Bebelusi de martie - aprilie 2005 (61)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Rares si Maruta, sa stapaniti sanatosi dintisorii!

Ligia, Dariei i-au aparut pete rosii pe corp la nici 24 de ore de la vaccin. Maine vine pediatra si sper sa ne lamureasca.

Mamacita, nici noua nu ne-a zis nimeni nimic de Fe.

Eu sunt franta. Azi a fost ziua lui tati si am fost un pic petrecareti, asa ca dau iama la somn, mi se inchid ochii.
Noapte buna si

Geani si Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

In sfarsit am mai ajuns si eu pe forum si am citit de zor...7 pagini!! Multumim mult celor care ne-au urat de sanatate si s-au interesat de noi! Suntem in continuare racite, dar doar nasul ne supara acum pe amandoua. Sper sa incheiem repede capitolul. Ma lupt din rasputeri sa-i curat nasucul Ioanei, dar nu sunt foarte multumita de rezulatate. I-am facut chiar si aerosoli cu ser fiziologic. Astazi deja nu mai e robinet, se tot infunda si e plin de coji (scuze pentru detalii!).
Si de ieri Ioana are inca un dintzisor!!! Si anume al doilea terorist, tot de jos.

La multi anisori frumosi Eva !!

Felicitari dintzosilor Rares, Marutza, Ema!!

Andruzza tocmai ca gandeam ca Rares a dovedit si Calma Baby, cand am citit de dintisor. S-ar putea ca asta sa fie cauza insomniilor, daca se joaca probabil suporta mai usor durerea. Felicitari pentru bibe!!! Si tinem pumnii sa revina la somnul nocturn! Nici eu nu i-as da fenobarbital sau alte d-astea. Defapt chiar nu i-am dat Mariucai si am somnambulit ceva vreme

Carmen Multa sanatate lui Rares! Depinde ce fel de tuse este, de unde se aude, cum se aude, sunt si secretii? Indicatia conform careia nu-i dai nimic daca nu face febra mi se pare cel putin stupida! Ioana a facut si pneumonie doar tusind si nu a facut nici un pic de febra!!! Asta, desigur, nu are legatura cu Rares, la Ioana a fost o evolutie a bolii.

Oanamaria Si Ioana tipa noaptea in perioadele aparitiei unui dintisor nou. De cele mai multe ori tipa putin si adoarme imediat la loc. Asta fiindca copilasii se trezesc de mai multe ori peste noapte si, in mod normal, adorm la loc. Daca insa ii supara ceva e posibil sa planga, sa tipe sau sa se apuce de ceva mai placut - gen jucat - asa ca Rares al Andruzzei.

Mai scriu, ca acum am multe de insirat

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Marox Felicitari Juliei pentru cucerirea culoarului in patru labute

Ellinia nu-l tine pe Stefan in vapori de chimicale de curatat! Ii inspira si ii ajung toate cele in caile respiratorii si in plamani, nu-i face bine. Domestos e plin cu clor si e toxic bine. Nici eu nu pot sa il suport, numai sotul meu curata cu el. Fa curatenie cu detergenti mai blanzi sau prinde un moment cand Stefan iese la plimbare cu tati sau se joaca in alta camera cu tati sau cu unul din multii musafiri de care ne scriai. Sa faca si ei ceva util Si, nu te supara pe mine, nu mai tine untul afara sa se incalzeasca. Poti sa-l folosesti direct din frigider, fiind pelicula subtire se incalzeste rapid in contact cu painea si aerul. lui Stef!

Coco in mancare e mult mai bun uleiul de masline decat untul. Si eu ii pun Ioanei, unt nu i-am dat inca deloc. Tu cum te mai simti?

Ako Sa stapaniti sanatosi si voiosi noua casa!! Ce ti-au cresut pamatufii!! si pentru ei! Si eu ii dau Ioanei tot 3 picaturi de Fier pe zi si nici eu nu folosesc premergator (adica Ioana )

Gegea La multi ani, fericiti alaturi de voi, lui tati!!

Ninocikap Felicitari lui Alex pentru cei doi pasi cand vrea el!!

Ligia Trebuie sa fie bestial Radu cu manutele ridicate "paaa" Il si pe el!

Carmen exista ideea ca lipsa de calciu duce la eruptie dentara intarziata. Asa o fi, dar invers nu e adevarat neaparat. Adica si copii cu calciu suficient au parte de dintisori tarziu, e si o componenta genetica aici. Lipsa de calciu cel mai des e cauzata la sugari de lipsa sau insuficienta vitaminei D3 (care ajuta la fixarea calciului), d-asta ti-a recomndat omul Vigantol in doza mai mare. Daca nu sunt alte semne de lipsa de calciu nu te sfatuiesc sa-i dai Vigantol mai mult. Daca vrei sa fii sigura poti face si o analiza.

