Ajutor - Probleme cu soacra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aliada spune:

Fetelor,citesc si ma crucesc!Prin ce treceti!Ca sa vezi ca soacrele nu au renumele in van.
Multumesc lui Dumnezeu ca a mea e de milioane,e aproape ca si propria mama ca de multe ori am impresia ca tine mai mult la mine decat la fiusu.Unde mai puneti ca stam in aceeasi casa!Ea la parter noi la etaj!In cinci ani de casnicie nu-mi aduc aminte sa-mi fi spus un cuvintel de repros!Cat despre cotrobait nici o sansa!Nu intra niciodata in camerele noastre fara sa bata la usa.Dar banuiesc ca asta este una din exceptiile care confirma regula.
DanaP sa nu cumva sa-i dati nici macar un leut fara valoare!Singura renovare de care are nevoie soacra ta este la cap!Voi claditi-va un camin cu banii pe care i-ati castigat cu atata sudoare si ani de sacrificii cu paine si salata de varza(recomanda-i meniul asta soacrei tale sa guste din minunatia de viata de care ati avut parte)!
Fii tare si nu mai pleca capul in fata ei ca nu se merita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

quote:
Originally posted by Victoria
Asa am facut si eu cu a mea (ca vorbeam la alt subiect): cand m-a calcat pe bataturi, am intrerupt brusc orice legatura cu ea, nu am mai vazut-o/sunat-o/vizitat-o cateva luni (si stam in Buc. si noi, si ea). I s-a plans si maica-mii ca n-o sunam/cautam, i-a povestit si faza care mi-a facut-o, considerandu-se indrepatetita sa-mi faca observatii, si mama i-a spus ca suntem mari si stim ce avem de facut, si ca tonul face muzica, etc. De atunci m-a lasat in pace, cand trecem pe la ea ne multumeste frumos ca am venit, etc...
Inchide si tu ambasada catva timp, sa vezi ce se calmeaza...

Te pup, si tine-ne la curent,

V.

Si eu am facut acelasi lucru, identic. Si soacra-mea s-a plans lu' mama sugerandu-i ca poate nu o s-o las sa-l vada pe BB. De cate ori il cheama pe fiul ei cu fiul meu, eu sunt de acord. Stii care a fost urmarea ? Ii trimit eu o data pe luna la ea, ca ea e prea ocupata si nu are mancare pregatita ca sa-i cheme ..... Ei, ce ziceti ?
Apropo, si soacra-mea isi renoveaza casa de la tara .... pe banii ei insa.
Am intrebat-o (pe soacra-mea) daca vrea sa se ocupe de BB. Da, cum sa nu ! In prima zi cand am venit acasa de la maternitate, ne-a sunat sa ne spuna ca si-a luat un caine. N-a avut in viata ei animal si acum, evident, e prea ocupata cu cainele care, culmea, vrea sa fie scos afara de 2 ori pe zi !
Ma opresc, ca am multe povesti de groaza dar mai bine tac ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Hm...cind citesc ce experiente ati avut voi,mi-amintesc de scirba de soacra-mea,care a venit anul trecut la noi in vizita -ea sta in Canada- si mi-a inveninat ultima luna de sarcina cu"teste" sa vada cit de buna sint eu pt. fiul ei,cu comentarii despre "nefrumusetea" mea-cum naiba sa mai arate bine o femeie cit un elefant???ca nu fac nimic toata ziua,ea stind tot timpul pe fotoliu si crosetind,desfacind,crosetind iar,toate astea spunindu-le insa sotului meu,nu mie personal,cu mine era numai lapte si miere,ipocrita! si multe alte...Bucuria mea a fost ca fii-miu a iesit la doar 3 zile dupa ce-a plecat-asta a fost acum 1 an,in iun.-iul.- parc-a asteptat special sa plece cotoroanta.Acum imi trimite salutari in scrisorile pt. fii-su,da`o s-o fierb si eu la foc mic asa cum m-a prajit ea pe mine;dupa ce-a plecat a continuat "propaganda" si a trimis sotului meu,cu interdictia de a nu mi le arata mie,da`asta a fost primul lucru pe cara l-a facut al meu,2 scrisori,una dupa alta,cu cele mai infecte epitete la adresa mea,ma si mir cum n-a rosit hirtia...D-aia n-o iert!Bine ca al meu sot stia ce-i poate masii pielea si n-a crezut-o...
Se spune ca soacra e o comoara,d-aia i-ar sta ingropata cit mai adinc

Iren&Bogdanelu`

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Fetelor! Curaj in cu soacrele! Din cite vad pe aici eu o duc bine, caci in afara de citeva observatii ca nu ma machiam indeajuns sau ca nu ma imbracam destul de ...sexi (ca sa vezi soacra) nu am avut de impartit mare lucru! Ce-i drept cit am stat cu ei ma cam deranja ca facea curat pe unde facusem eu deja, dar asta e o boala de-a ei, asa ca...am facut abstractie pe cit posibil!
Va doresc multa liniste in familii- probleme sunt cu duiumul, nu mai avem nevoie si de framintari de acest gen iar daca totusi se intimpla va spun o vorba a profesoarei mele de chimie - poate va consoleaza un pic de tot: daca te iubeste soacra prea mult, atunci e in neregula ceva cu fiul ei, are prea multe defecte asa ca ....ce varianta preferati?
Va pup pe toate!
Tatiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

Citesc si ma ingrozesc !!pai, in comparatie cu soacrele voastre, a mea e Maica Tereza, cu trei aureole de ingeras!A, ca ma sufoca si ma streseaza cu sfaturi legate de bebe...Decat sa fie asa ca la voi, mai bine ca astea-s singurele motive de stres pentru mine.
Mi se pare inimaginabil sa va ceara soacra bani pentru renovarea casei EI !la noi, soacra-mea ne-a cumparat apartamentul in care stam, si desi e pe numele ei (precautie in caz de divort, am inteles-o si nu fac crize), ba mai mult, primii bani pentru amenajarea casei tot ea ni i-a dat. E drept ca de 2 ani suntem absolut pe picioarele noastre, si ne permitem sa-i facem cadouri mai mult sau mai putin costisitoare (cunoasteti textul; vai, dar de ce va cheltuiti...), dar nu o sa uit niciodata ca daca nu era ea, noi stateam si acum ori cu ei, ori cu parintii mei (Dzeu sa-i odihneasca ), si am fi avut clar probleme.
Fetele au dreptate, e obligatoriu sa stati singuri, daca vreti sa aveti relatii bune cu socrii in general, si cu Big Momma in special.
Cristinuca, de ce nu incerci varianta creditului CEC pt.locuinte ? Din cate spun niste prieteni de-ai nostri care s-au mutat de curand in urma unui astfel de credit, ratele sunt suportabile, ei sunt amandoi asistenti medicali si reusesc sa se descurce din salarii. E drept, nu au copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trisha spune:

Draga Dana P, ti-am citit si recitit mesajele, dar eu poaate-s nitel mai natarauca de cap si nu ti-am inteles oful.
Pai fato, daca nici tu, nici omul, nici cotoiul nu sunteti de acord cu investitia constand in renovarea casei socrilor, care-i problema? Nu-i dati bani, si gata. N-aveti, nu puteti, vreti sa va cumparati voi casa si sa va renovati casa voastra, firma a inceput sa va mearga mai prost, tebuie sa mai luati cu imprumut de pe la vreo banca, "si acuma, draga mama soacra sunt niste dobanzi de te spetesc", ia si te vaita si tu. Intarc-o de parale, convinge-l si pe omul tau ca el n-are numai obligatii fata de maica-sa, are si dreptul de a fi lasat in pace, s-o ajute asa cum crede el. Ori, sa te pui sa spargi pereti si sa pui termopane si alea, alea, inseamna o groaza de bani. Ai de unde? Daca ai, vrei sa-i dai? Daca nu, spune-i de la obraz. S-o supara ea, dar nu i se trage din asta. Ei ii trebuie papa si medicamente. Punct. Nu gresie si termopan. Spune-i ca vrei sa aiba motanul camera lui, ca a ajuns si el la o varsta cand nu mai poate sa mai doarma cu mami si cu tati. Sau mai bine nu. Poate pata ceva. Sau mai bine....
Hai, bafta, fii desteapta si infipta si sa stii ca soacra-ta ar cam necesita un control serios. Auzi tu, sa ceri bani de la copii ca nu mai poti sta fara termopane! Nu-i lucru curat!
Bafta!

Trisha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana P spune:

Trisha, e prima zi cand incep sa rad, mi-a placut mesajul tau.
Noutati: ieri, duminica, tzar telefonul. Ca de obicei aceleasi maraieli. Numai ca omu a pus punct. Vrei ... descurcate, asta e.
Asa ca subiectul pare a fi inchis. Omu a inchis ambasada, asa cum a spus si Victoria ca ar fi bine.
Sa speram ca de acum va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviuta spune:

Dragele mele cu soacre rele, niciodata traiul comun cu socrii sau cu parintii -oricat de bine te-ai intelege - nu e scutit de neintelegeri.Verisoara mea a patit o faza penibila:a intrat socru-so (putin cam afumat) in camera lor tocmai cand ei,a confundat putin camerele.Va dati seama cum s-au simtit toti .dar asta a fost faza hotaratoare,care i-a determinat sa se mute.Eu nu am socrii ,au murit inainte de a-l cunoate eu pe sot,dar sa stiti ca imi pare rau ,ma gandesc ca ,copilul meu n-o sa aiba bunici,oricum ar fi fost ei.Asta e ,traiul separat e de preferat!Pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex_2003 spune:

Fetelor soacrele sint rele,vom vedea mamicutelor de baietei peste cativa ani daca noi vom fi altfel........
Soacra mea le stie pe toate ;cand ii spui ceva imediat te contrazice si argumenteaza cu"cum dar toata lumea stie!sau voi nu cititi ziarele?".Abia astept sa vina in noua Zeelanda si sa vad ce ziar a citit si cucine a vorbit ca ea nu stie engleza.In rest nu am de ce sa ma pling ;ne-a ajutat cum a putut ,si e o femeie deosebita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Trisha, beton raspuns, mi-a placut!!!!!!!!!!!
Dana P, vezi nici macar consulat nu mai deschideti pana nu isi baga mintzile in cap....Io am stat ani de zile fara termopan, si mi-am pus cand mi-am permis, nu am cerut la nimeni... (nu-i vorba ca nici nu avea cin' sa-mi dea..). Si noi le intretinem pe ale noastre mame: pap si medicamente, etc, samd, sa aiba tot ce le trebuie, dar nu ni s-a cerut sa renovam.... Dimpotriva, pe maica-mea o prind des ca nu-si cumpara toate medicamentele ca sa faca economie, si se inroseste de jena de cate ori ii las cate un banutz, nu-mi cere niciodata nimic...

V.

Mergi la inceput