La noi la Galati sa veniti ! (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Cookie, eu am doua retete.
1. O bucata mare de muschi o desfac ( fara s-o gauresc ) si o fac mare mare pe care o pun in bait ( condimente si vin ) de seara. Umplutura : carne tocata, ciuperci , putina ceapa, condimente multe, calite si scazute bine. Umplu muschiul si il prind cu scobitori. Il pun intr-un vas ena cu putina apa si il tin cu capac la cuptor cam vreo ora, apoi fara capac pana se rumeneste. Il intorc ca sa se rumeneasca uniform. In loc de vas ena e si mai buna ( dar eu n-am ) o tava de teflon si in loc de capac pun folie de aluminiu.
2. Portionez carnea , iar fiecare bucatica ( nr portii= nr invitati ) o umplu cu : o bucata carnat oltenesc ( e subtire si foarte condimentat), o felie cascaval, un sfert de castravete murat ( taiat pe lung ). Le prind tot cu scobitori.

Am mancat la fina mea, facut intr-o tava de teflon, bucata intreaga de muschi tinuta la marinat cel putin 24 ore ( la frig ) iar alaturi de el in tava: ciuperci intregi si proaspete, carnaciori, ficatei de pui . Ea a pus si ceva legume: brocoli si morcov taiat bucati marisoare. Era super buna combinatia. Brocoli l-a pus mai tarziu ca sa nu se topeasca de tot.

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

buna dimineata!
Laura mama da priceputa mai esti .... si vrea sa invete si Cookie.
noi am plekat sa luam brad.....dar nu am mai avut timp asa ca m-am multumit cu cadouri ....multe cadouri pentru copilasi, fini, bunicutze, nasi si bineinteles Harry Poterash a lui Ion...... da nu am gasit volumul 2, maine ma duk sa il mai caut. Sunt tare curioasa ce fata o sa faka Ion.
Am intrat la magazinul de copii ala de pe SF. Spiridon si m-am imbolnavit ce lucruri frumoase si de calitate au ....i-am luat lui Vlad un ploverash super .......si culori frumoase si preturi pe masura, ca in rest in orash am gasit numai culori kknii.

Alina si bb Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Laura, saru'manusitele!

Alina, da' tu ce mai faci cu gugoshile alea?

Bine ca mi-ai amintit de magazinul ala, eu uitasem de el.
De fiecare data am luat chestii misto de acolo pentru copilasi la diverse ocazii.
Cred ca trag o fuga azi, mai am de luat cadouase pentru kinderii din familie.

hai, va pup si spor la treaba, indiferent care o fi aia!

Mergi la inceput

Cookie recunosc ca am uitat de gogosele, da la primul somnik a lui Vlad caut reteta :)

Mergi la inceput

....cred ca voi dormiti .... rushine!!!!!
Cookie :
-125g faina
-100g margarina (unirea)
-250 ml apa
-3 oua
-1/2 lingurita sare
pui la fiert apa cu margarina si cu sarea, cand da in clocot o dai deoparte si pui faina toata odata si amesteci pana se desprinde de pe oala.... lasi la racit, cand e rece incorporezi ouale cate unu' si gata le pui cu o lingurita in tava distanta (poti sa le pui si cu spritul ala de orant). Cuptorul trebuie sa fie ff bine incins, le bagi la cuptor si le lasi cam 10-15 min la maxim dupa care dai fokul incet si le mai lasi 10 min. te uiti si tu la ele sa nu se arda ... aici e problema:daca le lasi prea mult se ard, daca le scoti prea repede raman cleioase in mijloc.

Mergi la inceput

Alina, am notat!
Te tin la curent cu ne/reusitele mele
Azi ma apuc de pregatit papici, am cam terminat cumparaturile...cred.

Mergi la inceput

Cookie cata invidie pe mine, mi-as dori si eu sa bucataresc (adika as face orice, daca ar sta altcineva cu bb) si in afara de cadouri nu am cumparat nimik pt sarbatori ....poate sambata :(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Cookie si Alina va multumesc ca mi-ati adus aminte de aceasta reteta...eu le faceam umplute cu icre, vinete, salata beof, ciuperci calite sau cu crema de lapte si pe deasupra cu glazura de ciocolata ( ca niste eclere)...Ce bunatate ! fac si eu !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladhana spune:

Toata lumea se pregateste de sarbatori!
Cookie,daca cumva mai ai timp si treci pe aici,spune-mi daca stii cam cate cutii de smantana Galacta iti trebuie pentru un tortulet cu frisca.Si ce crema ar mai merge la el,in afara de frisca.Am colindat mai bine de o ora pe site-ul dat de tine,mi-am notat o multime de retete,dar vreau sa fac un tortulet deosebit pentru Vlad de ziua lui pe care sa-l poata degusta si el.
Alina,uite o reteta pe care o fac eu de ani buni de rulada din muschi de porc.Cu o seara inainte tai muschiul ca la snitzel,fara sa-i dai gauri,il bati putin cu ciocanul ca la snitzel si-l dai cu sare,piper si o lingura de mustar.Il impaturesti frumos si-l lasi la rece pana a doua zi cand faci umplutura din ciuperci tocate(daca sunt proaspete e super),sunculita afumata,un ou batut cu o lingura de faina,sare,piper.Desfaci muschiul,il umpli cu ce am scris mai sus,il legi cu o ata zdravana,il pui in tava,langa muschi si faci un sos din suc de rosii,vin alb,ulei(o lingura)si apa.Din cand in cand pui sos peste muschi,vinul ajuta sa fragezeasca carnea si se rumeneste frumos.
Am luat o parte din cadouri dar s-a trezit Vlad asa ca va spun data viitoare.

Mergi la inceput

Hana, eu fac pentru un tort obisnuit frisca din 4 cutii de smantana(nu uita de intaritor!!!), dar o folosesc doar pentru ornat.
Crema eu "fac" cu Dr. Oetker, preferata mea e cea de lamaie...
Daca vrei si altele, vezi ca eu am mai vazut mai demult pe "La bucatarie" si altele...da si tu un search...

Alina, mi-au iesit!

Mergi la inceput