bate copiii
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
multumesc de raspunsuri dragele mele dragi!!!!
simona am ras de m-am prapadit la faza cu casca in cap
Ai dreptate cu mitzu meu,ii lucesc ochii in cap,e un dragut capos dar ATAT de dragut si iubitor acasa,atat de dulce incat e aproape de neconceput ce figuri face la gradi.
Cu o saptamana inainte de sfarsitul semestrului trecut a mai facut o boacana,a muscat o fetita(mare) de fata si la o criza de nervi a incercat(mare minune) sa aplice acelasi tratament cu mine...muama ,stiti cum mi-a fugit mana si i-am fript una peste gurita de si-a muscat buza pna la sange.Si i-am luat manutza,i-am bagat-o in gura si l-am fortat sa si-o muste singur tare sa vada cum e si cat doare.SI s-a potolit baietu,ultima saptamana a fost un dulce,in vacanta la fel,de luni lam dus iar la gradi si ieri-iar boacana,i-a capsat mana altei fetite.L-am certat ieri,cum a spus si scarmanus,ca doare,a facut o buba mare la fetita,plange fetita,m-am suparat pe el,cine-i el oare?ca baiatul meu e bun si cuminte..
cand il las la gradi ii aduc aminte sa mangaie copiii etc.
Faza cea mai nasoala e ca nu vorbeste mult,stie tot,intelege tot in doua limbi,stie alfabetul,numerele,la computer face ce fac si eu,o gramada de chestii inteligente de ne pune in coada,dar NU face propozitii,nu leaga cuvintele = nu comunica,nu se integreaza in jocul copiilor si de aici cred toate neintelegerile si frustrarile,de unde si comportamentul asta (care Slava Domnului s.-a redus mult de tot)
Ce sa fac?Cu rusine recunosc ca nu mai am rabdare sa astept sa-si dea drumul la vorba,ma apuca dracii instant-desi pe cat posibil nu in fata lui)nu vreau sa pun presiuni dar nici sa-l astept pe el sa.i vina sentimentu' sa vorbeasca nu mai pot,mai ales ca stiu ca ar putea,la cate cuvinte spune si la ce reactii are.Are 3 ani si o luna.
Ma gandeam,in disperare de cauza sa o dau si eu pe germana,dar eu am accentul lui peste si nici gramatica nu e satisfacatoare.Dar poate l-ar ajuta.
Sotzul meu a fost extrem de mult timp plecat,numai cu mine a auzit romana si germana doar la tv si totusi 90% din cuvinte le spune in germana.Sau in paralel(ex insira niste culori in germana,apoi se uita la mine si le spune in ro).Dar daca nu-l intreb toate animalele,formele etc doar in germana.(pe care initial le-a invatat in romaneste)Ma gandesc ca daca ar fi fost siu un set de bunici sau prieteni cu care sa fi petrecut mult timp altfel si-ar fi dat drumul la vorba,cu mine insa ...recunosc ca nici n-a fost cazul sa.si exprime vreo dorinta ca i-o satisfaceam inainte sa-si dea seama de ea.Rezultat-copil pupat in cur pana la Dumnezeu si inapoi.:)
so,daca nu pot sta la discutii cu el e greu,daca incerc face orice sa-.mi distraga atentia,imi arata avionul,ma pupa,se linguseste si in ultima instanta urla,numa sa.l las cu morala.Tot stie,tot intelege.
Il intreb zilnic ce a facut la gradi,cum a fost etc-raspunsul standard-frumos! (sau 'mos)sau super,si alte epitete nemtesti.-chiar daca face niste pozne cat el de mari.
e exasperant!
ma duc cu sufletul la gura sa-l iau de acolo...am ajuns paria intree parinti,nici bunaziua nu-mi mai spun(sa nu raspund)si am avut un show enorm cu mama unui copil care face 7 ani la vara,daca va povestesc ziceti ca am ajuns in jungla,nu in germania
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
narcisa spune:
Ancutza, un show am avut si eu cu doua mamici la sarbatoarea dovleacului in octombrie din cauza lui Patrick care chipurile farimase un dovleac, desi el sustinea ca nu. Si te inteleg unele sint ff. rele, gaite si scot din ele niste fraze cu privire la responsabilitatea ta ca parinte pt. faptele copilului tau de ramai masca, assa ca te inteleg.........dar nu trebuie sa pui la suflet unele nici nu stiu ce vorbesc si majoritatea parinti de copii linistiti care au pretentia ca toti sa se comporte la fel ca propriile progenituri. Eu am plecat de acolo plingind atunci si m-a marcat chestia asta fara sa vreau, desi aveam si prietene linga mine si mi-au explicat ca respectivele sint gaitele gradinitei. Dar imi imaginez ce-i la tine cu Marc, avind in vedere ca mai ramane si semne dupa muscat . Si ca nu te intelege nimeni ca tu nu poti sa-i explici prea multe la 3 ani, efectiv vorbesti la pereti....el zice da si face tot ca el de cele mai multe ori.
quote:
Originally posted by mamica dulce
...am ajuns paria intree parinti,nici bunaziua nu-mi mai spun(sa nu raspund)si am avut un show enorm cu mama unui copil care face 7 ani la vara,daca va povestesc ziceti ca am ajuns in jungla,nu in germania
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Cit despre vorbit, eu am curaj sa pariez cu tine in max.2 luni se schimba situatia cu Marc. Asa a fost cu Patrick la 3 ani si o luna a mers la gradi, nu vorbea mult, lega propozitii scurte, dupa cca. 2 luni turuie mama mia; si tot asa nu prea povestea ce-a facut la gradi la inceput, acum a inceput sa mai zica.
