Sa-l lase ?!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Dar ma intreb...Elise, de ce sa-l lase?? Pana la urma are 19 ani! Se grabeste sa scape de virginitate, sau sa se casatoreasca? Ea il iubeste? Banuiesc ca nu prea, altfel nu s-ar gandi sa-l paraseasca asa usor... De ce nu discuta cu el? Doar nu-i e rusine? Si mai ales, am o intrebare: de ce se baga "prietenele" in viata ei si o sfatuiesc sa-l lase?! Doar ei stiu ce s-a intamplat si ce se va intampla intre ei. Cred ca nu are nimeni dreptul sa-i dea asemenea sfaturi si nici sa fie asa dur cu el. Am cunoscut si eu baieti care nu voiau sa se mai incurce cu virgine...din diverse motive...
Mai bine sfatuiti-o sa comunice cu el si apoi sa ia decizia de a pune capat relatiei... Daca tot va cere sfatul indemnati-o sa vorbeasca cu el si spuneti-i ca e decizia ei.

Ioana
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Ioana,

Eu vreau sa o sfatuiesc pentru ca m-a rugat ea.
Deci, asta e motivul pentru care "ma bag" in viata ei.
Nu pentru ca n-as avea problemele mele proprii pe care sa le analizez.

In alta ordine de idei, problema nu e nici ca vrea sa se amrite, nici ca tine neaparat sa nu mai fie virgina, ci ca suspecteaza ca el n-ar simti nici un fel de atractie fata de ea si argumentele lui sint doar paravan.

Iar faptul ca nu il atrage ar determina-o sa-l lase: cum probabil m-ar determina si pe mine acum, nu la 19 ani.

In fond, nu poti sa fii iubita unui barbat care nu simte nimic fata de tine dpdv. fizic.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu inteleg, Elise, ca ti-a cerut sfatul, dar din moment ce nu stii ce se petrece nu poti sa fortezi un diagnostic atat de dur: impotenta, lipsa atractiei sau altceva mai grav sau mai putin grav. Si barbatii nu umbla cu femei care nu-i atrag din punct de vedere fizic...poate doar in cazul in care ar fi miliardara... Asa ne putem da toti cu parerea, dar cu siguranta fetei i-ar fi si mai greu sa ia o decizie. In loc sa suspecteze si sa se gandeasca la tot felul de lucruri, mai bine l-ar invita la o discutie seriosa in urma careia si-ar da singura seama daca o minte, ii ascunde ceva sau pur si simplu asa este firea lui (e baiat onest, respectuos sau poate timid sau virgin). Daca o minte atunci da, sunt si eu de acord sa-l lase. Dar pana nu se convinge singura nu e bine s-o influentam in nici un fel...chiar daca ii vrem binele.

Asta e parerea mea. Nu fiti duri cu mine.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

In timpurile astea atit de moderne se pare ca numai cine are 'okelari de cal' poate sa astepte pina la casatorie ,asa cum era o data! cind doar in noaptea nuntii se petreceau acele lucruri intime, tainice, intre cei 2 miri.
Nici prietenia nu mai e ce a fost-cind spui 'prieteni' deja se intelege ca ei traiesc impreuna.
De cind ma stiu asa am fost invatata- ca e mai bine sa astept. Asa ca la 19 ani nu as fi avut curaj sa inchiriez camera sa il invit pe 'el' sa fim numai noi 2 singuri singurei...
L-as aprecia pe barbatul care ar spune ca ma iubeste-si nu se grabeste :'hai in pat cu mine!'. Dar daca l-as invita undeva (deh, acum am curaj ) sa petrecem impreuna si m-ar refuza sa ne apropiem mai mult... sigur m-ar afecta. Ori nu e iubire, e doar prietenie /obisnuinta, ori tipul se teme de ce va urma. Si mai ales daca el a mai avut prietene intime. Blocaj in ce sens sa fie? Sa nu ii placa de ea fizic, cum arata?
Am intilnit asemenea pareri, ca daca fata e inca virgina (de parca nu e vorba de un om cu vointa-gindire-personalitate) trebuie sa ramina asa...pina cind o veni unul sa o i-a de sotie. Cineva spunea ceva de genul "draga, eu nu te merit" un fel de compliment, ca sa scape omul de grija/povara. Pt ca fata/parintii ei dupa acea comuniune fizica ar putea pretinde mai mult-sa fie ceruta de sotie. Si nu ar fi cazul ->traim vremuri moderne!
Apoi se pare ca si barbatii intuiesc adevarul-daca sint iubiti sau daca sint cautati pt a fi obligati sa satisfaca pe femeie/ea sa profite de pe urma lor. Pt ca se poate intimpla ca de teama de ce va spune anturajul: <<cum de mai esti...fata mare/virgina? inseamna ca esti anormala>> etc ea sa vrea sa scape de 'povara virginitatii'!

Graba strica treaba!
Mai bine sa astepti,sa nu te fortezi si sa nu fortezi pe nimeni in chestiuni mai ales intime, pt ca sa traiesti din plin momentul -cind va veni de la sine.

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Lily, Ioana,

ce spuneti voi e real si de bun simtz.

Insa eu spun asta ca femeie care refuza, la 19 ani, nu care era refuzata... nu stiu cum m-as fi simtit in situatia respectiva .

Prost, probabil.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Dincolo de faptul ca si eu cred ca fata se cam grabeste si cu inceputul vietii sexuale si cu tras concluzii,
cand i-am povestit sotului cazul, mi-a zis asa : e foarte simplu .
Ea trebuie sa stie, in cele 6 luni de zile , daca apropiati fiind , el a fost sau nu vreodata in erectie .
Ma gandesc ca se saruta , ca doar sarutul il practica si pustanii de 15 ani, darmite la varsta lor. Iar starea baietilor (cum am zis mai sus) o simteam si eu chiar si in timpul dansului in tinereturile mele .
Sa zicem ca ea e mai bleguta si nu si-a dat seama de asta pana acuma. Daca s-au apropiat foarte mult fizic unul de altul si la el nu s-a intamplat nimic, sorry, exista o problema medicala . Punct .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu nu cred ca e neaparat vorba de o problema medicala sau de faptul ca el nu ar iubi-o si/sau nu ar fi atras fizic de ea. Poate sa fie vorba si de problemele astea, poate sa nu fie. Insa, chiar daca totul se dovedeste a fi in regula din aceste puncte de vedere, mi se pare posibil, chiar probabil, ca ei doi sa aiba conceptii diferite nu doar asupra vietii sexuale dar si asupra altor aspecte mai generale ale relatiei intre un barbat si o femeie (el sa fie mai conservator decat ea). Pe mine asta m-ar ingrijora mai degraba, in sensul ca daca diferentele astea se dovedesc a fi foarte mari, le va fi greu sa coexiste armonios pe termen lung.

Lai

Mergi la inceput