Vase Romane

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri !!!
Mii de
si

In sfirsit m-am linistit ... Problema mea cea mare e ca vasul nu e smaltuit si nici nu era nou sa aiba vreo carticica, apoi nu e roman - care vine de la romanesc ci roma care vine de la romani ca e italian ... ca si proprietul lui . Sotul meu nu isi aminteste sa fii avut carticica vreodata , l-a luat cred ca de la vreun fel de tirg nu de la magazin si a facut numai pui in el odata. Asa ca o sa ii fac eu "pocinogu' " acum cu sarmalele . Abia astept !!!
Cristina

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

quote:
Originally posted by Rufus

quote:
Originally posted by floricika

Eu tocmai mi-am luat vas din acela mic de oua la cuptor, am facut aseara si mi s-au lipitAveti idee de ce? Eu nu am pus ulei, ca am zis sa fie mancare sanatoasa dar.....oi fi gresit? In schimb l-am udat inainte......

Nunta



Eu fac des oua. Ung putin cu margarina (unt) "gaurile". In afara de ou, pun putin mezel, branza si cascaval. Sare si piper. Se fac niste cuiburi tare gustoase. Le fac mai taricele. Am o lingura de lemn cu care scot produsul final. Se mai lipesc si la mine, dar tin vasul la muiat si apoi, cu un burete de sarma curat vasul.
Stiti ca nu se spala cu detergent, nu?
Sarmale nu am facut, dar ma bate gandul, mi-ati facut pofta...

http://community.webshots.com/user/tora97

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Initial am vrut sa imi iau si eu vas pentru oua, dar apoi mi-am adus aminte ca imi plac tare mult facute in cuiburi de mamaliga pentru a schimba reteta.
So, fac mamaliga in care formez niste gauri(cuiburi) cu lingura. Sparg ouale si le las sa curga in cuiburile formate apoi pun cateva bucatele de unt, branza rasa si putina smantana. Dau la cuptor pana se incheaga ouale.
Stiu ca e off-topic, dar nu m-am putut abtine, ca ies tare gustoase.
Sa nu va suparati pe mine
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by nadina
So, fac mamaliga in care formez niste gauri(cuiburi) cu lingura. Sparg ouale si le las sa curga in cuiburile formate apoi pun cateva bucatele de unt, branza rasa si putina smantana. Dau la cuptor pana se incheaga ouale.
Stiu ca e off-topic, dar nu m-am putut abtine, ca ies tare gustoase.
Sa nu va suparati pe mine
Nadina



Sa ne suparam? Eu ma si gandesc ce bune or sa fie!

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriinutza spune:

ideea cu vasul roman e ca mancarea se fierbe in aburi, de aceea e mai sanatoasa decat cea prajita in ulei si mai gustoasa decat cea fiarta in oala cu apa.
din cate stiu eu asta e ideea; deci legumele si carnea si ce-o mai fi se pun crude in vasul+ capacul scufundate in prealabil in apa rece. (eu le tin in apa doua-trei ore ca sa absoarba cat mai bine.)ulei pun foarte putin, sau deloc; le condimentez cu sare , piper, frunze de tot felul, boia, etc. si foarte important: se pune vasul acoperit in cuptorul rece, iar temperatura se ridica treptat, altfel exista riscul ca vasul sa crape!!!
ce gatesc cel mai des este rasol cu legume. la capitolul legume pun, dupa cum se nimereste: morcov, ceapa, telina, patrunjel taiate mai mare (bastonase), cateva mere taiate in patru sau in opt, ardei sau gogosari, curatati de seminte si taiati tot in patru, eventual cartofi, varza, etc. combinatiile de legume si condimente sunt la latitudinea fiecaruia.

apa nu pun foarte multa (se poate si cu vin alb sau rosu, dupa caz), pentru ca ori lasa legumele, ori vasul, cat despre timp, depinde de caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Sarmalele mele sunt in cuptor in minunatul vas de vreo 3 ore... nu prea miroasse a sarmale in casa, pina acum miroasea numai a zugraveala uda de la vasul care se usca acolo la cuptor. Tare sunt curioasa ce o sa iasa. Important e ca nu a explodat pina acum in cuptor .

Deci revin, ziceam ca nu miroase a sarmale .. mai pardon a inceput brusc ... si acum cred ca vor venii vecini pe la usa dupa miros..


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

crista-s
Asteptam reactiile famileie si de ce nu ale vecinilor.
Multumesc pentru PM
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Sa stiti ca varza mea cea plimbata cu avionul din Romania ( era cumparata intr-o punga vidata ...) nu a fiert bine. Am pus apa sa acopere sarmalele, vasul a stat in apa vreo 2 ore, sarmalele au stat la cuptor 5 ore si nu sunt moi. O sa le mai pun apa miine si o sa le mai bag o tura citeva ore in cuptor cu toate ca daca varza e "proasta " nu cred ca am prea mari sanse ...
Nadina n-ai pt ce ...
Eu oricum o sa il folosesc de acum inainte pt friptura cu siguranta.

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

OF, crista-s, imi pare rau. O colega de a mea spunea ca a facut sarmale ieri in vasul roman si au iesit f bune, mai bune decat cele facute de mama ei in oala. Sigur varza trebuie sa fi fost de vina.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Varza a fost de 2 lei ... probabil. Insa culmea foile subtiri, transparente dar cine stie care era motivul. Era cumparata din supermarket nu era pusa de tata. Oricum acum nu am mai avut cum sa umezesc vasul asa ca am mai pus apa peste sarmale si am bagat vasul la foc mic in cuptor ( sper sa nu faca BUM). Le mai las si azi, le mai puns i miine .. oricum eu stiu ca sarmalele cu cit le tii mai mult si le incalzesti de mai multe ori se fac tot mai bune. Deci experimentez. Singura bucurie e ca sotul meu nu are termen de comparatie ca nu a mai mincat . Asa ca pt el vor fii bune.

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Gata si sarmalele mele, au mai fiert si azi o tura citeva ore si acum sunt MESERIASE ... se topesc in gura ... TRAIASCA VASUL cel minunat !!!si voua care v-ati pierdut timpul citind si raspunzind la mesajele mele .


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput