casatoria

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Elise - sotul tau ar fi renuntat la fel de usor la cativa ani de zbantuiala? Eu as inclina sa cred ca e multumit ca te-a intalnit la momentul potrivit.
Cat despre spalatul chilotilor, mai, pe ai mei trebuie sa ii spal, desi tare mi-as dori sa fie de unica folosinta. Dar pe ai altora, devine obligatie.
Cand punem in balanta, s-ar putea sa aflam ca partea barbateasca nu are acelasi chef sa spele chilotii jumatatii! Si nici sa renunte la cativa ani de zbantuiala si debusolare. Ba chiar e faina debusolarea si zbantuiala, dovada ca si casatoriti, multi nu renunta, da' au pretentii ca nevasta sa renunte.
Eu una, despre mine, consider ca mi-am intalnit sotul la momentul potrivit, nu as schimba nimic la asta.
Regret in schimb ca la 20 de ani m-am purtat ca una maritata, stand vreo 6-7 ani langa un om pe care il credeam alesul si jumatatea si sufletul pereche. Vorba lui Slakje, pe la 25 de ani mi s-au deschis alti ochi, si ciao pa la revedere. Noroc ca nu apucaseram sa ne casatorim. Si ne iubeam de nu se putea mai mult, si nu ne certam, si tot ni s-au deschis alti ochi.
Nimeni nu o judeca pe Ana, ne dam si noi cu parerea, care cum stie dupa experienta proprie si a celor din jur. Ideea e ca o hartie cu nume de certificat n-ar trebui sa schimbe mare lucru, si poti sa fii DOI si fara certificat.
Cat despre ce-si doreste fiecare, eu zic ca e bine sa tintesti la mai mult decat o singura calitate - adica sotie, sau carierista, sau distractii... Eu una le-as vrea pe toate daca s-ar putea!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Elise nu stiu de unde ai dedus tu ca eu vad casnicia "urata".In orice caz deductia ta este gresita as spune chiar rauvoitoare dar nu ma ambalez in judecati caci nu te cunosc si nu-ti cunosc logica.

Eu spun ca este tanara la 21 de ani si in momentul in care nu-i impiedica nimeni sa se iubeasca, nu vad de ce trebuie sa se grabeasca cu casatoria si facutul de copii, au timp destul, asta-i farmecul la 20 de ani.
Este parerea mea, fata face ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by impreuna

Stiu ca multe persoane se pripesc atunci cand grabesc casatoria, insa exista si reversul medaliei.

Cunosc destule cazuri in care persoana respectiva hotara sa se casatoreasca cat mai tarziu, crezand ca astfel elimina riscurile de a face gresit acest pas. Si nu a fost asa, se casatoreau tarziu si de multe ori in disperare de cauza (sa nu ramana singuri) si alegerea partenerului era cea mai neinspirata posibil. Sa vedeti pe urma nostalgii ceva de genu "ce bine era daca ma casatoream demult cu X sau Y, aveam deja o viata implinita".
Si atunci nu mai ai ce face, cum sa dai timpul inapoi.

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Eu, dimpotriva, ma gandesc ce bine ca nu m-am casatorit cu X sau cu Y, m-as fi despartit demult de ei. Varsta e totusi importanta, de aceea se si spune "toate la timpul lor". Cativa ani in plus inseamna experienta, maturizare, definitivarea propriei personalitati, clarificarea gandurilor si prioritatilor in viata etc. Acum gandesc altfel decat la 21 sau 25 de ani si n-as mai avea scaparile/greselile de atunci.
Nu pot sfatui pe nimeni sa se casatoreasca, dar sfatuiesc pe toata lumea sa nu faca pasul inainte de 25 de ani si nici intr-un caz pana nu a cunoscut si alti baieti, respetiv fete - nu ma refer la relatii sexuale, ci in general. Si mai sfatuiesc pe toata lumea ca, inainte de a se casatori, sa aiba independenta financiara si sa fi locuit un timp singur(a).
Asa am procedat eu si am o casnicie fericita si 2 copii minunati.

Ana-Maria, iti sugerez sa te logodesti cu alesul tau si sa traiti asa un timp pana la casatorie. Ai o viata intreaga la dispozitie pt. a fi sotie si mama, dar sa fii logodnica este cel mai romantic lucru cu putinta !

Mult noroc,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by slakje

Elise nu stiu de unde ai dedus tu ca eu vad casnicia "urata".In orice caz deductia ta este gresita as spune chiar rauvoitoare dar nu ma ambalez in judecati caci nu te cunosc si nu-ti cunosc logica.

Slakje, cre' ca m-ai confundat...
1 - nu la mesajul tau am facut referire, ci la cel al adriennei12
2 - casnicia "urita" era mesajul scris de lavinai...

Ai facut un mixaj intre cele 2....

Ankalaura - eu am vorbit in numele meu, nu al lui.
Ana Maria vrea sa se marite, nu sa se insoare .
Sint de acord ca barbatilor trebuie sa le lasi ceva timp "sa creasca", altfel ii apuca zbantzuiala la batrinete, cind nu mai e cazul.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

mariamunteanu mi se pare normal sa nu fie toate cazurile la fel, insa eu am vorbit de cei pe care ii cunosc si recunosc ca au gresit atunci cand nu s-au casatorit.

In alta ordine de idei, nu mi se pare normal ca cineva sa generalizeze, indiferent de ce parte a baricadei ar fi.
NU exista o varsta anume pentru casatorie, la fel cum nici pentru facut copii.
La fel cum un om poate fi matur la 20 de ani, iar altul la 40 inca sa nu se fi maturizat destul. Sunt cazuri si cazuri...

De altfel, eu m-am casatorit si am facut copil inainte de 25 de ani, si totusi pot sa spun cu mana pe inima ca ma simt fericita si implinita. Iar daca intalneam persoana potrivita mai repede, m-as fi casatorit si mai devreme.
Ce rost ar fi avut sa astept, cand am gasit persoana alaturi de care fericirea mea este deplina?
Si ne distram mult mai bine in 2 (sau 3) decat ma "distram" eu cand eram singura si fara obligatii.

Cand nu eram casatorita, cu distractia mea cu tot, mereu visam la clipa cand voi intalni iubirea vietii mele. Iar cand am intalnit-o, n-am vrut sa-mi irosesc viata degeaba pentru chestii lipsite de sens.

Pentru mine casatoria e sfanta iar copiii sunt o adevarata binecuvantare. Si nu o spuns doar asa ca sa sune frumos, ci pentru ca asta simt si cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Elise - eu n-am zis nici de maritat, nici de insurat, eu am zis de "casatorit".
Am observat ca ai vorbit in numele tau, de aceea am si intrebat care e punctul de vedere al sotului tau.

Acum, generalizand: de mult mai multe ori femeile cad pe spate cu treaba asta cu casatoreala, iar pe cei mai multi barbati ii incalzeste la inceput, pentru ca in scurt timp sa ii lase rece.
Noi ne agitam cu rochia, cu florile, cu toate cele, iar ei, in cel mai bun caz spun "cum vrei tu amore", asta daca nu cumva spun "uite draga, eu nu ma pricep, ba chiar sunt plictisit de astfel de detalii".
Sunt sigura ca si fetele mai sus, cand au spus NU, nu era atat un sfat catre Ana, ci o parere generala. Cam asa stau lucrurile, e mai indicat sa iti termini scoala, sa iti gasesti un job, sa te gandesti din ce traiesti, sub ce acoperis, si apoi sa trantesti verigheta pe deget.
Ce aduce in plus certificatul de casatorie? Asta e ideea. Eu una spun ca nu aduce nimic in plus. Ba mai rau, iti ia!
Si sa recunoastem, dupa ce ne casatorim, majoritatea ne cam tzacanim, asa-i? Nu stiu daca ati citit subiectul ala cu biletelul de amor, inainte si dupa casatorie... Purul adevar :))
Apoi, s-a mai discutat... Cel mai bine iti dai seama cam cum sta treaba cu traiul in doi, cand efectiv traiesti in doi. Treaba asta cu ne vedem zilnic si mai dormim unul la altul e subtirica. Si mai subtirica e treaba daca iubirea se petrece la distranta... Unu aici si altu' la 300 de km, sau 3000, si mai interesant, da' vorbim zilnic pe chat.
Sunt feluri si feluri de iubire. Totusi, e bine sa analizezi mai profund treaba inainte de a-ti pune semnatura pe certificat. Nu de alta, da' un partaj costa al naibii de mutl, zau!
Repet pentru a o mia oara, sa fie clar, vorbesc de situatie in general, nu de Ana in particular!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Impreuna, felicitari pt. ca ti-ai facut viata frumoasa !
Viata ta nu e rezultatul faptului ca te-ai casatorit, ci a faptului ca ti-ai gasit perechea potrivita. Probabil ca ati fi ajuns aici chiar daca nu va casatoreati atunci cand ati facut-o. Asta e important si in fond asta ne dorim, sa-l gasim pe EL si sa ramanem nedespartiti. Dar cate dintre noi il gasim pe EL din prima incercare ?
Pledez pt. casatorie, dar sunt impotriva grabei. Fetele dau navala la maritis, sa se vada cu verigheta pe deget si sa danseze in rochie de mireasa, hai sa recunoastem ca asa e. A fi maritata este scopul multora dintre noi mai ales in jurul varstei de 21 de ani.

Maria

Mergi la inceput

Am uitat sa adaug: lipsa de maturitate este de multe ori "apanajul" barbatilor, deci a se lua in calcul "elementul ginerica" atunci cand ne facem planuri de nunta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Ana, intrebi daca e normal sa iti fie frica ca n-o sa fii o sotie buna... nu stiu daca e normal, dar si mie mi-a fost.
Si, dupa definitia clasica, nevasta calca, spala si gateste, probabil nici nu sint!
El face mincare pt amindoi, el face cumparaturile... el ma asteapta in parcare la 10 noaptea sa vin de la birou, ca sa nu se ia cineva de mine pina la poarta....

Probabil pentru soacra-mea asta ar fi scandalos.
Dar lui nu-i pasa, asa ca nici mie.
Noi ne-am facut singuri regulile.
"O nevasta buna" e ceea ce considerati voi.
Nu altii.

Casnicia nu e un examen, pe care sa il iei sau sa il pici, e o alianta.... o echipa. La ce sa faci, sau sa nu faci fatza?!

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

mariamunteanu multumesc.
Tocmai asta e, cum ai zis tu, ca mi-am gasit persoana potrivita, pe care puteam sa o intalnesc mai devreme sau mai tarziu.

Deci daca cineva o intalneste mai repede si vor sa se casatoreasca (cum e cazul tau Ana, eu una nu vad ce ar trebui sa astepte (ma refer atunci cand e sigura ca a intalnit persoana potrivita).

Mergi la inceput