Contract la Casa de pensii,mai e valabil ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lya spune:

Dar oare de ce sunt atatea pareri?
Si pe mine ma enerveaza cuvintele"inainte de 1 ianuarie 2006"pt ca asta ne duce atat de mult in eroare.Si eu ,dupa mine zic ca tine mai mult mamica gen ,dar astept sa se mai limpezeasca lucrurile si in ianuarie daca e nevoie sa ma angajez cu acte in regula. De ce-or fi atat de multe pareri????????

Mergi la inceput

Marius,sa inteleg ca inainte de 1 ian 2006 vrea sa insemne,ca trebuie sa fi incheiat contract inainte de 1 ian 2006 si cele incheiate dupa nu sunt valabile?

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya13+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Lya... incepand cu 01.01.2006 incolo orice solicitare privind CIC trebuie sa indeplineasca conditia de timp si forma admnia de lege. Timpul sunt cele 12 luni minimale iar forma - veniturile impozabile si impozitate (ex. salariile, onorariile etc) + cotizatiile la CAS aferente lor sau veniturile impozabile dar neimpozitate prin lege fiind scutite de impozit (indemnizatiile de maternitate sau CIC etc) sau contractele de asigurare private.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Marius fac cinste!Esti un dragut!
Mersi inca odata de raspuns.Dar oare de ce ,cei de la casa de pensii cluj zic ca nu-i valabil,cei de la Bucuresti ca e valabil...de ce oare se contrazic daca e asa de clar?
Atunci cum sa nu fim suspiciosi,noi,oamenii de rand?Offfff!Greu cu legislatia asta!
Craciun fericit la toata lumea,pruncul nascut in iesle sa va aduca multa bucurie si pace in inimi.Iar anul care vine sper sa nu ne aduca surprize neplacute noua ,viitoarelor mamici.

www.snugglepie.com/ezb/317964.png" target="_blank">Lya13+&www.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank"> Ruty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Eu asa inteleg:
perioada de asigurata cu contract de asigurare sociala cu CNPAS pana la data de 01.01.2006 este perioada asimilata - se ia in considerare - dupa aceasta data nu
deci ,dupa aceasta data ar trebui carte de muca,
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica gen spune:

Cele 12 luni pot constitui integral stagiul de cotizare daca sunt platite contributiile lunare la Casa pana la 1 ianuarie. De ex. DPN-ul este 15 martie, se incadreaza in art. 4 alin. 4 din proiect, integral, in sensul urmator: din cotizare lunara la sistemul public de pensii pana la 1 ianuarie (lit. k), dupa data mentionata intrand in concediul prenatal (lit. d), considerat asimilat celor 12 luni.

Ma intreb cum mai interpretam stagiul militarului cu termen redus? Cele 12 luni vor fi constituite integral din serviciul militar de 6 luni?

j)a satisf#259;cut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilit#259;, a fost concentrat, mobilizat sau în prizonierat;

Eu "integral" il interpretez cumul de situatii lit. a-l. Deci nu e obligatoriu sa se includa perioade de venituri impozabile , poti s-o tii din concedii medicale, in cotizatie la Casa (pana la 1 ianuarie), in somaj, in prenatal....Daca sunt mai multe situatii in care te regasesti, in continuitate sau cu fractiuni de luna, si integral constituie stagiul de 12 luni...f. bine.
Pot fi:
1. 12 luni= per. venituri
2. 12 luni= per. venituri+ per. art. 1 al.2
3. 12 luni= per. art. 1 al. 2 (daca s-a aflat intr-una din situatii)
4. 12 luni= per. art. 1 al. 2 lit....+ per. art. 1 al. 2 lit....(daca s-a aflat in mai multe situatii prev. de art. 4 al.4 al proiectului)

Cred ca tocmai de aceea se stipuleaza "..sau mai multe din urmatoarele situatii". Sunt cateva situatii in care ele insele nu pot constitui integral 12 luni, necesitand cum am spus mai sus cumularea cu altele:

(4) Cele 12 luni prev#259;zute la alin.(1) pot fi constituite integral #351;i numai din perioadele prev#259;zute la art.1 alin.(2) din ordonan#355;a de urgen#355;#259;, cu excep#355;ia lit.a), dac#259; persoana s-a aflat în una sau mai multe din urm#259;toarele situa#355;ii:

Daca se formula ceva gen:
k) au incheiat contract de asigurare anterior datei..., (conditia era incheierea contractului pana la data prevazuta, nu perioadele de stagiu de pana la 1 ianuarie) era cred eu altceva, dar e vorba de "perioade realizate anterior", deci automat nu mai ai cum sa realizezi si dupa aceasta data, si trebuie, intrucat nu poti infaptui cele 12 luni.

Sa dea Domnul sa fie ca voi, ca eu sunt pro mamici cu si fara servicii, bebelusii conteaza, dar tare mi-e frica de o interpretare eronata care te face sa dormi linistit pana spre sf. lui ianuarie (ca tot se pun la socoteala acum si fractiunile) iar prin februarie, vezi ca incep intrebari gen: "Cum plateste firma din urma CAS-ul?"

Craciun fericit la toata lumea!

Gen 7+ si Robert 2 noiembrie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_floruta spune:

Fetelor intrati si cititi aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65119.
Si eu am primit acelasi raspuns de la casa de pensii Oradea.

Mergi la inceput