help.....insomnia!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

SOMN USOR sunt tare bune! Eu le-am folosit cu eficienta in perioada in care imi dereglasem rau si somnul si echilibrul, in general. Sunt produse de firma Hofigal si sunt naturale. Poti lua linistita! Eu am luat mai multe produse de la ei si toate mi-au prins bine. In mod special, cele pentru ridicarea imunitatii.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Am inteles ca exista legatura intre lipsa de fier si insomnie.
A fost amuzant.... povesteam cuiva, in autobuz, despre insomnia mea si ne gandeam ca poate lipsa unei vitamine/mineral din organism ar putea cauza insomnie. Un tanar din autobuz (cred ca era student la medicina) mi-a spus ca anemia (lipsa de fier) da insomnie.
Am luat sirop cu fier (pastilele se asimileaza mai greu) si am inceput sa dorm fara probleme (nu dormeam cu saptamanile si aveam si un fel de neliniste/agitatie).
Anemia poate reapare, deci tratamentul cu fier trebui repetat.
(Analiza sangelui nu arata mare lipsa de fier; medicii nu si-au dat seama ce am...)
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

analizele mele arata ca am fier destul, si calciu si magneziu idem.
O sa apelez la un remediu homeopat inainte sa trec pe somnifere, si daca nu merge cu Somn usor si ce mai gasesc, trec pe la medic sa-mi dea reteta ca nu vreau sa ajug sa sparg vreo farmacie :)))

Mergi la inceput

Dorsilia, si mie fierul imi iesea la analize in limitele normalului, dar, totusi, timp de un an si ceva m-am simtit ffff rau + insomnie.
Din prima zi de cand am luat SIROP su fier (se asimileaza imediat) am dormit.
Eu as incerca o zi-doua sirop cu fier, vitamina C si eventual magneziu.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

de unde se procura pastilele somn usor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mey depinde foarte mult de insomnie...daca este una ocazionala ca sa zic asa, se poate trata cu ceva naturist..daca este insa de lunga durata, apoi Somn Usor, Passiflora etc. sunt apa de ploaie. Va spun din propie experienta. Trebuie sa incercati sa aflati ce anume le cauzeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu una nu inteleg o chestie....daca din analize reiese ca hemoglobina e ok, hematii sunt destule, sideremia e pe la mijloc....deci reiese ca nu e anemie si nici carenta de magneziu, calciu....ce rost are sa se ia suplimente de fier, magneziu? Eu stiu ca fierul in exces nu e bun pt ca nu se poate elimina.

sau analizele mai nou se fac asa la bascalie...ca sa se bucure oamenii ca-s sanatosi, dar de fapt sunt altfel ?

eu una mi le fac cam de doua ori pe an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Eu de cand eram in lun a 8-a - hello! - nu am mai dormit cum trebuie. Apoi au inceput colicele baiatului si pana ce a facut 7 luni nu a mai dormit nici sotul meu nici eu decat cel mult 4-5 ore pe noapte. Apoi i-au ramas vechile obisnuinte cu trezitul noaptea de cateva ori si cerutul de mancare, obicei care a trecut pe la 2 ani. Si au aparut altele... Cert e ca acum pustiul doarme bine insa eu nu prea mai dorm... Si nici sotul meu. Ne-am invatat probabil cu programul asta... Mi-am facut analizele si am glicemia mica si asta poate e un motiv... Asa ca uneori cand vad ca deja s-a facut ora 3 si eu ma chinui sa adorm... iar peste cateva ore am treaba nu gluma, ma refugiez in bucatarie si... intotdeauna am avut ciocolata in casa. Inca nu o impart cu fiu-meu pt ca nu e amator - nici eu nu eram pana pe la vreo 14 ani... si mananc ciocolata... O sa spuneti ca as putea manca ciocolata inca inaiante e a ma baga in pat. Asa e. Dar ingrasa.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dorsilia

Eu stiu ca fierul in exces nu e bun pt ca nu se poate elimina.

Asa e!
Scuza-ma ca am insistat, dar a fost din cauza ca experienta mea a fost fff nasoala si de lunga durata; am avut stari de oboseala si insomnie vreo 2 ani, perioada in care as fi vrut sa stiu ca o lingurita de sirop cu fier poate sa readuca somnul si pofta de viata.
Si mie analizele imi ieseau perfect; 6 medici mi-au spus ca sunt perfect sanatoasa in timp ce eu ma simteam pe moarte.

Normal, cauzele insomniei sunt f diverse, nu numai lipsa de fier si e alegerea ta ce tratament vei urma.
Eu iti doresc multa sanatate si un an nou cu multe bucurii.
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

Miria-Cristina

cit de natural este "somn usor" daca are in el melatonina? Melatonina este un hormon produs de glanda pineala si regleaza ritmul zi noapte.

BellaDonna - ai incercat cu melatonina?

Eu stiam ca se recomanda mai ales in cazul cind treci de pe un continent pe altul si ai probleme la schimbarea fusului orar. Am citit intr-o revista americana ca se recomanda si la insomnie - am luat o singura data o pastila si a mers - se ia exact inainte de culcare. Nu numai ca am adormit imediat dar si somnul a fost mai odihnitor. Am gasit melatonina la borcanel la Walgreen, fara reteta.

"Trebuie-n viata sa te grabesti incet de vrei la timp sa-ntirzii - Pavel Stratan, Amintiri din Copilarie, III"

Mergi la inceput