Inca puti na rabdare...
narcisa
Alina spune:
Ancuta,
Pai nu poti sa faci si tu un termin cu educatoarele sau cu directoarea,sau ma rog,cu cine se ocupa mai mult de Marc,sa-ti explice ce si cum ar trebui sa faci ca sa se imbunatateasca situatia?
Ma gindesc ca poate si ele is distante,reci,s-au obisnuit ca el e agresiv si nu vorbeste si atunci nu se preocupa sa-i acorde atentie maxima si sa-l integreze.
Insista si tu sa se ocupe mai mult de el,povesteste-le ca acasa e altfel,etc.Intr-adevar e asa cum zici,e un cerc vicios daca continua situatia,o sa se simta tot mai izolat si nu o sa reuseasca sa-si faca prieteni curind mai ales ca mai intervine si influenta parintilor de la care probabil aud ca "mai usurel cu baietelul ala ca musca,etc".Dar eu ma gindesc ca si educatoarele alea-s cam superficiale...
Alina
Simonna spune:
Ancutza,
Hai, nu dispera, o sa vorbeasca in curind si mai bine, o sa lege cuvintele... Cred ca am mai povestit aici cum ne facea Excelenta Sa, Copilul, cu nervii, pe vremea cind n-ar fi lipit doua cuvinte unul de altul nic de-al dracului! De trebuia sa zica: Mi-e foame! Ori zicea: "Abu" (Radu, adica) si ne tira la frigider, ori zicea "papa" si se batea in piept ca Tarzan! Si-a tinut-o asa luni in sir, sa mori si nu alta, copiii de virsta lui spuneau poezii prin parc si el dadea din miini, parca era caracatita, nu alta!
Nu stiu daca o sa te ajute, dar pe noi ne-a invatat bona lui Radu sa-i spunem, ori de cite ori dadea din miini in loc sa vorbeasca: "spune cu guritza". Asa ca il prindeam usurel de minute si-i spuneam si noi "spune cu gurita". Si a tinut, nu de-a doua zi, ci incetisor, cu exemple concrete, n-a fost doar evolutia lui normala, chiar ne-a ajutat acest "spune cu gurita".
Ce-am facut clar, dar clar, si fac si acum, i-am explicat de fiecare data ca mirolaiala si urletele ma lasa rece. Pur si simplu il lasam, si il las, dar se intimpla extrem de rar acum, sa se tavaleasca acolo unde se trintea, prima data si-a ales o balta intr-un parc... Avea cam un an... tocmai plouase, el voia sa urce si sa coboare scari... am urcat si-am coborit o vreme si, pe cind n-am mai putut el mai putea... Si pentru ca l-am refuzat s-a trintit pe burta direct in balta. Am incercat sa-l scot de-acolo, a urlat si mai dihai! Asa ca l-am lasat acolo si m-am asezat pe o banca la 10 metri, cu ochii pe el. M-au criticat toate bunicile, mi-au spus verde in fata ca sint o mama asa si pe dincolo... Eu le-am zis sa-si vada de treaba, dar plodul a inteles mesajul si, data urmatoare, a avut grija sa nu mai fie nici o balta pe-acolo :) Pe urma, dupa 3 -4 crize, cum nu ma impresiona, a lasat-o balta. (ceea ce nu inseamna ca nu se criza cu alti adulti, aia de-l bagau in seama!) Si asa a invatat sa spuna coerent si frumos ce vrea, fara istericale... (si noi sintem un neam de istericosi, eu am facut crize ani in sir, in sensul ca una - doua santajam pe toata lumea punindu-ma pe plins. Am mai crescut intre timp :) ).
Ce vreau sa zic e ca tu trebuie sa continui cu vorba buna, usurel, explica-i si explica-i, recompenseaza cind se poarta bine, retrage recompensa cind musca, trebuie sa ai o modalitate sa-l santajezi! Si, cind nu mai poti da drumul la apa in cada, inchide usa si trage un plins, pe urma du-te si sparge niste bani pe ceva farduri / toale, vezi si tu ce-ti cade bine.
Si vorbeste cu educatoarele... e singurul copil care a muscat alti copii in toata cariera lor? Sigur nu. Ce-au facut atunci? Ce se poate face acum? ELE sint responsabile pentru ce se intimpla la gradi, nu tu.
Cheia, la Radu, a fost si este: tine-l ocupat. Da-i de lucru! De cite ori mi se pling educatoarele de Radu le spun sa ii dea ceva de facut. SI daca tre sa aiba grija de ceva asa absurd cum ar fi sa stea usa inchisa, dar sa aiba ceva de facut... Sa se simta util si important. Sa nu mai aiba timp sa vrea ce au ceilalti copii.
O sa treaca, o sa rizi peste citiva ani...
Cu drag,
Grija de tine!
Simonna
yank spune:
Da-l la un sport de lupta,box,lupte,aikido.Il educa si ii canalizeaza impulsurile razboinice
Din pacate,mama prostilor e mereu gravida...