Pentru Marius-rog lamuriri

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Eu nu am 10 luni stagiu de cotizare la o singura firma. AM 9 luni la actualul angajator si 2 luni la altul si o luna pauza intre ei. Deci eu nu pot intra in CIC decat pe legea de anul asta. In cazul asta, ce fac cu adeverinta de la punctul e:

"adeverintă, eliberată de angajatori, din care să reiasă îndeplinirea conditiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificările si completările ulterioare, situatia deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului si a duratei acordării acesteia. Modelul adeverintei poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judetene de pensii."

Ma duc si la celalalt angajator? E absurd, ca eu apar in evidenta casei de pensi cu stagiile de cotizare. Si ce se intampla daca nu depune firma dosarul pana pe 25? Intri pe legea de anul viitor? Eu am depus cererea de intrare in cic pe 14....

offf

Sofia si Irinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Am fost azi la primarie si ni sa spus ca daca sunt deja in CIC nu mai trebuie sa-mi depun dosarul, cei de la servici trebuie sa se ocupe.La primarie se depun doar dosarele celor care ar trebui sa intre din ianuarie 2006. Bine ca am scapat de drumuri(ce rau i-mi pare ca nu-i voi vedea fata doamnei de la personal cand o sa auda ca ea trebuie sa depuna dosarul!)
Catutza si Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by sofia_misicu

Eu nu am 10 luni stagiu de cotizare la o singura firma. AM 9 luni la actualul angajator si 2 luni la altul si o luna pauza intre ei. Deci eu nu pot intra in CIC decat pe legea de anul asta. In cazul asta, ce fac cu adeverinta de la punctul e:

"adeverintă, eliberată de angajatori, din care să reiasă îndeplinirea conditiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificările si completările ulterioare, situatia deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului si a duratei acordării acesteia. Modelul adeverintei poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judetene de pensii."

Ma duc si la celalalt angajator? E absurd, ca eu apar in evidenta casei de pensi cu stagiile de cotizare. Si ce se intampla daca nu depune firma dosarul pana pe 25? Intri pe legea de anul viitor? Eu am depus cererea de intrare in cic pe 14....

Asa este, casa de pensii ar trebui sa certifice stagiile de cotizare, dar cred ca nu sunt in stare... Angajatorul care ti-a acordat CIC iti poate da adeverinta cu stagiul realizat si la celalalt loc de munca, dar cel mai sigur ar fi sa mergi si sa soliciti alta adeverinta de la fostul loc de munca, in felul asta depui 2 adeverinte.
Nu conteaza cand depune firma dosarul! Important, foarte important!, este ca tu sa faci cerere (si sa ai dreptul la CIC) candva in anul 2005! Pt ca dosarul acesta sa face si pt persoanele care au solicitat CIC, dar cererile nu au fost solutionate inca. Grabeste-te sa iei nr de inreg la cerere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

quote:
Originally posted by sofia_misicu

offf

Sofia si Irinuka

AM facut dosarul, am obtinut adeverinte de la ambii angajatori iar cei de la casa de pensiiau zis ca nu stiu ce trebuie sa faca cu acest dosar deoarece nu au aparut normele pentru noua lege. AATUNCI DE CE AU PUS COMUNICATUL ACELA PE SITE?

Stau relativ linistita deoarece au fost depuse declaratiile in care eu apar ca fiind in CIC in decembrie.
Sper sa nu pierd acesti bani din cauza unor prostii de genul acesta

Sofia si Irinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Sofia - dosarul trebuie depus la Directia de Munca, nu la Casa de Pensii!!

Mergi la inceput