Prajituri cu ghimbir
![](images/user_woman.png)
Am descoperit de ceva timp ghimbirul si m-am indragostit de el.Acum la noi in casa citronada e mai mult "ghimbirata" ...vinul fiert e aromat si cu ghimbir,mai adaug la unele sosuri si cam atat deocamdata.
Ieri am citit intr-o revista ca in Suedia Craciunul e sarbatorit cu prajituri de ghimbir.
Vreau si eu retete..fetele din Suedia,poate cititi si-mi scrieti si mie vre-o reteta ,doua...
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Adriana, am o intrebare pe linga subiect. Ai descoperit ghimbirul praf sau radacina de ghimbir? Daca e vorba de cea din urma, as vrea sa stiu unde se gaseste.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Ghimbir pudra foloseam mai demult,recent am gasit ghimbir radacina,la supermarket Univers All.Nu sant sigura dar s-ar putea sa fi vazut si la Gima.La voi in Bucuresti se poate sa ai mai multe sanse sa gasesti cu atatea supermarketuri...
Este 100 de mii kg,o radacina ajunge 15-20 de mii(lei vechi).
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Balbina spune:
Adriana, ce interesant, eu credeam ca radacina de ghimbir costa o avere. Chiar, ce gust o avea, ia sa caut si eu sa incerc. Poate postezi citeva din retetele tale preferate cu ghimbir.
------------------
Numai bine,
Natalia si bebe Vlad (22.06.2004)
P.S.: Nu intrati aici daca tineti cura de slabire!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lilanda spune:
adi69, uite aici o reteta www.dianaskitchen.com/page/cookies/ginger.htm" target="_blank">de Prajituri suedeze cu ghimbir...vad, insa, ca se foloseste ghimbir pudra.
Balbina, ghimbirul sau ginger, arata ca o radacina de hrean :_))) insa gustul este proaspat si foarte aromat. Eu folosesc ghimbir radacina (il dau pe razatoare) la mincarurile chinezesti...e o nebunie in combinatie cu sosul de soia
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alona spune:
adi69, uite si aici o reteta, ai si poza:
http://lifestyle.msn.com/foodandentertaining/recipes/recipe_detail.aspx?t=k&q=cookies&rid=1868&p=2&ps=10
In loc de shortening poti sa folosesti linistita margarina Unirea(daca se mai gaseste).Daca ai nelamuriri, poti sa ma intrebi.
Spor la treaba.
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Sigur ca am nelamuriri,mersi ca te oferi si mersi de reteta..
Cat inseamna un cup?Ce este cloves? Molasses inseamna cumva sirop de melasa?Si daca da ,pot inlocui cu miere?
Atat deocamdata..
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Lilanda,mersic mult.Nu inteleg(adica nu-s sigura) Sifted all-purpose flour.Faina rasucita buna la toate?Sau poate cernuta?
Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alona spune:
adi69,cup-ul e unitate de volum(aici sint masuri de 1, 1/2, etc. cup), deci e aprox 237 ml, incearca sa masori cu o cana atitia ml si fa-ti un semn eventual.
Cloves sint cuisoarele, molasses e siropul de melasa si cred ca poti sa-l inlocuiesti cu miere, nu vad de ce nu, au cam aceesi consistenta.
Sifted all purpose flour este faina alba cernuta(in Romania cred ca e Baneasa), adica cea cu care faci de toate de la piine la prajituri.
Daca mai ai nelamuriri sint aici.
Edit: am gasit niste conversii pe net, la unele ingrediente:
1cup faina=110 grame
1 cup zahar brun=200 grame
1 cup zahar alb=225 grame
1 cup shortening sau margarina Unirea=150 grame
Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze
"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
magga spune:
hmmmmm...ginger...bine, bine, ma dau batuta si-mi marturisesc dependentza...dimineatza pe stomacul gol inghit o linguritza plina de miere amestecata cu ghimbir ras si piper macinat, dupa indicatiile unei ancestrale retzete ayurvedice de vitalitate. ceaiul verde il beau cu ghimbir, iar legumele sunt mai in permenenta condimentate cu ghimbir, usturoi si busoioc...Adi, vezi? nu esti singura. (o avea ceva depndentza noastra cu faptul ca are prorietatzi foarte afrodisiace?)
Eu de Craciun fac turta dulce cu miere, cuisoare, anason si ghimbir, praf si natur si mai fac si niste chestii din curmale, le scot simburii, le dau prin blender, iar apoi le amestec cu ghimbir proaspat taiat marunt, cu cardamom praf, scortisoara si anason praf, apoi modelez compozitia asta ca pe bomboanele rafaelo si le dau prin nuca de cocos. Voilą
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)