Nazdravani de aug-sept 2003 (68)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

danat, nu stiu dspre ce nenorociri vorbesti! io-s din aia care nu prea se uita la stiri . zi si mie pliiiiz.

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

mihaela, nici io nu ascult, dar parca am auzit ceva, ca nu mai stiu pe unde s-ar fi prabusit tavanul unui patinoar...

din ce stiu, parca raducu si daria nu se duc impreuna la gradi. adica fiecare la gradinita lui, atat ca prima zi de gradi va fi aceeasi la amandoi.

danat tati zice ca io sunt de vina, ca am invatat copilul pupacios... acum io ce sa fac?! si vecina se chinuiie sa-l faca pe alex sa dea , dar daca alex da cu pumnul si nu se prinde nimic de el?! andrei mai nou pupa toate jucariile. si, in afara de mine si de sor-sa, nu pupa pe nimeni. dar isi pupa de zor potaia cu care doarme, ba mi-l aduce pe ham-ham sa-l pup si io... a luat doi soricei de la iris, pe micky si nevasta-sa si-i pune sa se pupe toata ziua...
iar ora de baita... e chiar super. ar trebui sa incerci

dana pupam "sansana", ca tare frumos suna. si pe oana, ca asa draguta e...

eee, si va pup, ca fi-mea s-a trezit si pute...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

cristina mersi! am vazut acum la stiri ca e dezastru cu prabusiri de tavane...unul a fost la un patinoar in germania. dar a fost si un supermarket si o sala de expozitie de porumbei. e chiar sinistru, toate cladirile erau noi, de cativa ani si se presupune ca aveau o rezistenta buna.

am uitat sa va spun pasiunea Silviei: harry potter. e super indragostita de el si de vraji! stiu ca e prea mica pentru asa film, dar inca nu vazuse nimic, doar reclame si poze si era fan. in vacanta de acum 3 saptamani, la mama, diana s-a uitat la una din serii si silvia nu s-a dezlipit de langa tv. a plans cand s-a terminat. iar acum e harry in sus si harry in jos.

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii
Mihaela si fetele mele
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Buna dimineata, va spune una bucata mama plansa si gatuita de emotia primei zile de gradi!!!
Daca masa n-ar fi nebuna, cupilul e super ok.L-am lasat plin de entuziasm, asezat cu copii la masa si cu zambetul pana la urechi.I-a spus unui baietel din grupa lui ; " Andrei, sa stii ca ma dau pe potoganul tau!"(au topogane si alte jucarioare de plastic).E de treaba, nu cere voie dar anunta intai orice miscare (mai putin cand face kk!!!)

Radu si Daria nu se duc la aceeasi gradi.Asa cum spunea si Cristina, coincide numai data inceperii.

Azi il las numai 3 ore, maine putin mai mult iar de miercuri..full time!

Revin cu povesti dupa ce aflu cum a fost.La telefon directoarea imi spune ca e super bine dar astept cronici de la mama si sormea(elel il iau azi).
Apropos de cronici, am vazut si eu pe cele din Narnia si mi-a placutttt.Eu eram "citita" caci nepoata mea ma obliga sa citesc toate cartile ei si tocmai cumparase cele 7 volume din "Cronicile din Narnia".Ecranizarea e facuta dupa vol. 2 si se zvoneste ca daca acesta are succes se vor ecraniza toate.

Pup fetele si ma duc sa o sun pe Tango sa intreb cum a "supravietuit".

Irinuca 16+
& Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mihaela_s pai ce sa se intample...numai porkarii, in Germania, Rusia, Polonia mai nou, au cazut tavane de la patinoare, sali de expozitii, din cauza greutatii zapezii si au murit oameni Doamne fereste!
Cristina pai singura sansa sa incerc o baita cu 2 copilasi ar fi sa o imprumut pe vecina care e cu 5 luni mai mica decat Raduc
Altfel nu pricep la ce te referi....
Irinuca si Tango asteptam povesti de la gradi!
Apropos de Cronicile din Narnia, demult nu mi-a mai placut un film asa de mult! M-a uns pe suflet...m-am simtit in vacantza pt 2 ore si un pic. Abia astept continuarea, ca am auzit ca au inceput deja filmarile, era si cazul, deja e un succes de box-office.

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Pup mamicile toate si va multumesc ca ne tineti pumnii.
Sa incep intai cu motivul mersului la gradi asa ca neoamenii, la sfarsitul lui ianuarie: pentru ca ma lasara cu fundul in balta ai mei, adica asa m-au asasinat cu ifosele si depresiile si santajele si reprosurile si balamucul incat am rupt pisica si am declarat ca nu mai suport. Consecinta: parinti pachet la domiciliul lor conjugal (desi ei sunt oarecum prospat divortati) iar noi in cautare disperata de solutii de urgenta. Cum matusi valide n-am avut si nici incredere in bone abia vazute am cautat gradi aproape de servici ca sa putem lua copilul la birou repede atunci cand munca o cere.
Toata saptamana trecuta am cantat si ne-am bucurat ca mergem toti la munca, fiecare la munca lui asa ca de dimi Daria era motiva si oarecum vesela. Am ajuns la gradi am schimbat copilul cu hainutele de interior si am dus-o la sala picilor si am plecat sa nu ma vada puiul plangand. La ora 13 cand am ajuns sa o luam cine plangea de mama focului? Fata mea adorata, disperata ca va trebui sa doarma acolo. Din povestirile ingrijitoarelor am inteles ca a mancat binisor, s-a jucat, a cerut la pisu....educatoarea de amiaza nu ne-a bagat in seama asa ca nu am si alte detalii; daria mi-a spus ca a certat-o doamna cu pricina. Maine am s-o intreb pe cea care sta cu ei saptamana asta de dimi cum s-a descurcat. Dupa gradi am adus-o la mine la servici ca s-o laud ca-i cuminte si se duce la gradi. Colegii au plusat si ei si era foarte multumita de ea (se cheama manipularea copilului ce fac eu dar.....)
Va mai spun si maine cate ceva...banuiesc ca abia incepe greul adaptarii..of, of si iar of.....
Dana ene iti tin pumnii sa treci usor peste nastere si sa te vezi cat mai curand cu amndoi pruncii acasa.
mihaela s, micuta ta a racit mai des la gradi??? cel mai tare sunt speriata de racelile de inceput de gradi, stiu povetea lui Raduc al lui danat....si mai mi-e frica de ceva: sa n-o loveasca cu ceva jucarii mai tari in capsor ca are fonatanela foarte mare inca...
Va pup pe toate si puii vostri

victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Los pupicos pentru curajosii de azi, Daria si Radu, si pentru mamicile lor emotionate... sunt tare curioasa cum se vor adapta prichindeii.

Io n-am mai ajuns la gradinite sa prospectez terenul, am intrat intr-o stare tampita de letargie, abia astept ziua de poimaine sa merg la servici! Pe de o parte ma apuca tristetile ca-mi las fetele singure, pe de alta astept un motiv sa-mi pun rotitele in miscare, ca nu se mai poate asa.
In sfarsit ne laudam si noi cu succes in operatiunea olita, ziua nu mai face pe dumneai, noaptea si la somnul de pranz o mai tin cu pampersi, sper ca nu pentru multa vreme, o sa caut o solutie pentru cazurile de accidente, stiu ca exista niste cearsafuri impermeabile...
Metoda care a dat roade a fost strabuna si mioritica mita: "faci la olita - primesti ciocolata, nu faci - aleluia, te-ai lins pe bot". A durat mai mult pana am gasit punctul sensibil, ca la amenintarile cu interzisu' desenelor sau la recompense a ramas rece fata mea. Acuma este incantata ca are o bratara (primita de la prietena ei) si fiindca e fetita mare are voie sa o poarte. Mai nou isi doreste si un inel.

Vineri mergem la munte cu toata gasca de la firma, sper sa fac fata si mai ales sa doarma caprele noaptea sa nu venim zombie de acolo.

Altfel zgatiile au inceput sa se joace impreuna (ieri se jucau un fel de v-ati ascunselea), oriunde este una vine si cealalta, Miruna se lasa trasa de par si zmotocita de Ina iar pitica acepta fara prea mari proteste toate imbrancelile sora-sii. Evident ca nu se pune problema de impartit jucarii, slava Domnului ca Ina se mai lasa fraierita cu inlocuitori, altfel ne duceam pe campii.

Cu tanti bona e ceva mai bine, s-a prins cum trebuie sa trateze cu fetele si acuma le da atentie la amandoua, sper sa-si pastreze sanatatea psihica si nervii intregi, ca Ina e din nou mofturoasa la mancare si cam scandalagioaica (o chinuie rau dintii, abia astept sa iasa odata!), iar Miruna e cu fitele aferente...

Nu mai tin minte ce si cui voiam sa zic, dar ma bucur ca la Iuliana s-au rezolvat problemele, stateam cu grija si cu emotii.
Dana Ene, nastere usoara, sa ne dai de veste cand vine momentul, ca deja tremura nadragii pe mine, parca n-as fi nascut de doua ori.
Bai, apropo, am vazut ieri o emisiune la Discovery despre nasteri... frate, parca eram fata mare asa emotii aveam, aproape ca nu m-am putut uita la unele faze... Nu mai zic ca mi-am adus aminte exact filingu' ala de cand iese (in sfarsit!) bebeloiu' si cum se simte cordonu' care te gadila pe dinauntru... Pfui, mi s-a facut chelea de gaina!

V-am pupilizat pe care mai de care, s-aveti o dupa-amiaza frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

proaspetilor "gradinari"!! si mamicilor, sa nu mai dea atata apa la soricei, ca o sa se inece rozatoarele pana la urma.
apropo de gradinita, a fost si tati sa vada (uite nu0si aminteste neuronul meu daca v-am zis deja, asa ca, daca ma repet, sariti pasajul) si a fost "incantat" tot de cea de care auzisem eu de bine. la cea de-a doua zicea ca i s-a parut "rezolvabila" directoare cu ceva, ca era "dornica si primitoare". dar tot la prima i-a ramas si lui gandul, ca arata bine pe interior, plus ca din panoul lor parea ca fac si dansuri la gradi... cica avea si sala de calculatoare, dar zau ca nu stiu ce-ar mai putea sa-l invete pe andrei... poate sa-l puna sa tina el cursul (las' ca va povestesc mai jos)
cel putin ciudat e ca nu faceau inscrieri, au zis ca dosarele se depun la primavara, se analizeaza si se resping atunci.
asa ca, am zis sa mai fac si eu un drum pana acolo, sa mai intreb ce-a uitat el si sa vedem ce si cum.

cum ziceam, andrei ne-a zapacit. cred ca a invatat ta-su mai multe despre windows in ultima luna decat in ultimii 5 ani. face andrei in 5 secunde 10 combinatii de taste si, daca nu esti pe faza iti buleste sistemul. mai nou, trimite mailuri. si nu de oricare, ci cu "text". in limba binecunoscuta a copiilor de 2 ani juma. ba intr-o seara ma injura cu foc un "cineva" pe messenger... de ce oare.. pt ca andrei compunea id-uri si dadea mesaje. inutil sa mai zic ca alege cui scrie dupa ce poza are la status.. il cauta in lista pe ta-su si pe unchi-su in primul rand, apoi care are bb mai rasarit.
intr-o zi spalam vase. vine la mine "ica ica"(unchi0su). io ma gandeam ca scrie frate-miu si i=a vazut poza pe ecran. eee, nuu... copilul scosese microfonul pe birou, deschisese skype... si voia sa-l apelez pe frate-miu sa vorbeasca cu el. il apelez.. si dintr-o miscare andrei trece apelul in asteptare... cum, nu m-am lamurit.. nici eu nici frate-miu, care ma intreba ce=am apasat...
ce mai urmeaza?! habar n-am. sa invete sa citeasca sa stie si ce face, nu doar dupa memoria vizuala. mi-a zapacit niste pagini de la el de pe site, ca le-a editat copilul... cum a vazut el si clik dreapta... si sa alegi edit... nu ma intrebati. dar incepe sa=mi fie frica sa fac ceva prin casa. ma chinui sa fac totul corect, ca nu cumva sa invete vreo prostie. ce-o mai fi si cand o vorbi... deja mi=e groaza.
in schimb am reusit cu chiu cu vai sa-l pun sa faca un "erc". adica cerc. ca zice el "erc" si iese zig-zag... nu se pune... nu are rabdare sa-l invat nici sa tina creionul, nici sa fac eu ceva ghidandu-i mana. la animale nu se uita decat singurel, io trebuie sa ma uit cu telescopul din pat si sa le numesc. si stim si noi primul cuvant intreg. "pisica".
si ca sa incheiem frumos, aseara i-a palit una lu' sor-sa de i-au mers fulgii. nu stiu ce-a avut cu ea, ca iris facuse baita, andrei si el... erau amandoi in pat.. si a lovit-o... deh, dragoste cu nabadai...

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Tot eu necajita foc dupa destainuirile dariei inainte de somn. Am sa va redau ceva din dialog si nu-i bai daca nu cititi da' trebuie sa spun cuiva:
-mami, maine nu mai merg la gradi
- de ce iubita mea?
- ca doamna ne cearta. Da' cartofii erau fierbinti si nu pot sa mananc.
-......
-mami, tu ai plans la gradi?
- da, frumoasa mea
- da' te-a certat doamna ca plangi. Pe mine m-a certat( daria are o frica nativa de autoritate exterioara casei, oricare ar fi ea)
-m-a certat si pe mine doamna,
-mami, tu esti zana mea, nu ma mai duce la gradi ( si se simtea in vocea ei ca ar vrea sa planga....).
- lasa ca vorbeste mama cu doamna sa nu te mai certe ca nu mananci.
- da m-a batut si fetita mare si am plans la doamna aia rea....sa nu ma mai duci, zana mea....

iar eu nu sunt o zana buna si n-am sa-i indeplinesc dorintele
Sunt tare necajita. Eu am amintiri foarte urate de la gradi. Nu mai stiu daca erau rele educatoarele stiu doar ca m-a traumatizat si nici pana acum n-am uitat. Io stiu ca la gradi de stat sunt reguli de inscriere mai rigide si uneori le mai pica invers educatoarelor parinti de astia ca noi care aduc copilul asa aiurea, da' pruncii n-au nici o vina. Eram eu pregatita sa planga da de probleme de-adevaratelea, intre adulti si suflete de pui mic nu sunt deloc.
Sunt necajita foc. Noaptea trecuta a fost una alba de emotii acum o sa fie una uda. O sa ziceti ca nu sunt sanatoasa si va dau dreptate...dar poate era mai bine la gradi particulara ca acolo bani le cointereseaza pe toate pe cand la stat isi pot permite sa aiba si antipatii educatoarele...azi educatoarea de la pranz era foarte rece, chiar sfidatoare. Maine ma infiintez cu ceva si la cea de dimi si la cea de pranz si incerc sa le cumpar bunavointa, poate merge cine stie...
Si raman la ideile mele putine si fixe: ar fi bine sa dau dracului toti banii de la servici si sa stau acasa cu comaora mea cat are nevoie de mine si pe urma mai vedem.
Pup si scuze, dar chiar n-am la cine sa vars sacu' ca deh.... bunicii dariei au ifose si sensibilitati, trebuie sa le menajez psihicul in formare.

victoria si minunea mea Daria
http://pg.photos.yahoo.com/ph/victoriaciolacu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Victoria, capul sus si curaj! Vorbeste cu educatoarele, ia-le pe toate tonurile pana cand vor intelege. Nu sunt de acord sa certi copilul daca nu mananca, nu ajuta la absolut nimic. Incearca sa vezi daca merge cu cadoriseala, poate se mai imbuneaza. Ah, ce scorpii!

Pe urma, e normal ca Daria sa aiba o perioada de refuz, si daca te vede pe tine plangand cand o duci o sa sufere si mai tare. N-ai putea sa-l delegi pe tati s-o lase la gradi, macar pana trece perioada critica?
Io vorbesc din citite si auzite acuma, e posibil sa fac si eu la fel ca tine cand va veni vremea, sau poate chiar si mai rau.
Oricum, va tin pumnii in zilele ce vor urma, sper sa mearga mai bine. Nu te descuraja de pe acum, fii tare!

Cu statul acasa eu nu-s de acord. Copilul va fi din ce in ce mai reticent in "societate", se va invata lipit de fusta mamei si o sa accepte tot mai greu conflictele, mustrarile si toate lucrurile mai putin placute care vin din exterior. Eu ma iau pe mine exemplu, toata viata am fost timida si nesigura pe fortele proprii si incep sa tremur ca o varga daca se rasteste cineva la mine. Nu e bine nici asa, nu e bine deloc, tre' sa-i invatam mai bataiosi si mai tupeisti pe piticii nostri, mai ales ca vremurile sunt deja altele.

Cristina, acum inteleg eu status message-ul tau din YM, ala cu "ATENTIE!!!". Tare Andreiu', e clar ce va fi cand o sa creasca mare!

Mergi la inceput