!
Aseara vroia sa ajunga la raftul meu cu creme, care e cel mai sus, deasupra patului, si si-a cocotat scaunelul in patul nostru, am prins-o cocotata pe el in genunchi (probabil ca simtea ca nu e stabil, ca intentiona sa se ridice...) Imi venea sa o halesc!
Am ajuns la concluizia ca n-ai ce sa le faci, oricum daca sari cu gura pe ei mai mult ii speri, si oricum nu vor asculta.
Ai vostri asculta? Eliza are un NU mare in brate si nu ii da drumul decat FOARTE RAR!
Iuliana - odihneste-te putin mama draga. Este teorie, stiu, mai ales ca sunt multe probleme pe capul tau. Dar nici n-ai de ales. Fetele au nevoie de tine cu mintea limpede! Tinem pumnii!
Cristina - ce ai facut cu dosarul pana la urma? Ai reusit sa-l depui? Ca eu n-am inteles nimic!
CRaluca - multi ani si voua! Cand esti ocupata te intelegem, dar cu lenea nu! Da-o jos si mai povesteste-ne ce face papusica!
Fetele, cand va aud ce faina e treaba cu umblatul pe la institutiile de stat... imi vine din nou sa aman bebedoi! La noi, ca de obicei, ca la nimenea.... doar doar se satura unii si renunta de umblat, ei asta cred ca incearca sa obtina!
Dana_Ene - mooamaaa, da' repede au mai trecut saptamanile! care e prognoza? Cand crezi ca tre'sa punem de o galerie?
Si la sfarsit.. DanaTeule.....
Mama draga, daca tu nu crezi intr-o gradinita privata, nu te va convinge nimeni ca banii aia merita dati!
........
Nu spun ca nu exista si gradinite de stat mai bunute. Dar n-au cu ce ma! Acuma, eu nu fac apologia gradinitei noastre. Ci vorbesc de sistem in general.
Am pus in cumpana: la varsta aia mi-o primea numai la cresa.
.............
Apoi, programul.
.............
Astea sunt foarte putine aspecte practice.
Apoi vin cele educationale.
...............
Deja Eliza intelege in engleza tot ce vede la desenele alea pe care le priveste, si a inceput sa vorbeasca si acasa, spontan ( o iei in brate - "Put me down"; vrea apa - "water, please"; termina de mancat - "Bib off, please"; o plimbi, iti da indicatii - "This way"; te striga - "where are you?" stie cantecele in engleza, si nu le stie mecanic, ci le intelege continutu)
Tot ceea ce invata aici ma incanta,
.................
Hmm, imi mai place sistemul de educare - copiii nu sunt certati - ma rog, sunt metode inventate de oameni mai destepti ca noi, dar aici personalul chiar pune in aplicare treburile astea...
Apoi, mai fratilor si surorilor, suntem in capitala. Altii vor si asa n-au!
................
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

danat, nu stiu daca parerea mea conteaza...ca nu m-ai intrebat , da' nici eu nu puteam sa spun mai bine decat a facut-o Anka. Noi am dus-o pe Silvia "doar" pentru un an, am intentionat ca de la anul sa o dam la un camin de stat...sincer, nu cred ca voi mai intentiona asta...e diferenta ca de la cer la pamant. Nu vreau sa par o snoaba, sper sa nu-mi atrag oprobiul fetelor care au copii la camine de stat, nu asta am intentia, m-am spus doar parerea. Chiar daca nu conteaza.

Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

daca va uitati la urmatoarea poza o sa aveti impresia de deja-vu... dar e iris, nu e andrei. in schimb, s-a chinuit cristi juma de ora sa faca poza... ca zgatia nu rade deloc.

noi ieri ne-am trezit cu o surpriza.. de la MApN... l-au chemat pe tati in armata. dupa 5 ani de stat in bucuresti, si-au adus aminte si de el... numai ca intre timp tati a facut 2 copii, si i-a fentat. cica se amana armata pana cand minorii implinesc 7 ani, dar dupa 35 de ani nu te mai ia... si cum tati are deja 30... a zis ca abia asteapta sa le vada mutra... auzi, tocmai pe el, cu burta lui respectabila l-au gasit bun de recrutare...

dosarul meu, ca ma intreba anca de el. e depus, a intrat pe vechea lege, dar e nesolutionat, astept solutionarea. apoi umblu si eu cum au umblat fetele, ca doar n-oi scapa de minunata birocratie romaneasca!!!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Dana-ene ma bucur ca avem vesti de la tine si ca totu-i conform "graficului" Sa dea Domnul sa fie totul bine cu tine si bebelina mica pina la finele lunii a 9-a si sanatate multa Oanei!