Mamacita l-am si "vazut" pe Alex cum te ghidoneaza de urechi Nu-ti mai face atatea griji degeaba. Are suficient laptic zilnic, acum e baiat mare. Ti-am zis ca Ioana bea doar 300 ml. pe zi si ti-am zis ce analize a avut. Mai iau calciu si din alte mancaruri si oricum, 500 ml. mi se pare absolut OK. Samuraiului si mamicii grijulii!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Pe mine ma doare capul ingrozitor si nu e de la mahmureala,ca nu prea am baut,sper sa nu racesc.

Maruta si Rares felicitari pentru dintisori!

DANUTA si LIGIA vaccinare usoara fara probleme.Va tinem pumnii.

ANDRRUZZA super,vezi ca se poate,au toane copii astia,cand vor cand nu vor,dar ce vrem de la ei ,nici noi nu
suntem tot timpul hotarati.Va dorim o noapte linistita.

CARMENDUTA nu stiu ce sfat sa-ti dau in legatura cu tusea,nu am fost raciti deloc,cred ca ar trebui sa mergi la un control totusi.Insanatosire grabnica lui Rares cel frumos.

LA MULTI ANI!EVA
LA MULTI ANISORI !si lui George Alexandru ,Jenny sarbatoritii de azi.

ANCA MICAELA felicitari pentru performantele Emei!Cred ca copii invata cel mai repede ce nu trebuie,dar vezi sa ii atragi atentia bonei sa nu mai rada ca o poate incuraja sa repete.

vorbaretei.

MAMACITA nici eu nu i-am dat fier,am intrebat daca sa-i dau si s-a uitat la mainile ei si a zis ca nu-i nevoie.Nu stiu mie parca mi se pare cam palida,i-asi face niste analize.micului samurai.

Am si eu o intrebare pe care am tot uitat sa o pun.Copii vostrii se uita bine cu ochii,ca Alicia nici acum nu se uita bine,ii fug ochii cand se uita intr-o parte,si cateodata se uita incrucis.Este cazul sa merg la oftalmolog sau sa mai astept,si daca ar fii sa aiba ceva,doar la varsta asta nu poate sa poarte ochelari nu?Poimaine merg la pediatra si ii spun,sa nu uit si ii mai spun si de cealalta problema platfus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

RROX FELICITARI DINTOASEIsi sa va faceti bine amandoua
M-a luat si pe mine somnul,mi-a trecut si capul,doamne ajuta.
V-am pupacit,somn usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Felicitari pentru dinti Marutza, Rares, Ioana!
La noi se intampla un fenomen ciudat...Acum cateva zile se simtea un colt sus si eram fericita dar...a disparut, nu-l mai simt cand il dau cu calgel. Nu mai stiu ce sa mai cred!

Rrox, nu ma supar m-am lecuit de unt, nu-i mai dau, oricum ar fi el! Iar cu chimicalele am stabilit cu tati sa fac in wk, si sa "dispara" cateva ore. Sanatate Ioanei!
Andruzza, felicitari pentru biberon! De fapt pentru cantitatea bauta!
Ligia, Stefan a avut cateva pet rosii, dar care dispareau dupa o zi, intai pe burtica, apoi am vazut una sub ureche, si a fost si un pic mai fierbinte intr-o zi, fara sa aiba totusi febra. Dar nu mi-am facut mari probleme, le-am tinut sub observatie. Azi avem o saptamana de la vaccin. Asta ar putea insemna ca are alergie la albusul de ou?
Anca Micaela, multi pupici vorbaretei!
Carmenduta, nu prea stiu ce sa-ti spun pentru tuse...Stiu ca cel mai recomandat este Panadol pentru tuse, pentru bebei mai mari de 3 luni, este suspensie. Sanatate lui Rares!
Caramella, si eu i-am dat unt, dar trei zile la rand, cate o felie, pentru ca, tot asa, altceva nu vroia. Acum i-a revenit pofta de mancare, si o pun pe seama faptului ca de vreo doua saptamani ii dau cate o portocala pe zi. Incearca si tu cu Alicia, poate merge!
Danuta, sa aveti bafta la vaccin si sa nu aveti parte de reactii adverse!

