Casa din cofraje din polistiren

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Lamuriti-ma si pe mine, va rog, cum vine chestia cu opritul centralei ca nu prea inteleg.
Io stau, de patru ani, intr-o casa din Porotherm, care are izolatie de polistiren doar pe stalpii si pe planseele de beton, si nu mi se pare friguroasa deloc. La mine centrala termica porneste si se opreste singura dupa cum e setata dar in casa nu sunt variatii de temperatura drastice si nu am probleme cu confortul termic.
Mai mult decat atat, la sfarsitul lui noiembrie, am avut centrala defecta de duminica noapte pana miercuri seara si pot sa va spun ca abia miercuri, am simtit ca, casa s-a racit intr-adevar, in conditiile in care singurele surse de caldura in toata acea perioada au fost un calorifer electric (noaptea) si aragazul (un pic seara.
In mod sigur, o izolare suplimentara cu polistiren ar micsora transferul termic prin pereti, fapt care s-ar traduce probabil printr-un consum mai mic gaze la centrala care ar functiona mai putin dar nu stiu exact in cat timp s-ar amortiza investitia.


_
Sunt moderator dar ma tratez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Tata lui Toma uite cum se intampla la mine: termostatul centralei este fixat la 21.5 grade Celsius. Centrala noastra porneste la 21 de grade si se opreste la 22 de grade. In decurs de 1 ora din momentul in care in case s-au facut 22 de grade (deci s-a oprit si centrala) temperatura in casa scade cu 1 grad asa ca, dupa aceasta ora, centrala porneste iarasi. Asta se intampla pe timp de seara/noapte pentru ca ziua (de pe la 8 dimineata pana pe la 15), daca este un pic de soare afara nu mai scade temperatura si ca atare nici nu mai porneste centrala.


Mergi la inceput