Craluca bine ca sunteti ok si daca esti ocupata e de bine! Pupe si un an reusit tie si familiei!

Ankalaura chiar asta am vrut sa evit, si anume sa fie luata intrebarea mea prea personal. Din partea mea, oricine isi poate trimite copilul la Oxford sau Cambridge si pe undeva e normal (pe undeva!) sa incerci sa oferi tot ce poti mai bun copilului tau! Pe de alta parte, nu as denigra asa vehement sistemul de stat, e totusi structurat de multi ani de zile, oamenii aia fac demult activitati educative, si nu numai ei, sunt multi tineri cu avant. Cum zici si tu, ai intrat in spital ca sa te operezi la gat...pai daca denigrezi sistemul asta pentru ce te-ai mai agitat atit? Si daca nu ai fi renuntat si tu, si multi ca tine (nu te acuz acum, fiecare are motivatia lui!) poate sistemul asta de stat ar inainta spre bine si nu ar mai fi blamat atita de parinti. Eu una nu comentez motivele pentru care unii parinti aleg varianta privata si nu asta a fost substratul intrebarii mele despre gradinite!

Mihaela_s chiar nu am vrut sa omit sa te intreb, dar am enumerat cateva nume de mamici care stiam ca au copilasii la gradi particulare, asa in general, intrebarea era pt oricine! Credeam ca ne cunoastem mai bine si ca astfel de lucruri nu vor fi luate personal (vezi comentariul tau pe care-l consider aiurea : "...mi-am spus doar parerea. Chiar daca nu conteaza."

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

Am intentionat si eu sa-l dau la o gradi particulara pe Sergiu, dar cel putin pentru moment am renuntat. Mai ales ca e vorba si de transport si din pacate am vazut cum sunt transportati cei mici (microbuzul care o ia pe trotuar ca sa nu stea la coada de masini, depasiri......., viteza......) am zis NU.
Si la noi se mai pune si problema bonei, in sensul ca este strict necesara, asta e, n-avem ce face.

Asa ca acum sunt in cautarea unei gradinite bune, dar de stat.

Ankalaura,
SI mie imi este foarte sila de sistemul de stat si incerc sa il evit atat cat imi este cu putinta. Insa....in privinta anumitor aspecte (si aici ma refer strict la invatamant) nu sunt de acord cu tine. Si eu am lucrat in invatatmant si am renuntat dupa 4 ani pentru a castiga mai multi bani la o firma privata......
Totusi, stau si ma intreb, din toate fetiscanele astea care se ocupa de copii cate au o pregatire de specialitate?
Nu uita ca toti cei care au absolvit pana prin 95-96 au studii de pedagogie, psihologie etc......
Am foste colege care chiar sunt dedicate acestei meserii si chiar pus suflet in ceea ce fac. Pur si simplu nu le intereseaza banii, o fac din pasiune. Cred ca te grabesti sa spui ca numai cele de la gradinitele particulare sunt dedicate. Nu este deloc asa.
Crede-ma ca am vazut si eu cateva tzatze Mitza la gradinitele particulare pe care le-am vizitat de imi venea mie sa vomit. E drept ca am vizitat si o gradi privata super-misto si cu taxe asemenea.
In concluzie, ca si gradinitele de stat si cele particulare poti fi de slaba calitate.
Eu una prefer sa aleg o gradinita buna de stat din mai multe motive care pana la urma nu sunt decat spre binele copilului.

Cat despre sacrificiile pe care trebuie sa le facem pentru copiii nostri......normal ca ne dorim tot ce e mai bun ptr ei dar si noua trebuie sa ne fie bine. N-ar fi bine sa fim si noi mai relaxati si mai multumiti de noi insine? Eu una prefer sa merg cu copilul in vacanta si sa ne simtim cu totii bine, prefer sa am bani pentru micile mofturi (atat ale mele cat si ale lui) si in general prefer sa stiu ca n-am ramas in pana de bani din cauza gradinitei la care invata o poezie in plus.
Da, daca va putea sa studieze la Sorbona atunci fac orice pentru a-l ajuta, dar totusi ptr o gradinita......
Eu una (ca si voi toate) am fost la gradi de stat, si scoala si totul. Si am invatat mai multe decat invata copiii din ziua de azi (pe care poti sa-i duci si la mama scolii particulare ca oricum nu se lipeste nimic de ei)

Normal, foecare face cum vrea si cum poate. ca de asta suntem aici, sa ne dam cu parerea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Gradinitele astea .... toata lumea le "injura" dar pana la urma cam toti avem nevoie de ele, indiferent de care sunt, de stat sau private.
Noi am ales la particulara in primul rand din cauza varstei, la 2 ani nu il primea niciunde. In al doilea rand, datorita criteriului apropierii de casa singura varianta de stat era "Ciobanasului" despre care am citit atatea lucruri rele chiar aici pe site, incat am zis ca mai bine stau eu acasa cu copilul decat sa il expun la, citez : "toxiinfectii alimentare, dizenterie, pneumonie " si altele de care s-au plans mamicile in cauza. Din ce spune Anka, se pare ca la Accorns se face multa treaba, mai ales pe partea limbii engleze care ma doare pe mine cel mai tare. La Disney... asa si asa ... cu limba engleza mai incolo, sa invete cat de cat limba romana, desi se poate si mult mai devreme, asa cum spune Anka.
Faptul care ma deranjeaza groaznic si anume ca Sasha a devenit mai timid in ultima vreme, ca la serbare a stat botos si nu a scos un cuvant, nu a dansat (nu i-a placut deloc postura in care se afla ce mai !) nu stiu in carca cui sa o pun : a varstei - trece doar printr-o perioada - sau a impactului pe care l-a avut gradinita asupra lui sau a oamenilor care lucreaza la aceasta gradinita sau a "educatiei" mele. Daca as stii ca e din cauza oamenilor de acolo, as schimba gradinita urgent, dar nu pot sa imi dau seama.
Nu resping total ideea unei gradinite de stat, dar ar trebui sa ma convinga ca este macar la nivelul celei la care suntem acum pentru a renunta la criteriul numarului de copii din grupa.
Anka zicea ca nu a dus mai mult decat o floare. Sa stiti ca aici am dus (cadourile pentru copii): 100.000 lei pentru Mos Niculae, 1.380.000 lei costumele de serbare, 400.000 lei cadoul pentru Mos Craciun si s-au strans si cate 600.000 lei de copil pentru Mos Craciun pentru educatoare. Faceti o socoteala cat m-a costat luna decembrie la gradinita .... Astea ar fi aspectele mai putin placute ... Si a fost acum cateva zile un film cu John Travolta, Uite cine vorbeste acum, ati vazut ce loc de joaca pentru copii aveau la gradinita ???? Nu cred ca exista vreuna pe la noi nici macar particulara care sa dispuna de asa ceva !
Concluzie : sunt asa de multe de spus ... nu vreau sa continuu ca si asa vad ca ies niscaiva scantei si, vorba Danei, totusi ne cunoastem si nu vreau sa ne certam din cauza gradinitelor.

Anka - cum iti dai seama ce face Eliza in fiecare zi la gradinita, ca ai zis ca inca nu vrea sa povesteasca ? Nu ma refer la evolutia ei, ci la modalitatea in care iti parvine informatia : iti spun educatoarele, te lasa sa mai stai acolo sa o urmaresti, au sistem video si iti da inregistrari ? Sunt curioasa ca nici Sasha nu povesteste !
Pupici la toata lumea !

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Poate ma lumineaza si pe mine cineva : cum introduc aici in mesaj o poza (de pe net sau de pe calculatorul meu) ? Scuze de nestiinta ... Vroiam sa va arat curtea gradinitei ..

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Danat, ti-am trimis un PM.
Cred ca dilema cu gradi de stat, gradi particulara o avem toate, din motive diferite, fiecare.
Eu as vrea sa o duc pe Daria la gradinita de la biserica catolica Baratia, dar sa vedem daca sunt locuri. Am vrut sa o duc din septembrie dar nu mi-a primit-o desi nu era o problema olita, pentru ca nu primesc copii mai mici de 3 ani.
Daria este nazdravana, tot cu fotosinteza ne descurcam, noroc cu biberonul de 2 ani jumate, care imi mai relaxeaza neuronii. c
Ce ma necajeste pe mine mult este ca tot nu i s-a inchis fontanela, ba chiar este tot asa de deschisa ca a finutei noastre care are doar 5 luni. Unii doctori spun ca este normalul ei sa o las in pace, altii ma duc direct la balamuc...
Va pup pe toate si scuze ca nu ma adresez fiecareia dintre voi dar sunt le-ne-sa.Oricum va citesc destul de des.
pup

victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos

Mergi la inceput