SARBATORI FERICITE VA DORIM!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

La multi ani Bianca! La multi ani Irina!

SARBATORI FERICITE VA DORIM!

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

'Neata!Am dormit binisor,nu bine,pt.ca Alexut nu a vrut sa adoarma la 21 cand l-am pus in pat,ci la 22,apoi s-a sculat pe la 4:30,la 6,la 7-papa si putina joaca,iar acum l-am pus la loc in patut,ca maraia a somn de mama-focului.Si dovada ca n-a protestat deloc,desi la el patutul in timpul zilei=jignire maxima.
Vad ca de vreo doua zile,ieri si azi,tuseste dimineata,mai si stranuta,fara alte simptome;sunt cu ochii pe el ca pe butelie.Apropos de tuse,la un moment dat,in cursul unei laringite din multele pe care le face pe efort vocal(dar dg.pripit de unii ca virale sau,mai rau,bacteriene,noroc ca e ma-sa prin preajma)ne-a recomandat dr.din Buc.sirop Paxeladine in eventualitatea ca incepe sa tuseasca.Noi folosim la adulti,la unii cu efect exceptional,la altii(vezi subsemnata)placebo.E indicat pt.ca n-are efectele sedative ale altor antitusive.Deci,carmenduta,eu cam asta stiu la bb.Pacat ca pediatra dintre noi n-a mai intrat pe topic,eu pe ea am ajutat-o cu sfaturi anesteziologice,ea ne-a lasat balta cu pediatria
carmen,eu Fe ii dau profilactic,doza mai mica,2pic/zi,pt.a preveni anemia,desi n-a avut nici o problema la analiza,dar a crescut si creste accelerat.Prima data am considerat ca n-ar fi necesar,dar m-am mai documentat si in doza asta nu risc o supradozare sau intarzieri de cresteri in lungime si diametru cranian.
Felicitari si Emei ptr.dintuc si logoree,atentie la gurite spurcate
ligia,ce vorbaret e Raducu,pupa-l-as eu pe el cu"paaa"al lui!Alexut nu vrea sa exprime si prin silabe ceea ce i se citeste extrem de clar pe chipAsteptam si noi sa intri in vacanta,sa fim mai mult impreuna.
Cum s-a comportat la vaccin?
caramella,n-ai sa crezi,dar si cu Alexut am show ptr.solide;mi-am descoperit vocatii lautaresti cu ocazia asta
Mi-e si mie un dor de chef,ca mi-ai deschis apetitul;eu eram mare amatoare de dans,si prin casa de una singura.Sotul meu,ca un berbec ce se respecta,danseaza numai ca sa onoreze obligatiile sociale,dar nu-i problema,as fi dansat,dar n-am mai avut ocazii.Folositi-va de ele!
danuta,sper din toata inima sa se fi terminat problemele si chinul pentru Mihai,ii ajunge,mititelul.Stai linistita,persoanele de fata se exclud,esti o finuta ca ai tinut sa precizezi ca parerile despre medici nu ma includ si pe mine.Din pacate,am aceeasi parere despre o parte a colegilor mei(unii,varstnici,plafonati,altii,tineri,cu IQ sub limita necesara in medicina);noroc ca nu sunt unicii medici in Romania,mai sunt cativa care n-au dat bir cu fugitii si nici nu se incadreaza in categoriile amintite.
andruzza,cum ati dormit?
rrox,ma bucur ca Ioana evolueaza spre vindecare.Problema cu curatatul nasucului o am si eu,chit ca nu e racit,dar probabil marea parte a secretiilor i se scurg in faringe,ca eu la exterior nu prea gasesc nimic.Asa am incercat sa-mi explic si tusea lui matinala,pt eliminarea secretiilor acumulate in timpul noptii.Sper sa fie asa,nici nu indraznesc sa cer acum un consult,cu epidemia asta.Stam in buncar si nu suflam

LA MULTI ANI Bianca -printesa din povesti,Irina-piticul piscotel si Rares-luptatorul!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

ellinia,sigur strapunsese gingia,se simtea ca o margine taioasa?Ca s-au mai pacalit si altiiacu' vreo 4 luni.
Albusul de ou este foarte alergenic la varsta asta la toti bebelusii,asta nu inseamna ca va avea toata viata alergie la ou.Te vei lamuri dupa cum reactioneaza cand ii vei da dupa 1 an.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

La multi ani!!! pentru Bianca Ecaterina - An-k, Irina Ana-Maria - Andira, Alexandra - Adela 20, Ioan Rares - Oanamaria Luiza .

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput