casatoria

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

quote:
Originally posted by Ana-Maria21

De cand am intrat pe acest forum e adevarat ca m-am speriat putin de cate probleme poate avea o casatorie(am citit de la toate subiectele)si sper sa facem fata.E adevarat sunt multe la care nu m-am gandit dar nu pot sa fiu decat optimista si poate ca iubirea nu e de ajuns dar sunt sigura ca ajuta.Sunt indragostita ce sa fac ?si vreau sa traiesc toata viata cu el.Cu multa stima Ana

Da-i bataie (la figurat, nu la propriu:)
Apropo, uita-te si la citatul din semnatura mea:)

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fetelor am 42 ani si un baiat de 19 ani:-) Sint mai aproape de virsta parintilor multora dintre voi. Nu ma supara parerile voastre, ba chiar ma bucura ca unele dintre aveti casatorii atit de fericite. Ma bucura insa ca sint si fete tinere care gindesc ca mine. Eu sint una care dupa ce s-a fript cu supa (m-am maritat la 22) sufla si in iaurt. experienta mea si a celor din jur ma face sa am parerea pe care am expus-o. La virsta mea o veti avea invariabil si voi. Nu aveti decit sa nu fiti de acord cu ea acum.Ana Maria multa fericire dar macar nu te grabi cu facutul copiilor. Doar pt. cultura ta generala, uite ca mai jos putin de topicul tau o fata care s-a maritat la 22 ani si a facut la iuteala 2 copii a postat un subiect cu intrebarea "singura... sau in 2?" Cui m-a intrebat daca am resimtit cind am mers cu copilul in parc... fireste ca nu... Ce voiam sa spun este ca din momentul in care vine copilul esti 7x24 parinte, tu ca persoana treci pe planul doi, trei sau chiar patru si ca e foarte posibil ca uneori asta sa devina f. obositor, sa doresti sa iei o pauza sa faci ceva numai pt. tine, ceva inocent, gen mers la coafor sau undeva numai cu prietenele sau la un film de adulti etc... Sa faci ceva pt. tine ca persoana, sa simti ca traiesti... si da, am avut momente in care simteam ca nu mai pot, ca responsabilitatea de a tine o familie cade pe umerii mei si mi-as fi dorit, cu toata dragostea mea pt. fiu-meu, sa pot iesi undeva pt. o ora si sa ma distrez ca un adult... pt. citeva ore.Fireste parerea mea se aplica celor care s-au casatorit de mici si au facut copii imediat, cum a fost si cazul meu. Celor care inca nu au copii la 30 ani, scuze, nu ma refeream la voi...Celor care nu ati inteles ce am vrut sa spun e ok, va doresc sa nici nu ajungeti vreodata sa intelegeti (e.g sa va fie viata atit de lina si perfecta ca acum :-)CristinaT tu chiar ai fost norocoasa. dar daca tu ai fost nu inseaman ca asta e regula, asa cum daca eu am fost nenorocoasa, asta e regula. Ce incerc eu sa spun, prin prisma experientei mele este pur si simplu o invitatie la moderatie si la o a doua gindire (ce atita graba?) pt. ca da, casatoria e o loterie iar daca nu cistigi lozul cel mare, consecintele se platesc f.f.f scump (si la propriu si la figurat). E ultima mea postare pe subiectul asta, asa ca va doresc numai bine si multa intelepciune. In definitv e viata voastra, faceti ce doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Adrienne 12, !
Ei bine si eu cred ca o casnicie este ffffff grea! Ca sa reziste, trebuie sa lupti si sa muncesti, nu gluma. Si nu este mereu roz...Are urcusuri si coborasuri si nu este suficienta doar dragostea, pentru a rezista.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

tocmai am gasit pe net urmatoarea info legata de casatoriile in us
Marriage Statistics
About 43 percent of first marriages end in separation or divorce within 15 years, according to a study conducted by the Centers for Disease Control. The report also found that the older the bride is, the longer the marriage will last

Deci cu cat e mai in varsta mireasa su atat sansele de reusita ale casniciei sunt mai mari

si ca o completare personala , din cele 57% de casnicii care nu se termina in divort , cel putin jumatate nu sunt casatorii fericite.
Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

quote:
Originally posted by michelle7

tocmai am gasit pe net urmatoarea info legata de casatoriile in us
Marriage Statistics
About 43 percent of first marriages end in separation or divorce within 15 years, according to a study conducted by the Centers for Disease Control. The report also found that the older the bride is, the longer the marriage will last

Deci cu cat e mai in varsta mireasa su atat sansele de reusita ale casniciei sunt mai mari

Michelle 7

Vezi, de-asta ii zic si eu lui fiu-meu sa-si gaseasca una de varsta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

caroline razi tu razi dar stii proverbul cu morcovul tanar si gaina batrana.

Michelle 7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Personal cred ca mariajul este o problema de loterie, pana la urma. Bineinteles poti lupta pentru sanse "norocoase" mai mari, dar in esenta e o loterie. Inca nu a gasit nimeni solutia mariajului perfect.
Cred ca mai toate dintre noi am vazut/auzit de casatorii fericite in care mirii aveau 20-22ani la inceput de drum si le merge bine si dupa 10-15 ani, dar si situatii in care desi cuplul respectiv a locuit impreuna 4-6-7 ani inainte de casatorie, dupa semnarea actelor s-a dus totul de rapa. Unde-i cheia???
Eu inclin sa procedezi asa cum ti-au spus cateva fete: locuiti o perioada, cat de scurta (4-7 luni macar) si daca va merge bine si nu simtiti nici o diferenta atunci "CASA DE PIATRA!".
Cand ai 21 de ani ce mai conteaza cateva luni?
Nu mai traim epoca cand sotul o vedea pe viitoareaa sotie peste gard "Vai ce frumoasa este...si devreme acasa" si ii cerea mana parintilor ei f. ceremonios dupa 3 zile!
Si pana la urma daca tu esti hotarata sa te mariti o faci oricum nu vad de ce ai nevoie de parerile unor necunoscuti. dar daca vezi ca macar jumatate+1 dintre noi iti spunem mai asteapta putin atunci poate iti mai acorzi un ragaz.
Eu iti doresc orice decizie ai lua sa iti mearga bine!

Carolyne si bobocelul Veronica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si eu cred la fel...casatoria e o "loterie" ( intr-un fel )...am exemple si intr-un sens si in altul...un cuplu - au stat 7 ani impreuna inainte de casatorie..totul bine...apoi la un an dupa ce s-au casatorit au divortat ( si aparuse si un copil intre timp )...sau al meu frate, si el si sotia aveau 16 ani cand s-au cunoscut, colegi de clasa,prima relatie la fiecare, s-au casatorit la 21 de ani, 2 copii imediat, si au o casnicie frumoasa si in ziua de azi -acum au 33 de ani jumatate. Asa ca...orice este posibil!

bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ceea ce eu n-am inteles pana acum, e de ce apare acest subiect aici, la "in unul SAU in doi", si nu apare la "nunti, botezuri" - unde atatea tinere isi planuiesc nuntile de 2006 (cu nuntile de 2006 s-a inceput subiectul si planurile chiar in 2004, daca nu stiati cumva deja...).
Adica tu, Ana, cu cateva luni inainte de casatorie, incepi sa te intrebi ce e pentru tine casnicia in loc sa te agiti daca sa iti faci rochia mulata sau cu volane, sau in ce culori sa decorezi restaurantul unde va fi petrecerea?

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

ASTA DA FILOSOFIE........CASATORIA E CA O FILOSOFIE....DEPINDE CE INTELEGI PRIN ASTA......EU MA SIMT CASATORITA DE 3 ANI DESII CIVIL NU AM SPUS INCA "DA".FIIND MAI RELIGIOASA AM PREFERAT SA MERG IN CASA DOMNULUI PTR A FII BINECUVANTATA.ACUM 3 ANI NU AVEAM O CASA A NOASTRA,NU AVEAM O BAZA FINANCIARA....ASHA CA NOI AM CONSIDERAT CA MULT MAI IMPORTANTE SUNT ACESTE LUCRURI DECAT SA FACEM MARE PARANGHELIE SI CHERMEZA NUMAI PTR FAPTUL CA SOCIETATEA NU NE CONSIDERA SOT SI SOTIE FARA TOATE ASTEA.EU NU CRED CA AM GRESHIT CU NIMIC.......DUPA 3 ANI POT SPUNE CA AVEM O CASA,AVEM UN BUSINESS SI NE-AM CLADIT O BAZA.....ACUM POT SPUNE CA VREAU SA FIU MAMICA.......DUPA, POATE VENII SI PARANGHELIA DESPRE CARE VORBEAM MAI DEVREME.....AM 29 DE ANI.....O NUNTA MAI POATE ASTEPTA UN AN ,DOI.......DAR DORINTA MEA DE A FII MAMICA NU MAI POATE ASTEPTA.SI INCA CEVA....NU STIU DE CE IN MOMENTUL IN CARE SE SPUNE "DA" IN FATA OFITERULUI DE STARE CIVILA CEVA SE SCHIMBA........SENTIMENTUL DE POSESIVITATE DEVINE MULT MAI ACUT........AM OBSERVAT CHESTIA ASTA LA NENUMARATE CUPLURI.....MA ROG.....INTRU PREA MULT IN POLEMICA SI NU VREAU SA VA AMETESC.....CRED CA IDEEA ATI PRINS-O....VA PUPIC SI GANDITI-VA

ALINUTA

Mergi la inceput