MEDICAMENTE GRATUITE???
Raspunsuri - Pagina 2
inni spune:
Lya Posted - 30/12/2005 : 09:30:29
--------------------------------------------------------------------------------
Dar eu ,am dreptul la medicamente gratuite neavand serviciu,avand contract de asigurare la casa de pensii ?
Cel mai indicat ar fi sa suni la casa de asigurari (CASMB).Ar trebui sa te lamureasca in aspectul acesta.Sau sa vb cu medicul tau.Si el ar trebui sa stie.
Leditia spune:
quote:
Originally posted by inni
Leditia nu ai unde sa vezi o lista cu medicamente gratuite sau compensate (lucrez in domeniu de-aia ma bag in discutie).medicamentele sunt in programul fiecarui calculator al farmaciei.Exista o lista pe site-ul ministerului sanatatii insa aceasta lista contine doar DCI-urile (adica denumirile comune internationale...adica denumirea substantei).Cu acelasi DCI exista mai multe medicamente iar denumirea comerciala a lor tot in farmacie o poti afla. Te poti duce la orice farmacie si poti intreba.
Si intr-adevar beneficiaza de gratuitate doar gravidele care au un salariu mai mic decat suma stabilita de stat. Nu stiu sigur care este aceasta, pentru ca s-a tot schimbat, insa medicul sigur are liste de la case de asigurari si sunt facute precizarile de rigoare acolo.
In cazul cand un medic elibereaza o reteta gratuita unei gravide care are salariul mai mare decat cel limita stabilit de stat...este raspunderea lui. El va da socoteala in fata casei de asigurari.
Si mai este adevarat ca multe medicamente si pentru gravide si pentru copii sunt gratuite dar se plateste asa zisa diferenta (intra aici si Materna)..a explicat foarte bine Chris.
Inni pai atunci te intreb pe tine,cand voi primi tratamentul.
Ideea e ca am fost insarcinata de 3 ori,da' n-am primit nimic.Nu-ti mai zic ca si ecografia am platit-o la ultima sarcina.Desi stiam sigur ca am dreptul la gratuitate.Eram studenta,insa a doua sarcina m-a prins lucrand.Deci nu am luat nimic compensat,gratuit..nici cu job,nici fara.
Oricum dr meu de fam. e in Buc si o sa ma tranfer aici la cineva,insa in caz ca-mi va face fite cum am patit pana acu,voiam sa stiu.
Mersi pt raspuns.
Pupici cu lipici.
Sarbatori fericite tuturor!
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
inni spune:
Ok...sigur... ma poti intreba orice.
Dar sa dea D-zeu sa ai nevoie doar de Materna pe parcursul sarcinii ![]()

chris spune:
O sa ma straduiesc sa fac o mica paginutza pe web unde sa va puteti verifica medicamentele.
Numa sa ma trezesc...
Cristina