Prajituri cu ghimbir

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Eu am cumparat ghimbir proaspat din selgros,a costat in jur de 100000rol kg.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

uitati o reteta de prajitura cu ghimbir:


Ai nevoie de: 15 linguri suc proaspăt de mere, 15 linguri ulei, 15 linguri zahăr, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 400 g făină.

Pentru umplutură ai nevoie de: 3 kg mere, 1 plic zahăr vanilat, 1 vârf de linguriță ghimbir măcinat, 2 linguri zahăr.

Pentru glazură ai nevoie de: 150 g șerbet de vanilie, 75 g margarină la pachet, 2 linguri scorțișoară măcinată.

Cum procedezi: Razi merele pe răzătoarea mare și le lași 10 minute să își lase zeama. Presezi apoi merele până obții cele 15 linguri de suc pentru foi, apoi le pui pe foc la călit. Adaugi spre sfârșit zahărul și aromele. Când sunt gata călite, le lași la răcit.

Pregătești apoi foile: Topești zahărul în sucul de mere, adaugi sarea, apoi, alternativ, făina cernută și amestecată cu praful de copt și uleiul, până obții o cocă potrivită care să fie întinsă cu sucitorul. Împarți coca în 3 și coci foile pe dosul unei tăvi cu dimensiunile de aproximativ 25/35 cm, presărată cu făină. Prepari apoi glazura: Pui șerbetul în borcan, în apă caldă ca să se înmoaie, apoi îl scoți și-l amesteci cu 1 linguriță de scorțișoară și margarină. Umpli foile răcite cu compoziția de mere și întinzi glazura peste ultima foaie. Este bună a doua zi, când se înmoaie foile.

Sfat! Eu am încercat-o și cu umplutura 1/2 mere, 1/2 dovleac, cu glazură de șerbet de portocale și mi-a plăcut.





Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

eu stiam ca ghimbirul este ffff iute. am luat din greseala niste bomboane cu el si mi-a luat gura fos. voi cum il suportati in toate alimentele?

s-auzim numai de bine! si

sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Eu sincer n-am incercat dar cica n-ar fi totusi asa de rau!




Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

quote:
Originally posted by disperata

eu stiam ca ghimbirul este ffff iute. am luat din greseala niste bomboane cu el si mi-a luat gura fos. voi cum il suportati in toate alimentele?


Nu cred ca ghimbirul este chiar atit de iute, altfel nu s-ar adauga in dulceturi si prajituri. Ba chiar am auzit de dulceata facuta din radacina de ghimbir.

------------------
Numai bine,

Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)

P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

Draga disperata,

gustul ghmibirului are mai multe trepte, intii e iute, apoi marui, iar la sfirsit se parfumeaza. hmmm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madi-ren spune:

Fetelor!Eu sunt casatorita in japonia si mananc ghimbir foarte des,este putin iute dar in schimb are un miros de parfum f.puternic ,miroase parca a sapun mi-a fost f greu pana m-am obijnuit sa mananc ghimbir[shioga],dar acum imi place f mult dar nu in prajituri ci in mincarea jap..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Pe plicurile de ghimbir care se gasesc la noi este o reteta delicioasa de "pui cu ghimbir". Eu am adaptat-o unpic, in sensul capun mai mult ghimbir, nu pun fasole, iar garnitura e de cartofi prajiti :)
Cit despre cel proaspat, se gaseste peste tot: Mega, Cora, Carrefour (cam 80.000kg).

Mergi la inceput