Cum sa aleg al doilea prenume?
Raspunsuri - Pagina 3
Danza spune:
quote:
Originally posted by gio
Am aflat ca e fetita, deci o va chema Fabiana.
pt. prenumele ales! Nu cred ca are ceva rau daca il alegi inainte de-l naste. Doar trebuie sa dezmierzi cumva copilasul cat e in burtica. Apropo, pe lista mea pt. fetitze era si Fabiana, la fel ca si Flavia, Lia, Bianca, Roberta, Greta si... nu-mi mai amintesc.
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
cristinutza spune:
Eu am doar un prenume, insa intotdeauna as fi vrut sa ma pot recomanda si in alt fel( un fel de nickname daca poat spune asa).Sunt momente in care mi-as dori sa ma pot recomanda in alt fel decat ma stie toata lumea si asta fara sa ma simt o mare mincinoasa.Pentru ca n-am un alt prenume n-am putut sa spun niciodata altfel decat Cristina, asa ca fetitei mele i-am pus doua prenume, daca va simti vreodata nevoia sa se numeasca altfel, sa o poata face.
MLDiana spune:
Noi pentru primul copil care este baiat am ales doua nume asta din cauza ca mi-a fost greu sa aleg unul care sa se portiveasca si in romana si in japoneza.Pina la urma am ales DAvid si cel de-al doilea este Syoudai,un nume facut de tasu care inseamna independent dupa interpretarea mea si dupa comentariile tatalui la acest nume care este si unicat in acelasi timp.Pentru cel de-al doilea copil ,a fost ideea tatalui si imi place numele .Tiara .E greu sa te gindesti la un nume ,intotdeauna vine pe ultima suta de metrii.Asa cred eu.
Lidia si DAvid D.
angi_gemeni spune:
Intotdeauna, mi-am dorit ca ai mei copii sa aiba 2 prenume, dintre care unul de sfant. Eu am suferit teribil ca ai mei mi-au pus 2 prenume, dar nici unul de sfant!!!
Asa ca, am facut si noi liste. Pentru nume de fete si de baieti. Si combinatii intre prenume, dar care sa mearga si cu numele de familie.
Sotul meu a tinut mortis ca pe baiat sa-l cheme ca pe el, adica ANDREI. Eu am protestat si am zis ca e de ajuns un Andrei in casa si daca e fata sa-i punem ei ANDREEA. Insa finnd gemeni, am zis sa impac si capra si varza(adica eu si sotul sau viceversa!)si am ales ANDREI si ANDREEA. Cu al 2-lea prenume la Andreea a fost usor, pentru ca mie mi-a placut MARIA, iar sotul meu nu a avut obiectii.
Pentru Andreiut, insa, lista a fost foarte lunga: MIHAI, GABRIEL, IOAN, STEFAN, RAZVAN, BOGDAN, COSMIN, FLORIN, RARES, VALENTIN, EUGEN, DAN etc. Si am ales IOAN.
Asa ca gemenii mei au 2 prenume si nu-mi pare rau de alegere. Sper ca, mai tarziu, nici lor :))
Angi si gemenii(ANDREEA-MARIA si ANDREI-IOAN)
gio spune:
Mulumsc mult pt mesaje. Ne-au ajutat, in sensul ca am zis de comun acord ca Fabiana o sa ramana sigur, iar pt. al doilea ne vom hotari impreuna dupa ce se va naste, dintr-o lista pe care o s-o facem cu nume care sa ne placa ambilor. Iar noua ne place Fabiana, chiar daca l-am ales doar eu. Asa o chema pe o fetita de la un leagan de copii de care eu m-am atasat f. mult, inainte sa-l cunosc pe sotul meu, iar eu cred ca atunci cand alegi un nume trebuie sa-ti aduca aminte de ceva drag.