Datorie firma de telefonie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Hai sa va spun eu un caz asemanator.
Un amic (chiar ruda, deci sursa sigura) si-a luat tel. la oferta de abonament obligatoriu pe un an.E vorba de vreo 3 ani in urma, cred.Ultima factura care i-a venit era de cca 200.000lei.Avea cam 6 luni de cand era abonat si a renuntat fara sa-i mai anunte pe cei de la compania de telefonie (pentru ca pierduse telefonul).
Toate bune si frumoase, pana anul asta prin vara cand s-a trezit cu o somatie de plata venita pe adresa parintilor, el mutandu-se intre timp.Firma de telefonie a apelat la o firma recuperatoare, care l-a actionat in judecata si s-a ajuns cu majorari si penalitati la suma de 10milioane (incluse si cheltuielile de judecata).
Amicul a facut imprumut la o banca si a achitat datoria, speriat de gandul ca astia nu vor mai da nici o veste si peste 2 ani ii vin 100mil de plata.A trimis chitanta pe fax la compania recuperatoare si l-au sunat sa o mai trimita odata, ca sa fie siguri.
Concluzia mea: orice datorie se plateste, mai devreme sau mai tarziu.
Ganditi-va ca daca anunta furtul telefonului, continua sa plateasca 6 luni cam 100.000/luna abonamentul si scapa doar cu 600.000 pierduti.
Acum va plati cam 1mil pe luna la banca timpo de un an (daca nu e imprumutul facut pe mai multi ani).
Firma recuperatoare, angajata de cea de telefonie mobila, nu se va lasa pana nu va recupera banii.Anul asta sau urmatorul.La intoarcerea in tara, prietenul tau se va trezi direct luat la intrebari la intrarea in tara...sau daca a mai avut si garanti...
Da-ne vesti cu ce s-a rezolvat.

Carmen E. si Eduard-Costin (28.02.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Revin tarziu ca nu stiam unde imi mi-a fost mutat subiectul.
Iulia unde ar fi scrisa treaba cu penalitatile care nu pot depasi suma???
Plus ca el nu are nici un bun pe numele lui. Si-a facut contract ope baza unei adeverinte care se da de la primarie,la sate ca sta in spatiu. Iar spatiu este pe numele bunicii. Deci altfel ce ar putea sa-i faca daca nu are ce sa-i ia???
E plecat din tara de mai bine de un an.

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Deny..si altii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Am avut in chirie cu contract de inchiriere o persoana care, folosind contractul de inchiriere, si-a facut un abonament de telefonie mobila. Dupa ce a plecat si contractul de inchiriere a expirat, compania de telefonie a trimis la adresa mea, dar pe numele ei o somatie de plata in care chiriasa era invitata sa-si platesca facturile restante, altfel se va pune sechestru pe bunurile ei mobile si imobile.Numele de familie al individei este trecut gresit in contractul de telefonie mobila;Gonu, in loc de Conu.Ca proprietar ma pot trezi cu un sechestru pe locuinta ? Pus pe numele chiriasei, dar pe locuinta mea?DianaD 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Diana, nu au ce sa-ti faca. Daca spui ca era chiriasa, nu au cum sa te atace pe tine.
Apropo de litera scrisa gresit, nu are o importanta f mare. Ptr ca la incheierea unui contract se face fotocopie dupa cartea de identitate. Au deci CNP-ul persoanei. Asta practic identifica clientul.
Iar firma, daca datoria e importanta, sigur va face cercetari amanuntite ptr a da de urma fostei tale chiriase.

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput