Sondaj: dupa o nastere vaginala...
Raspunsuri - Pagina 2
Nicoleta spune:
Eu, ca sa ma laud si eu cu atele, am avut 5 in exterior si 1 in vagin. Cel putin asa cred, ca doar una in vagin. Si acum ma ingrijoreaza cele de sub primul strat de piele... Ia sa intreb eu fetele.
Multumesc de urari. Si voua toate cele bune.
GabiG spune:
Chestia este ca eu nu am stiut ca dupa nasterea vaginala vom avea atitea probleme cind vom incerca sa ...stiti voi. Ma durea asa de tare ca si dupa vreo 3 luni eram inca in perioada de tatonari...Doctorul mi-a spus ca trebuie sa o fac, chiar si daca ma doare, ca risc sa intru intr-un cerc vicios din care greu mai ies. Oricum sint o mare cacacioasa in ceea ce priveste durerea si pot spune ca am trecut cu greu peste asta. Dar acum e bine, libidou nu prea este, la mine, din pacate. In ultima vreme!
Cert este ca de epiziotomie mi-a fost cel mai frica si 10 zile am avut dureri groaznice la locul inciziei...
Uf, bine ca a trecut!
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
oanamarchezi spune:
Nicoleta,eu nu pot sa-ti spun decat ceea ce am facut eu,pentru ca si eu am avut 4 fire si nu din cele absorbante dar nu am avut incotro.Sotul meu nu mai avea rabdare si sincer nici eu(sa nu crezi ca sunt obsedata ca nu e asa dar noi din prima zi cand ne-am casatorit am facut-o zilnic cu exceptia zilelor de menstra)
O prietena m-a sfatuit sa folosesc o crema f grasa si o sa suport mult mai bine asa ca am luat una de galbenele(mai ales ca este si buna pentru orice rana sau operatie) si a fost de 10 ori mai suportabil. Apoi o sa vezi ca dupa cateva saptamani nu mai este necesar. Intradevar si medicul mi-a zis ca trebuie sa ma apuc de treaba pentru ca te regleaza hormonal.
Succes si sa nu-ti fie teama nu te doare mai rau ca "la nastere"!!!
OANA si CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
sorana spune:
Eu am fost la dr. dupa 5 saptamani si a zis ca e ok. Am incercat dar cu adevarat ok a fost dupa inca 2 saptamani (adica atunci m-am relaxat eu - nu ca m-ar fi durut ceva). Oricum mie mi se pare cam mult sa ai probleme dupa 2 luni. Dureri nu am mai avut dupa 6 zile, adica dupa 1 zi de la scoaterea firelor. Mie dr. mi-a zis ca am avut cca. 20 de fire din care 2 in exterior.
E adevarat ca in spital eram cea mai vioaie si fara probleme dintre fetele pe care le-am vazut eu. Si toate asistentele care ne spalau ma intrebau ce dr. am avut ca arata super cusatura. O fi chestie de dr. sau de organism? Poate de amandoua - si am avut eu noroc.
bb Monica si Sorana
cristinuca spune:
hmm, eu imi aduc aminte de parca as fi nascut chiar ei, de recuperat m-am recuperat destul de greu zic eu hemoroizi disconfort, dureri teama de a reincepe relatiile sexuale de frica sa nu ma rup .....
la controlul de 6 saptamani s-a constat ca m-am vindecat bine cu toate ca firele din interior sau topit insa au ramas mici granuloame care au fost scose atunci
insa acum sunt mult mai bine pot spune ca de abia acum m-am vindecatla 5 luni de la nastere
Madalina siAna Cristina
Nicoleta spune:
Salut iar.
Fetelor, cand zic absorbabile, ma refer la atele care au cusut al doile astrat de sub piele. Nu la cele din vagin, care si mie mi-au fost scoase.
Acum nici pe mine nu ma doare, insa mi-e teama sa nu deranjam atele alea, de sub piele, OK? Asta va tot intreb eu.
Oricum, eu sper sa fie bine... Si am retinut si chestia cu crema de galbenele...
Multumesc.
Nico si bb Stef.
ani35 spune:
Fetelor,nu stiu ce fel de ate folosesc medicii in Ro,pentru ca eu am nascut aici...de doua ori Medicii folosesc epiziotomia;e la ordinea zilei,pentru ca prefera sa vindece o taietura curata,decat...zdrente... .La capitolul recuperare,totul fenomenal,atele de care vorbiti s-au...topit toate,nu a fost nevoie de nimic in plus.Dupa doua saptamani eram ca noua,insa am asteptat 40 de zile... .E adevarat ca,la inceput,a fost putin incomod,stiti voi ,dar problema s-a rezolvat cu o punguta de...mazare congelata!!!!Bobitele fiind fine,poti manipula punguta cum vrei...Mult noroc si multa ...rabdare,la toate mamicile ,asta e abia inceputul dulcei noastre poveri .Nu-mi imaginez viata,fara copilele mele scumpe.Va imbratisez,dragele mele prietene.
ralu spune:
Eu am avut dureri vreo 6 saptamani. La m-a durut o bucata mai lunga de timp, pentru ca eu am avut o ruptura mai urata si probabil ca de aceea mai aveam dureri in momentul cu pricina!!
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei