lapte matern sau lapte praf?
Raspunsuri - Pagina 4
mcris spune:
De ce nu incerci cu Metoclopramid? 2 pastile pe zi - 1 dimineata si una seara. Am citit pe forum despre aceasta metoda (folosita la americani) si vad ca merge. Singura solutie.
iustina spune:
Deocamdata iau Nutrinatal si beau ceai de fenicul, dupa cum am mai spus-o, dar daca astea nu vor mai avea efect, o sa incerc si ce mi-ai recomandat tu. Oricum, merci de info.
Te salut!
Ana spune:
July,sincera sa fiu, nu stiu cum e mai bine. Dar eu asa am facut: o singura masa de lapte praf, seara,cand nu mai aveam deloc lapte. Si cantitatea de lapte praf o hotara ea. Si asa dormeam amandoua linistite.
Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122
bubulina spune:
Si eu am fost in aceeasi situatie, am alaptat (1 an) folosind pompa si dandu-i laptele meu cu biberonul. La inceput am folosit o pompa cu o singura cupa, deci mulgeam sanii pe rand. Cand am trecut la o pompa cu 2 cupe, cu care mulgi simultan, am observat o crestere vizibila a lactatiei. Este comparabil cu mamicile care alapteaza gemeni, si care reusesc sa produca suficient lapte ca sa sature 2 bebelusi datorita stimularii mai mari a sanilor.
si eu aveam perioade cand credeam ca pierd laptele, ca sa constat ca o parte a pompei (valva) se uzase si nu mai mulgea bine. Deci primul lucru te sfatuiesc sa verifici daca acea piesa e in stare buna si daca nu sa o inlocuiesti (eu o inlocuiam cam o data pe luna). Eu am folosit o pompa electrica Medela Lactina.
Am luat fenugreek si tablete de drojdie de bere dar la mine nu au avut vreun efect.
Din experienta mea, daca te mulgi de 6 ori/zi si golesti complet sanii (adica pompa este eficienta) poti alapta oricat doresti. Te felicit ca dai dovada de asa perseverenta, ai sa vezi ca rezultatele vor fi pe masura, bebe va fi foarte sanatos.
iustina spune:
Draga Bubulina,
De unde pot procura o pompa electrica si cam cat costa?
Ma intereseaza.
Astept raspunsul tau.