Cum sa aleg al doilea prenume?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simy spune:

Si eu ma tot gandesc cum sa fac cu prenumele copilasului, sa fie unul singur sau doua?Sotul ma lasa pe mine sa aleg, dar am o dilema...eu prefer un singur prenume care nu e sfant si am inteles ca totusi ar fi bine ca BB sa poarte si un nume sfant...Apoi multi ma intreaba daca pe copil il va chema ca pe nasu', lucru pe care nu-l suport!
Deci voi dragi viitoare mamici credeti ca e bine sa alegem si un prenume din calendarul Ortodox?
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daisy spune:

Lasati aberatiile astea cu "numele nasului/nasei ?"! Daca s-o nimeri sa aiba nasu'/nasa numele pe care-l doresti pentru copilul tau, e OK insa daca nu, refuzati frumos si fiti fermi! E valabil si cu numele parintilor sau altor rude(prieteni).
Eu sunt pentru 2 prenume si unul din ele sa fie neaparat un nume de Sfant. Este mai bine asa: se spune ca astfel, pe langa ingerul pazitor va veghea asupra copilului si sfantul respectiv ca si protector spiritual.

Andreea Bianca

Cea care spera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Si eu sint in 21 de spatamini si ne-am si gindit la nume. Sotul meu vrea 2 nume, asa ca el l-a ales pe primul care va fi Emma si eu pe al doilea, care e nume de sfint (Ana). Oricum...stiu ca toata lumea o sa o strige Emma si chiar daca ar striga-o Ana tot mi-ar place :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

salut.
Noi avem un bebe de 2 luni. Il cheama Stefan. Si nici o clipa nu am vrut pentru el mai multe prenume. De ce? Ca doar la unul singur va raspunde. Si apoi mai exista si opinia religioasa conform careia un om trebuie sa aiba un singur prenume. Asta daca vrei sa privesti lucruirile si din perspectiva asta.
Eu am un singur prenume si imi place chestia asta. Si mai cred ca este de ajuns. Parerea mea.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Fetele mele au un singur prenume. Pentru ca asa am simtit si am simtit si ce nume li se potrivesc cand eram prin luna a patra, a cincea. Maria si Ioana. Nu prea vroiam Ioana ca asa ma cheama si pe mine si mi se parea cam ciudat. Dar alt nume nu simteam ca poate fi. Si dupa ce s-au nascut si le-am botezat Maria si Ioana ne-am dat seama ca Maria e dupa tati pe care il cheama Marian Mircea si Ioana dupa mine Ioana Camelia. Si culmea ca ne si seamana Maria cu tasu si Ioana cu mine.

Acu sa va spun si de ce m-am hotarat la un singur prenume. Mie acasa familia mi-a spus Oana (de la Ioana). Cand m-am dus la scoala copiii si invatatoarea m-au strigat Camelia. La ciclul gimnazial si la liceu diriginta imi spunea Ioana. Si acum la fel, prietenii ma striga Camelia, colegii de la job Oana (pe unul dintre ei il cunosteam prin familie), iar partenerilor de afaceri ma prezentam Ioana. Asa ca e o totala bulibaseala. Cand ma intalnesc cu cineva, trebuie sa ma gandesc de unde il stiu ca sa stiu cum sa ma recomand altor persoane care sunt de fata (necunoscute). Am vrut sa le scutesc pe fete de chestia asta.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Am aflat ca e fetita, deci o va chema Fabiana. Problema cu al doilea prenume o avem pt ca Fabiana e ales de mine. Sotul meu a fost informat inca de cand ne-am cunoscut ca daca voi avea o fetita o va chema asa. Totul a fost ok. Numai ca acum vrea sa aleaga si el un prenume. Mie mi-ar conveni doar unul, sau doua cu conditia ca al doilea sa fie de sfant. El vrea sa aleaga un prenume fara nici o conditie din partea mea. Si nu stiu ce ma fac daca vine cu vreun prenume pe care eu nu-l suport... Si, vorba lui, pana la urma el se duce sa-l declare. Cine stie ce nume va avea in final?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Hai ,ca esti simpatica foc!!!!
Chiar sunt curioasa cu ce nume va veni sotul tau.Eu,daca as fi
asa suspicioasa,nici nu l-as lasa sa se duca sa-l declare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Eu i-am pus doua prenume baietelului meu din urmatorul motiv:
Am dorit foarte mult sa se numeasca BOGDAN pentru ca inseamna DARUL LUI DUMNEZEU- a fost minunea pe care mi-a daruit-o dupa 5 ani de incercari!!!
"Problema" a fost ca numele meu de familie e scurt si nu prea se potrivea.Asa ca am ales si Mihnea(pentru ca intr-un dictionar etimologic am gasit ca vine de la Mihai)si se numeste MIHNEA BOGDAN !!!Multa sanatate si spor la ales!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by gio

Am aflat ca e fetita, deci o va chema Fabiana. Problema cu al doilea prenume o avem pt ca Fabiana e ales de mine. Sotul meu a fost informat inca de cand ne-am cunoscut ca daca voi avea o fetita o va chema asa. Totul a fost ok. Numai ca acum vrea sa aleaga si el un prenume. Mie mi-ar conveni doar unul, sau doua cu conditia ca al doilea sa fie de sfant. El vrea sa aleaga un prenume fara nici o conditie din partea mea. Si nu stiu ce ma fac daca vine cu vreun prenume pe care eu nu-l suport... Si, vorba lui, pana la urma el se duce sa-l declare. Cine stie ce nume va avea in final?

Dar e musai sa aiba 2 prenume?
Si noi ne-am hotarat greu la numele fetei.... insa cu un singur lucru eram ambii de acord: va avea doar un prenume! Am cautat muuuult timp prenumele si l-am ales pe acela care ne-a placut la amandoi. De cele mai multe ori se pun 2 prenume cand parintii nu cad la intelegere....
Poate si sotului tau ii place Fabiana Si apoi daca TU ai ales deja un prenume nu e frumos sa-i pui conditii sotului tau... Nu?

Adela &Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Eu pt. fetitza aveam o lista cu cel putin 15-20 nume. Dar pt. baietel unul singur - Daniel. Vroiam cu tot dinadinsul prenume dublu, si daca pt. fetita aveam mai multe combinatii, la baietel tot Daniel ramanea. Am facut eco si mi-au zis ca e baietel si asa si l-am numit de-atunci Danutz. Imi mai placea mult Paul, Robert, Claudiu dar nu prea se combinau ele cu Daniel. L-am nascut pe Danutz la 20 sept. in ajun de Sf. Maria (aici e pe 21 septembrie) asa ca Marius a fost al doilea prenume, numai ca l-am scris Marius-Daniel (cratima e greseala lu' tanti care l-a inregistrat asa in certificatul de nastere) pt. ca asa imi pare mie ca suna mai frumos decat invers Daniel Marius. Ii spunem cu totii Danutz, desi l-am botezat Marius, dupa cum i-am promis sfintei.
Sanatos sa-mi fie, ca numele e frumusel, mai ales ca Daniel inseamna "Dumnezeu este judecatorul meu".

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput